LED-lyskilderne har en indbygget lysdæmperfunktion, som kan justeres og dæmpes i flere forskellige lysniveauer og temperaturer alt efter, om du har brug for god arbejdsbelysning eller hyggeligt lys om aftenen. På denne måde er et nemt og enkelt at skabe den ønskede stemning uden brug af en lysdæmper.
Kan man sætte lysdæmper på LED lampe?
Hvis du vil dæmpe dine LED-pærer, kræver det, at du har både LED-pærer, som er dæmpbare, men også en lysdæmper, som er egnet til LED-pærer. Herefter skal du installere lysdæmper og pærer, enten selv eller med hjælp fra din lokale elektriker, og voila, du har dæmpbare og økonomiske LED-pærer!
Kan alle LED Lysdæmpes?
LED er meget velegnet til dæmpning. Men ikke alle dæmpbare LED'er fungerer med din nuværende lysdæmper. Det kræver typisk en lysdæmper til LED, der er tilpasset det meget lavere effektforbrug og elektronikken i LED.
Kan man sætte LED-pærer i alle lamper?
Kan man sætte LED-pærer i alle lamper? Generelt kan LED-pærer installeres i de fleste lamper, der tidligere brugte glødepærer eller lysstofrør. Dog er det vigtigt at tjekke pærens fatning og spænding for at sikre, at den passer til din lampe.
Hvilke pærer kan bruges til lysdæmper?
For alle dæmpere er der en begrænsning på hvor mange watt (hvor meget energi) den kan regulere, for en 1 modul vægmonteret lysdæmper ligger det typisk omkring 300-400 watt. Ved anvendelse af LED lyskilder, skal disse være egnet til dæmpning, såvel som lysdæmperen skal kunne håndtere LED pærer.
REDUCER LED-LYSSTYRKE UDEN EN DIMMER!!
Hvorfor larmer LED lys?
Det kan nemlig være, at du har det, der kaldes krybestrøm i dine elinstallationer. Det betyder slet og ret, at der ”kryber” en lille smule strøm igennem dine ledninger, også når der er slukket på kontakten, og det er denne strøm, som får din LED-pære til at blinke.
Hvorfor blinker pærer med lysdæmper?
Årsagen er ofte, at du har valgt en dæmpbar LED-pære, men ikke en LED-lysdæmper. I så fald vil det ikke virke rigtigt, og pæren begynde at blinke. Problemer med dæmpning ligger altså ikke i pæren. Løsningen er at skifte lysdæmperen til en LED-lysdæmper.
Hvorfor blinker mine LED-pærer?
Hvis LED lamper er af ringere kvalitet, kan der være synlige tegn: En lampe flimrer, når der ikke kommer strøm nok via lampen til dæmperen. I dette tilfælde mister dæmperen sin synkronisering, og lyskilden flimrer.
Kan man bare skifte fra halogen til LED?
Halogen-transformeren skal udskiftes med en kompatibel LED-driver for at sikre korrekt strømforsyning til LED-pærerne. Hvis du ønsker at kunne dæmpe dit LED-lys, skal du vælge dæmpbare LED-pærer, der kan arbejde sammen med en passende dæmper.
Hvilke pærer kan dæmpes?
I dag er det ikke alle lyskilder, der kan dæmpes, men der findes mange nye alternativer til den klassiske dæmpning - også uden at installere en lysdæmper.
Er LED lys dyrt i strøm?
Det koster ca. 0,02 kr. i timen at have en LED-pære tændt. Prisen afhænger naturligvis af elpriserne og vil kun blive dyrere, hvis du anvender halogen-, spare- og glødepærer.
Kan LED lys gå i brand?
LED-lyskilder har en langt lavere driftstemperatur, så du slipper for at brænde dig. Den lave driftstemperatur gør også, at der en langt lavere risiko for, at der opstår brand.
Hvad koster det at have LED lys tændt?
Hvad koster det at have en LED-pære tændt? Hvis du har en LED-pære tændt i 4 timer om dagen, 365 dage om året, så koster det dig 33 kr. om året. Sammenligner man det med en gammeldags glødepære, så vil samme forbrug koste dig 187 kr.
