Vagtlægen udsteder kun recepter til behandling af akut opstået sygdom eller ved uopsætteligt behov. Hvis der ved uopsætteligt behov udskrives recepter på vanlig medicin, udskrives den mindst mulige mængde, som kan række, indtil patienten igen kan kontakte egen læge.
Kan lægevagten udskrive recepter?
Undtagelsesvis dog recepter på livsnødvendig medicin, der ikke kan afvente at egen læge åbner. Lægevagten udskriver ikke recepter på misbrugsmedicin. Lægevagten besvarer ikke spørgsmål vedrørende recepter - her henvises til åbent apotek. Medicinen udleveres af en sygeplejerske ud fra lægevagtens ordination.
Kan lægevagten udskrive smertestillende?
Afhængighedsskabende medicin (sovemedicin, stærkt smertestillende og ADHD-medicin) udskrives IKKE i lægevagten.
Kan lægevagten udskrive antibiotika?
Man udskriver ikke antibiotika i telefonen, medmindre der er tale om en sikker øjenbetændelse eller en sikker blærebetændelse. Det er stort set de eneste to tilstande, hvor vi kan acceptere at udskrive telefonrecepter«, siger han til Politiken.
Hvem kan udskrive recepter?
Det er den læge, der har dig i behandling, som ordinerer din medicin, udskriver recepter og opdaterer dit medicinkort. Det kan være din egen læge, tandlæge, en speciallæge eller en læge på sygehuset.
Receptpligtig indkaldelse
Kan en læge nægte at udskrive medicin?
Lægen kan evt. undlade at udskrive lægemidlet, medmindre manglende ordination vil være til nærliggende risiko for patienten, fx på grund af risiko for udvikling af livstruende abstinenstilstand.
Kan man få recept over telefon?
Apotekerne ekspederer overvejende elektroniske recepter. Recepter skal som udgangspunkt udstedes elektronisk i det Fælles Medicinkort. Kun i særlige tilfælde kan ordinationen ske skriftligt, via telefax eller telefonisk.
Kan vagtlæge forny recept?
Lægevagten skal ikke bruges til receptfornyelser. Det bedste råd til dig, der har brug for fast medicin, er derfor altid at sørge for at have en gyldig recept og at have medicinen hjemme.
Hvad kan man bruge Lægevagten til?
Lægevagten træder til, når du bliver syg uden for din egen læges åbningstid, og du ikke kan vente med behandling, til din egen læge igen har åbent. Du skal kontakte din egen læge, hvis du skal have fornyet en recept.
Hvornår ringer flest til Lægevagten?
Se hvilke tidspunkter vi typisk modtager flest opkald til Lægevagten. På hverdage er det ofte lettest at komme igennem til lægevagten mellem kl. 17 – 20. Hvis du har brug for råd og vejledning, kan du i telefonen vælge Sundhedsfaglig Rådgivning, som kan hjælpe dig med svar om sundhed og sygdom.
Hvad er forskellen på 1813 og lægevagten?
Man skal ringe 1813 for at komme på en akutmodtagelse eller akutklinik (tidligere kaldet skadestuer). 1813 erstatter lægevagten. Ved skader skal man ringe til 1813 for at få at vide, hvornår og hvor man skal møde op på en akutmodtagelse eller akutklinik.
Kan 1813 udskrive recepter?
Akuttelefonen 1813, som er Region Hovedstadens lægevagt, vil ikke udskrive recepter på reitereret medicin. Derved kan patienten risikere at skulle undvære sin faste medicin ind til mandag morgen.
Kan man ringe til vagtlægen med blærebetændelse?
Hvis du får symptomer på urinvejsinfektion eller feber, skal du kontakte din praktiserende læge eller vagtlæge.
Hvem kan udskrive antibiotika?
Det viser DANMAP rapporten for 2016 fra DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut. I Danmark udskriver de praktiserende læger, speciallægerne og tandlægerne i primærsektoren langt det meste antibiotika. De praktiserende læger står for knap 85% af recepterne.
Hvornår er det bedst at ringe 1818?
Ring 1818 for Lægevagten på Sjælland, hvis du bliver akut syg uden for din læges åbningstid.
Kan en læge udskrive medicin til sig selv?
Som læge kan du fortsat udskrive recepter til dig selv og til dine nærmeste pårørende. Som tandlæge kan du også fortsat udskrive recepter til dig selv og til dine nærmeste pårørende, blot det sker indenfor eget virksomhedsområde.
Hvad tjener en læge på en lægevagt?
Og der er også nattevagter, hvor meget få syge henvender sig – og vagtlægerne derfor tjener meget lidt. Ifølge de Praktiserende Lægers Organisation, PLO, viser deres beregninger, at en vagtlæge i gennemsnit tjener 1.000 kroner i timen.
Hvad tjener en læge i lægevagt?
I gennemsnit tjener en vagtlæge omkring 1000 kroner i timen3.
Kan man skrive til vagtlægen?
Hos Hejdoktor.dk kan du enten skrive eller tale med en privat lægevagt online. Lægerne sidder klar til at svare på dine spørgsmål og rådgive dig i forhold til hvad du bør gøre.
Hvordan får jeg en recept i weekenden?
Med Falck Sundhedshjælp får du adgang til en service, der hedder Online-læge. Vores erfarne læger sidder klar til videokonsultationer, hvor de vil kunne udstede en recept online for dig. Videokonsultationer aften og weekend.
Hvordan får man recept i weekenden?
Uden for egen læges åbningstid
Du kan kontakte lægevagten på 70 11 31 31 ved behov for akut lægehjælp hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet.
Kan man ringe til vagtlægen med spørgsmål?
Holder din egen læge lukket, og er du syg eller sløj, kan du i Danmark ringe til vagtlægen. Der er dog ting, du ikke skal ringe og spørge om. Der er også situationer, hvor du under ingen omstændigheder må ringe til en vagtlæge.
Hvor meget tjener lægen på en recept?
En praktiserende læge får et fast årligt honorar på 477,84 kroner per patient. Derudover modtager lægen betaling for hver ydelse, patienten modtager.
Hvor kan man købe medicin uden recept?
Hvis medicin er i håndkøb, kan det købes på apoteket uden recept. Medicinen kan købes på apoteket uden recept, men den må kun udleveres til personer over 18 år. Noget håndkøbsmedicin kan desuden købes i mindste pakning i fx supermarkeder og på tankstationer.
Kan man få en recept online?
Velkommen til receptbestilling online på Webapoteket.dk. Du kan nemt, hurtigt og sikkert bestille din receptpligtige medicin hjemme fra din computer, tablet eller mobiltelefon og få den leveret til døren. Du kan bestille online, hvis du har en elektronisk recept.