Hvis man ikke er tilfreds med sin sagsbehandler, kan man bede om at få en ny. Kommunen afgør så, om man kan få en ny sagsbehandler. Kommunen skal desuden planlægge sagsbehandlingen, så man bliver inddraget.
Kan man skifte sagsbehandler i kommunen?
Skift af socialrådgiver
Ifølge lovgivningen har du ikke ret til at skifte sagsbehandler.
Kan jeg få en ny socialrådgiver?
Kan jeg skifte rådgiver? Hvis du i løbet af behandling af din sag ønsker at skifte rådgiver, skal du kontakte forvaltningen. Du har ikke nogen lovbestemt ret til at få en ny rådgiver.
Kan man skifte jobcenter?
Jobcentrene kan give deres borgere mulighed for at ombooke eller aflyse møder med jobcentret. Ombookning og aflysning foretages på Jobnet, hvor du under menupunktet 'Planer og aftaler' og punktet 'Møder' hurtigt kan se, om du har mulighed for at ombooke og/eller aflyse det planlagte møde.
Hvordan får man fat i sin sagsbehandler?
Du kan altid ringe el- ler maile til din sagsbehandler, hvis der er noget, du vil tale om. Hvis du synes, det kan være svært at få fat på din sagsbehandler, kan du tale med din kontaktpædagog eller dine forældre om det – måske kan de hjælpe dig med at få fat i ham eller hende.
Sådan bliver du en god sagsbehandler | Hvad er en sagsbehandler? | Sagsbehandling & socialrådgiver tips
Hvordan klager man over en sagsbehandler?
Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.
Hvad må en sagsbehandler ikke?
Når vi indhenter oplysninger fra en borger, kan vi ikke kræve, at borgeren skal komme med oplysninger i en bestemt form, f. eks. skemaer, medmindre dette udtrykkeligt er angivet i loven. Vi kan heller ikke kræve, at de oplysninger, vi beder om, forudsætter uddannelse, særlige sprogkundskaber eller lignende.
Hvordan får man en sagsbehandler i kommunen?
på kommunens hjemmeside. Du kan få rådgivningen anonymt - altså uden at oplyse, hvem du er. Hvis rådgivningen medfører, at du skal have hjælp fra kommunen, skal du give personlige oplysninger om dig selv til brug for sagsbehandlingen. Du kan søge på konkrete emner og læse mere på Borger.dk.
Hvad kan man gøre ved jobcentre?
- Ledighed med dagpengeret eller kontanthjælp.
- Jobafklaring.
- Ressourceforløb.
- Sygedagpenge.
- Uddannelseshjælp.
- Revalidering.
Kan man miste retten til dagpenge?
Får du to karantæner for selvforskyldt ledighed inden for 12 måneder, mister du retten til dagpenge. Som fuldtidsforsikret medlem kan du igen få dagpenge, når du har haft 300 løntimer i en tremåneders periode som månedslønnet, eller 276 løntimer inden for 12 uger som uge- eller 14-dages-lønnet.
Hvad må en socialrådgiver ikke?
- Fremlægge tavshedsbelagte oplysninger.
- Komme med ærekrænkende udtalelser.
- Være urimelig grov.
- Fremsætte åbenbart urigtige oplysninger.
Hvad koster en socialrådgiver?
Fuldtid: 488 kr. pr. mdr. Deltid: 360 kr.
Hvordan hjælper en socialrådgiver?
- Personlig vejledning og rådgivning af borgere.
- Opsøgende og forebyggende arbejde.
- Kontorarbejde med sagsbehandling.
- Koordinering og samarbejde med forskellige faggrupper.
- Afgørelse af sager.
Hvad er forskellen mellem sagsbehandler og socialrådgiver?
En sagsbehandler er ansat til at behandle bestemte sager, for eksempel i en kommunes social- og sundhedsforvaltning eller i et ministerium. En socialrådgiver vejleder og rådgiver om sociale spørgsmål, og kan være ansat som sagsbehandler.
Hvem har ret til en sagsbehandler?
Alle voksne over 18 år har ret til at få rådgivning om sociale spørgsmål og problemstillinger af deres kommune. Det kan for eksempel handle om sociale ydelser, boligforhold, sundhed eller økonomi.
Hvad tjener en sagsbehandler i kommunen?
Bruttolønnen for en Administrativ Sagsbehandler ligger imellem 29.290 - 48.503 for hele landet. Created with Highcharts 4.2.7 Timeløn Timeløn inkl. transport Minimum Gennemsnit Maksimum 0 kr. 500 kr.
Kan jobcenteret tvinge mig i arbejde?
Kan jeg blive tvunget i arbejde? A-kassen og jobcentret kan naturligvis ikke tvinge dig til at tage et arbejde, men de kan fratage dig retten til dagpenge, hvis du ikke er villig til at deltage i aktivering som fx virksomhedspraktik.
Kan man sige nej til et job når man er på dagpenge?
Som selvforskyldt ledig udelukkes du fra at få dagpenge i 3 uger. Udelukkelsen fra dagpenge kaldes karantæne. Du bør altid kontakte a-kassen, inden du opsiger eller afslår et arbejde. Du bør også rette henvendelse, inden du siger nej til et aktiveringstilbud, eller hvis du ønsker at ophøre i et tilbud.
Hvor kan man klage over jobcenter?
Ønsker du derfor at klage over personale i jobcentret, skal du sende klagen til borgmesteren i den kommune, hvor jobcenteret ligger. dag, du har modtaget afgørelsen.
Hvad må en sagsbehandler spørge om?
- er det relevant for din sag?
- kan det sige noget om din arbejdsevne og dit funktionsniveau?
- og hvad skal oplysningen bruges til ifm. udvikling eller afklaring af din arbejdsevne?
Kan jeg få en sagsbehandler?
Kommunen og andre kan give råd og hjælp
Kommunen skal hjælpe dig, hvis du har brug for rådgivning og hjælp. Også private organisationer tilbyder rådgivning, hvor du kan henvende dig anonymt. Fx kan du skrive, chatte, ringe og sende sms til Børnetelefonen. Ring gratis til Børnetelefonen: 116 111.
Kan kommunen se ens konto?
Når kommunen ser borgerens kontoudtog med indbetalinger, skal den afklare, om det er formue eller indtægt. Borgeren har pligt til at medvirke ved sagens behandling og skal svare på kommunens spørgsmål om, hvad overførslerne dækker over.
Hvornår er en sagsbehandler inhabil?
En ansat inden for den offentlige forvaltning, kan blive erklæret inhabil i forhold til en bestemt sag, hvis: Den ansatte har en særlig personlig eller økonomisk interesse i en given sags udfald, eller hvis den ansatte har været repræsentant for en anden med en lignende interesse tidligere i samme sag.
Hvad kan kommunen tjekke?
- Personlige oplysninger. Oplysninger om CPR, adresse, civilstand, statsborgerskab, børn m.m.
- Indkomst og skat. Indkomst, skattekort og årsopgørelse.
- Økonomiske ydelser. ...
- Betalinger og gæld. ...
- Sager. ...
- Serviceydelser og hjælpemidler. ...
- Aftaler og frister.