Kan alt LED dæmpes?
LED er meget velegnet til dæmpning, men du skal være opmærksom på, at ikke alle dæmpbare LED pærer kan fungere med din nuværende lysdæmper. Dette skyldes at moderne LED pærer ikke er tilpasset til at kunne ”tale sammen” med de ældre dæmpere, da der er tale om vidt forskellige teknologier.
Kan man bruge dæmpbar pære uden lysdæmper?
Har du ikke en lysdæmper kontakt, så kig på Philips SceneSwitch (se videoen under varerne) som kan dæmpes trinvis med en almindelig kontakt på væg, ledning eller på din lampe – den dæmpbare pære kræver altså ikke en særlig kontakt, men kan dæmpes uden en lysdæmper, da dæmperfunktionen er indbygget i pæren.
Kan man dæmpe LED pærer?
En dæmpbar LED pære kan dæmpes forudsat at du har den rigtige kombination af LED pære og LED lysdæmper. Kun på denne måde er du sikker på, at du kan dæmpe belysningen til den ønskede lysstyrke og atmosfære uden problemer. Dæmpning af LED belysning fungerer anderledes end dæmpning af traditionel belysning.
Kan man bruge LED pærer i stedet for halogen?
Ja! LED pærer med 12 Volt er ideelle erstatninger til konventionelle halogenpærer med lav spænding. Takket være den innovative LED teknologi opnår du ikke kun høje energibesparelser, men drager også fordel af en betydelig længere levetid og en langt højere lyskvalitet ved brug af LED pærer.
Hvornår udgår halogenpærer?
Den 1. september bliver salg af halogenpærer forbudt i hele EU. Det skriver The Guardian. Udfasningen af halogenpærer har været længe undervejs.
Hvad svarer 20W halogen til LED?
En 12V LED pære, som skal erstatte en halogenpære på 20W i en underskabsspot, bruger kun ca. 2W. Hvis du har 3 af dem og skifter til LED, ændres forbruget/belastningen altså fra 60W til 6W.
Hvorfor lyser min LED-pærer når de er slukket?
LED lyskilder er meget fintfølende overfor krybestrøm og du kan derfor opleve at dine lyskilder ikke slukker helt selvom strømmen er afbrudt ved din kontakt eller afbryder. Dette kan afhjælpes med en støjkondensator for krybestrøm.
Hvorfor springer mine pærer hele tiden?
Hvorfor blinker min LED-pære? Hvis din LED-pære(r) er begyndt at blinke eller at tænde og slukke helt af sig selv, så vil vi næsten vædde vores gamle hat på, at der er tale om en dæmpbar LED-pære, som er sluttet til en lysdæmper, der er købt forud for selve den dæmpbare LED-pære.
Kan en lysdæmper gå i stykker?
Hvis en lysdæmper overbelastes, kan det have alvorlige konsekvenser, fx kan dæmperen gå i stykker eller forårsage brandfare. Sørg derfor altid for at undersøge, hvad lysdæmperen kan håndtere, inden du installerer den.
Hvordan undgår man krybestrøm?
Støjkondensator for krybestrøm
Støjkondensator til reducering af krybestrøm til bla. LED pærer. På den måde undgår du at dine LED pærer lyser, eller blinker selvom strømmen er afbrudt. Kondensatoren monteres ind over tændledningen og nul ledningen til den første lampe på stregen.
Kan ikke slukke lampe med lysdæmper?
Vores lysdæmpere afbryder ikke helt for spændingen og derved kan der opleves at selvom der slukkes på lysdæmper vil den med LED lyskilder kunne give et svagt lys eller den tænder og slukker med svagt lys. Dette kan i nogle tilfælde afhjælpes med et lille modul, der kan indsættes ved lysdæmperen eller lampen/pæren.
Hvordan kan jeg se om det er en LED-pærer?
Hvis der er en glødetråd indeni, er det en halogenpære, og er der en eller flere dioder, er det en LED-pære. Det er dog ikke muligt at se, hvis pæren er mat. Mærk forsigtigt på armaturet eller lampeskærmen, når lyset er tændt – afhængig af effekten kan de være varme, hvis det er halogenpærer, der er i.