Kan kommunen hjælpe med udredning?

Derudover kan kommunen hjælpe med at udføre forskellige praktiske opgaver i hjemmet. Det kan være indkøb, rengøring eller egenomsorg. Hvilken og hvor meget hjælp, man kan få, bliver besluttet af sagsbehandleren på baggrund af en udredning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvad er kommunens ansvarsområde inden for psykiatrien?

Kommunen har ansvar for:

Aflastning – til forældre til personer under 18 med psykisk sygdom. Bosteder. Hjælp til skole, job og uddannelse. Akut hjælp gennem tilbud som akuttelefon og lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvordan får man en psykiatrisk udredning?

Vejen til at få behandling eller udredning for en psykisk sygdom begynder typisk med et besøg hos en læge eller psykiater, som laver en henvisning til psykiatrien. En henvisning er et dokument, som indeholder en række relevante oplysninger om den, der er syg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvor kan pårørende få hjælp?

Nogle kommuner har en medarbejder ansat til at hjælpe pårørende med at finde rundt i kommunens tilbud. Det kan hedde en pårørendevejleder, -konsulent, -koordinator eller andet. Det kan være en stor hjælp for pårørende, der er tvunget til at bruge tid på at koordinere og finde rundt i kommunens tilbud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvordan kan jeg få hjælp?

Kommunen og andre kan give råd og hjælp

Kommunen skal hjælpe dig, hvis du har brug for rådgivning og hjælp. Også private organisationer tilbyder rådgivning, hvor du kan henvende dig anonymt. Fx kan du skrive, chatte, ringe og sende sms til Børnetelefonen. Ring gratis til Børnetelefonen: 116 111.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Udredning af en voksen med ADHD



Hvad kan kommunen hjælpe med?

Kommunen kan i særlige tilfælde yde hjælp til udsatte borgere, som ikke selv kan betale for visse udgifter. Det kan fx være hjælp til enkeltudgifter, medicin, syge- og tandbehandling, midlertidig huslejeudgifter til udsættelsestruede lejere og flytning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på star.dk

Hvordan får man en sagsbehandler i kommunen?

på kommunens hjemmeside. Du kan få rådgivningen anonymt - altså uden at oplyse, hvem du er. Hvis rådgivningen medfører, at du skal have hjælp fra kommunen, skal du give personlige oplysninger om dig selv til brug for sagsbehandlingen. Du kan søge på konkrete emner og læse mere på Borger.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan pårørende ringe til læge?

For at få hjælp i psykiatrien skal den, du er pårørende til, som udgangspunkt henvende sig til egen læge. Hvis det er svært for personen, kan du som pårørende hjælpe. Når I henvender jer til den syges egen læge, kan I aftale en tid, hvor egen læge kan vurdere, hvad næste skridt skal være.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvilke psykiske sygdomme giver forhøjet kontanthjælp?

Tillægget er tiltænkt unge med de psykiske lidelser, som er nærmere angivet i bilag 1 til folketingsbeslutningen. Der er tale om skizofreni, skizotypisk sindslidelse, vedvarende psykotiske tilstande, korterevarende psykotiske tilstande, skizoaffektiv lidelse og uspecificerede ikke-organisk betingede psykoser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad har pårørende krav på?

De nærmeste pårørende til en afdød har krav på at få oplysning om sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde. Medmindre det strider mod den afdødes ønske eller hensynet til den afdøde. Hvem der bliver betragtet som nærmeste pårørende afhænger af omstændighederne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvem kan henvise til udredning?

Læger, misbrugscentre, sygehusafdelinger og kommunale fagpersoner kan henvise til psykiatrisk udredning og behandling af børn og unge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykiatrienisyddanmark.dk

Hvor lang tid tager det at få en udredning?

Udredningsretten giver patienter ret til at blive undersøgt og udredt inden for 30 dage, når de henvises til et sygehus. Kan regionen ikke leve op til det, har man udvidet ret til at vælge udredning hos et privathospital - det såkaldte udvidet frit sygehusvalg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regioner.dk

Hvad skal der til for at få en udredning?

