Spanien er en del af EU, og Schengen samarbejdet, hvilket betyder at du, som dansker frit kan flytte til Spanien. Som dansker har du altså ret til at arbejde, studere, starte virksomhed, eller bo i Spanien, uden opholdstilladelse.
Hvor længe kan man bo i Spanien?
Hvis du opholder dig i mere end 183 dage i Spanien på et år, skal du have residencia i Spanien. Om opholdet er sammenhængende eller ej, har ingen betydning, der ses udelukkende på antallet af dage. Opholdstilladelsen i Spanien, som du skal søge om, hedder “residencia”.
Er det billigere at bo i Spanien end i Danmark?
Leveomkostningerne i Spanien er væsentligt lavere end i Danmark. Kigger man på index 100, ligger Danmark på 140, mens Spanien ligger på 92. Der er varmt i mange måneder om året. Selv om vinteren er der mange turister, fordi temperaturen er meget mere behagelig end i Danmark.
Hvorfor flytter danskere til Spanien?
Mange danskere flytter til Spanien permanent. Sol, varme og generel bekvemmelighed kan mange danskere lide. Og det er i en grad, der gør, at Spanien ligger på fjerdeplads over de lande, hvor danskerne flyttede deres adresse permanent hen i 2018.
Hvor er det billigst at bo i Spanien?
Ved køb af et hus er Barcelona den dyreste by efterfulgt af San Sebastián og Madrid, mens de billigste boliger findes i Cáceres, Badajoz og Ciudad Real.
JEG FLYTTER TIL SPANIEN!
Hvad er en god løn i Spanien?
Ansættelsesvilkår i Spanien
Som udenlandsk medarbejder kan du forvente en gennemsnitlig løn på €1400, hvilket er en god løn for at nyde solen og have et levebrød. Udover de 14 lovbestemte helligdage har du 22 årlige feriedage. Ønsker du at opsige dit job, er opsigelsesperioden på 15 dage.
Hvor meget betaler man i skat i Spanien?
Som bosat bliver du beskattet af din globale indkomst og formue. Indkomstskatten går fra 19 – 45 %, hvor de 45 % nås ved en skattepligtig indkomst på 60.000 euro. Kapitalindkomst beskattes dog med mellem 19 – 23 %, hvor de 23 % nås ved en kapitalindkomst på 50.000 euro.
Hvor er der flest danskere i Spanien?
Malaga-provinsen er den provins, hvor der bor flest. I 2021 boede der 3.891 danskere i Malaga-provinsen.
Kan man bo i Spanien som pensionist?
Hvis du flytter fra Danmark til Spanien, vil de typiske danske pensioner så som ratepensioner, livrenter, folkepension og ATP blive beskattet i Danmark. I princippet kan Spanien som bopælsland også beskatte de danske pensioner, men skal så give nedslag i den spanske skat for betalt dansk skat på pensionen.
Kan man få boligstøtte hvis man bor i Spanien?
Hvis du fortsat bor i boligen, men opholder dig midlertidigt i udlandet, fx på rejse eller studieophold, kan du i nogle tilfælde fortsat få boligstøtte. Det er en god idé at kontakte Udbetaling Danmark, Boligstøtte, før du rejser.
Hvor meget koster en lejlighed i Spanien?
Prisen pr. m2 i Spanien ligger på 2.297 €, en stigning på -5,89% sammenlignet med data fra den 11/12/2023. Gennemsnitsprisen for ejendomme i Spanien den 03/01/2024.
Hvornår skal man betale skat i Spanien?
Der er fuld skattepligt til Spanien for personer, der har deres sædvanlige opholdssted, residencia habitual, i Spanien. Der er sædvanlig opholdssted i Spanien, når blot én af følgende to betingelser er opfyldt: Ophold i mere end 183 dage.
Hvad kræves for at blive resident i Spanien?
Af skattemæssige årsager, bliver du betragtet som værende resident i Spanien, såfremt du tilbringer mere end 183 dage om året i Spanien. Dagene behøver ikke at være sammenhængende – så det hjælper ikke noget at være i Spanien i 182 dage og så rejse hjem på en forlænget weekend og så til-bage til Spanien.
Kan man tage sin førtidspension med til Spanien?
Du kan søge om at modtage sociale pensioner som for eksempel folkepension og førtidspension, selv om du flytter til et EU-land eller til et land uden for EU.
Kan danskere arbejde i Spanien?
Ja, danskere har lov til at arbejde i Spanien. Begge lande er medlemmer af EU, hvilket betyder, at de deler de grundlæggende principper for arbejdskraftens frie bevægelighed inden for EU. Det betyder, at du som dansk statsborger har ret til at arbejde i Spanien uden at skulle have arbejdstilladelse eller visum.
Hvad sker der med min pension hvis jeg flytter til udlandet?
Hvis man er dansk statsborger, og altid har boet og arbejdet i Danmark, kan man tage hele pensionen med til EU/EØS og til et af de nordiske lande, der ikke er med i EU. Er man ikke dansk statsborger, kan der være et beskæftigelseskrav, der skal opfyldes for at kunne tage pensionen med til udlandet.
Hvor længe må man opholde sig i Spanien som pensionist?
Man kan opholde sig i udlandet i op til 6 måneder i løbet af 12 måneder. (Det er ikke 6 måneder inden for et kalenderår). Hvis det er første gang, man rejser, er der dog mulighed for, at opholdet i udlandet kan vare op til 12 måneder.
Hvor meget får man i folkepension i Spanien?
En spansk arbejdstager har i år en gennemsnitsløn på 1,844.24 euro om måneden, viser tal fra Statistisk Institut, INE. En pensionist modtager gennemsnitlig 1.079,16 euro om måneden.
Hvad hedder området i Spanien hvor mange danskere flytter til?
Fakta om danskerne på Solkysten. De danskere, der bor hele året – og har flyttet folkeregisteradresse til Spanien – kaldes residente. Langs den spanske solkyst er der registreret 10-15.000 fastboende danskere.
Hvor mange danskere har bolig i Spanien?
Over 30.000 danskere har købt bolig i Spanien, og yderligere 400.000 har et ønske om på et tidspunkt at købe bolig i Spanien.
Er Málaga og Costa del Sol det samme?
Málaga er ”Hovedbyen” på Costa del Sol, med et indbyggertal på over en 600.000, og med kun 15 minutter fra lufthavnen. Det en storby, større end Århus! Malaga er Spanien sjettestørste by, og i sig selv en super spændende destination.
Hvem har den højeste skat i verden?
Danmark har siden 2002 været det land, hvor man betalte mest i skat. Men nu ligger Frankrig på førstepladsen. Det viser den nye opgørelse fra OECD. Nederst på listen ligger Mexico med en beskatning på 16,2 procent.
Hvor er skatten lavest i Europa?
i både 2020 og 2021. Bulgarien er det EU-land, hvor selskabsskattesatsen er lavest (10 pct.). Malta har i hele perioden 2005-2021 haft en sats på 35 pct., og er i 2020 det EU-land med den højeste sats.
Hvornår bliver man dobbeltbeskattet?
Dobbeltbeskatning er en beskatningsform, hvor en person eller virksomhed modtager lønindkomst, ejer aktiver, eller driver forretning med økonomisk fortjeneste i flere lande. Dobbeltbeskatning opstår, når du eller din virksomhed har indkomst fra et land, men du bor i et andet land.