»Det her går imod vores regelsæt. Man udskriver ikke antibiotika i telefonen, medmindre der er tale om en sikker øjenbetændelse eller en sikker blærebetændelse. Det er stort set de eneste to tilstande, hvor vi kan acceptere at udskrive telefonrecepter«, siger han til Politiken.
Kan lægevagten udskrive medicin?
Lægevagten udskriver ikke recepter på andet end ordinationer i forbindelse med en konsultation og et sygebesøg. Undtagelsesvis dog recepter på livsnødvendig medicin, der ikke kan afvente at egen læge åbner. Lægevagten udskriver ikke recepter på misbrugsmedicin.
Kan man ringe til vagtlægen med blærebetændelse?
Hvis du får symptomer på urinvejsinfektion eller feber, skal du kontakte din praktiserende læge eller vagtlæge.
Kan lægevagten udskrive ADHD medicin?
Almindelig blodtryksmedicin og smertestillende medicin er eks. ikke livsvigtig medicin.) Afhængighedsskabende medicin (sovemedicin, stærkt smertestillende og ADHD-medicin) udskrives IKKE i lægevagten.
Hvornår må man ringe til vagtlægen?
Lægevagten træder til, når du bliver syg uden for din egen læges åbningstid, og du ikke kan vente med behandling, til din egen læge igen har åbent.
Hvordan man ordinerer antibiotika
Kan man ringe til 1813 hvis man har blærebetændelse?
1813-lægevagten
eks. øresmerter, halsbetændelse, ondt i ryggen, blærebetændelse, influenza og hududslæt. Børn under 12 år bliver tilset af læger med særlig viden om børn.
Hvad kan vagtlægen hjælpe med?
Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.
Kan man få recept af vagtlægen?
Hvis vi har mistanke om, at du akut skal i medicinsk behandling, og det ikke kan vente til din egen læge åbner, bliver du henvist til et af hospitalerne, hvor en læge kan tilse dig og vælge at udskrive en recept. Du kan holde øje med dine recepter via app'en Medicinkortet.
Kan en læge nægte at udskrive medicin?
Lægen kan evt. undlade at udskrive lægemidlet, medmindre manglende ordination vil være til nærliggende risiko for patienten, fx på grund af risiko for udvikling af livstruende abstinenstilstand.
Kan lægen udskrive beroligende?
Sundhedsstyrelsen har ligeledes indskærpet at beroligende midler og sovetabletter kun må udskrives for en kort periode ad gangen, og at det kan kun udskrives efter konsultation ved lægen.
Kan man komme af med blærebetændelse uden antibiotika?
Du kan selv behandle blærebetændelse ved at holde en god hygiejne, drikke rigeligt med væske (uden sukker) og tage smertestillende håndkøbsmedicin som panodil og ibuprofen. Går blærebetændelsen ikke væk af sig selv, skal den behandles med antibiotika, som du får udskrevet ved lægen, når der er stillet en diagnose.
Hvad er symptomer på nyrebækkenbetændelse?
Symptomer. Svie eller smerter ved vandladning er det mest almindelige. Andre symptomer kan være hyppig vandladningstrang samt uklar og ildelugtende urin. Børn under fem år har ofte nogle mindre karakteristiske symptomer, såsom slaphed, irritabilitet, nedsat appetit og opkast.
Hvornår er det bedst at ringe 1818?
Når du har brug for akuthjælp, når din egen læge har lukket. Når du har brug for vejledning eller råd om sygdom og sundhed.
Hvem kan udskrive antibiotika?
Det viser DANMAP rapporten for 2016 fra DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut. I Danmark udskriver de praktiserende læger, speciallægerne og tandlægerne i primærsektoren langt det meste antibiotika. De praktiserende læger står for knap 85% af recepterne.
Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?
Når man ringer til Akuttelefonen 1813, sidder sygeplejersker og læger klar til at hjælpe. Man skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). 1813 erstatter lægevagten.
Kan man ringe til vagtlægen med øjenbetændelse?
Du skal ringe til os men hvis du ikke kan nå os, skal du kontakte din egen læge for videre råd. Hvis det er udenfor din læges åbningstid kan du kontakte Lægevagten på 7011 3131.
Kan man få udskrevet antibiotika?
En "Vent og se - recept" er en recept på antibiotika, som lægen udskriver til patienten. Samtidig giver lægen patienten besked om at vente med at indløse recepten til der er gået et par dage (typisk 3-4 dage) for at vente og se, om symptomerne aftager og brug af antibiotika derfor kan undgås.
Kan læger udskrive medicin til sig selv?
Som læge kan du fortsat udskrive recepter til dig selv og til dine nærmeste pårørende. Som tandlæge kan du også fortsat udskrive recepter til dig selv og til dine nærmeste pårørende, blot det sker indenfor eget virksomhedsområde.
Hvor bestiller man gule recepter?
I Medicinkortet får du overblik over dine aktuelle og afsluttede medicinordinationer. Du kan se dine recepter, og hvor mange udleveringer du har tilbage, og du har mulighed for at anmode din læge om receptfornyelse.
Hvor kan man købe penicillin uden recept?
Hvis medicin er i håndkøb, kan det købes på apoteket uden recept. Medicinen kan købes på apoteket uden recept, men den må kun udleveres til personer over 18 år. Noget håndkøbsmedicin kan desuden købes i mindste pakning i fx supermarkeder og på tankstationer.
Hvad koster det at ringe til vagtlægen?
154 kroner om året – omkring 13 kroner om måneden - for at have fri og lige adgang til at kunne ringe til lægevagten ved akut opstået sygdom uden for egen læges åbningstid 365 dage om året1.
Kan man ringe til vagtlægen om natten?
Lægevagten er åben på alle hverdage fra kl. 16 - 08 og lørdage, søndage og helligdage hele døgnet. Hav altid dit gule sygesikringsbevis/sygesikringskort klar når du ringer. Når du ringer til Lægevagten, kommer du direkte igennem til lægen, som vil bede om dit personnummer og bede dig fortælle om dine symptomer.
Hvad er forskellen på skadestue og lægevagt?
Ring 1813, hvis du har brug for hjælp ved skade eller pludselig sygdom. Du skal altid ringe 1813, hvis du mener at have behov for behandling på en akut modtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). Akutmodtagelserne er døgnåbne. De behandler både større og mindre skader samt akut sygdom.
Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?
Holder din egen læge lukket, og er du syg eller sløj, kan du i Danmark ringe til vagtlægen. Der er dog ting, du ikke skal ringe og spørge om. Der er også situationer, hvor du under ingen omstændigheder må ringe til en vagtlæge.