Du kan blive undersøgt på sygehuset inden for 30 dage, hvis du får en henvisning til at blive udredt fra din læge. En udredning består af samtaler med læge, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, samt undersøgelser som fx blodprøver, røntgenundersøgelse og scanning. Formålet er at stille en diagnose.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvad er kommunens opgave?

Kommunernes opgaver
  • Det sociale område: det samlede finansierings-, forsynings- og myndighedsansvar.
  • Børnepasning. ...
  • Specialundervisning for voksne. ...
  • Sundhed (forebyggelse, pleje og genoptræning, der ikke foregår under indlæggelse, behandling af alkohol- og stofmisbrug, hjemmesygepleje, tandpleje og socialpsykiatri)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fm.dk

Hvad betaler kommunen for?

De store udgiftsområder i kommunen er skoler, børnepasning og ældrepleje. Overførselsudgifter i form af kontanthjælp, dagpenge, førtidspension, er dog det største enkelte udgiftsområde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rebild.dk

Hvad indebærer psykisk støtte?

Psykisk førstehjælp er en kortvarig og akut hjælp, hvor formålet er at give den berørte følelsesmæssig ro, skabe tryghed, hjælpe med basale behov, støtte personen til at håndtere sin situation og forbinde til social støtte og anden hjælp.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rodekors.dk

Hvilke psykiske diagnoser giver handicaptillæg?

Hvis du har en psykisk lidelse som for eksempel autisme, angst eller depression, er det muligt at få handicaptillæg. Flere og flere studerende bliver opmærksomme på denne mulighed, og antallet af studerende, der får handicaptil-læg for ”psykiske funktionsnedsættelser”, er tredoblet de sidste fem år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studerende.au.dk

Hvad er et diagnose tillæg?

En uddannelseshjælpsmodtager, som ikke bor hos en eller begge forældre, som ikke har forsørgel- sespligt overfor mindreårige børn, og som dokumenteret har en af de psykiske lidelser, som fremgår af loven, modtager uddannelseshjælp med en sats (diagnosesats), der svarer til kontanthjælpssatsen for en ikke-forsørger over ...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår kan man få diagnose tillæg?

For at kunne få handicaptillæg skal du have et betydeligt nedsat funktionsniveau. Det kan for eksempel være, hvis du har et medfødt handicap, har væsentlige følger efter ulykke eller sygdom, eller hvis du har en psykisk diagnose, herunder en diagnose inden for autismespektret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på su.dk

Hvem skal jeg ringe til hvis jeg har det psykisk dårligt?

Den Psykiatriske Rådgivningstelefon

Du kan døgnet rundt ringe anonymt til Psykiatrisk Rådgivningstelefon og få rådgivning på 78 47 04 70. Her sidder psykiatriske medarbejdere, der kan give dig vejledning. Rådgiverne kan ikke yde behandling og du kan ikke blive indlagt via Rådgivningstelefonen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykiatrien.rm.dk

Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?

Hvis du ikke føler dette, så overvej at skifte læge. Hvis du som patient ikke er tilfreds med din praktiserende læge, har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning inden for 14 dage - eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvornår er man akut patient hos en psykiater?

Når sygdommen eller symptomerne bliver værre, og der er behov for hjælp med det samme, kan det være nødvendigt at kontakte den psykiatriske akutmodtagelse. Det kan for eksempel være, hvis en person med skizofreni får hallucinationer, eller hvis én med depression pludselig får selvmordstanker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bedrepsykiatri.dk

Hvad kan man bruge sin sagsbehandler til?

Hvad hjælper en sagsbehandler typisk med?
  • Kontanthjælp.
  • Uddannelseshjælp.
  • Økonomisk støtte (f. eks. engangsydelse eller lån til indskud)
  • Psykiske eller fysiske problemer.
  • Funktionsnedsættelse – personer med psykisk eller fysisk handicap.
  • Behandling af misbrug.
  • Mentor ordning f. eks. for udsatte børn og unge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skift-a-kasse.dk

Hvad er forskellen på en socialrådgiver og en sagsbehandler?

En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Kan jeg få en socialrådgiver?

Du kan selv kontakte borgerservice i kommunen og lave en aftale med en socialrådgiver. Du kan også bruge din fagforening til at få kontakt med en kommunal medarbejder. Disse ydelser er gratis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på helbredsprofilen.dk