De fleste danske butikker tager i dag imod euro. Så har du euro med hjem fra ferien, er der ikke nogen grund til at veksle dem tilbage til kroner. Brugsen, Magasin, Hennes & Maurits, DSB, ja selv den lille gadehandlende tager dine euro.
Kan man betale med euro i danske supermarkeder?
FDBs kæder Kvickly, Fakta, SuperBrugsen, Dagli'- og LokalBrugsen har samme politik. Ligesom i Dansk Supermarked koder FDB Euroen ind på kasseterminalerne, så det er muligt at betale i Euro.
Kan man betale med euro i Føtex?
Betalingskort: Du kan betale ved kassen med Dankort, VISA/Dankort, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY, JCB, UnionPay og American Express. Kontanter og udenlandsk valuta: Vi modtager udover danske kontanter også euro og amerikanske dollars samt svenske, norske og færøske kroner.
Kan man betale med euro i fakta?
Varerne betales ved en af kasserne i den butik, du har valgt som afhentningsbutik. Det er muligt at betale med kontanter, sedler og mønter i danske kroner samt euro. Du kan betale med følgende kort: Dankort, Visakort, Visa Electron, Mastercard og Maestrocard.
Kan man betale med euro på tanken?
Du kan både betale med Danske kroner (DKK) og Euro (EUR). Du får dog altid penge retur i danske kroner.
Denmark Currency |Dollar Euro Pound rate in Denmark |Euro to Danish Krone UK Pound in Denmark Krone
Hvor kan du betale med Euro?
Du kan bruge euro i 20 EU-lande: Østrig, Belgien, Kroatien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Holland, Portugal, Slovakiet, Slovenien og Spanien. Læs mere om euroen , hvilke lande du kan bruge den i og om vekselkurserne .
Kan man betale med Euro i 7 11?
Du kan sagtens betale med Euro i 7/11...i hvert fald på hovedbanen. Det er dog kun muligt at betale med sedler og du vil kun få dansk valuta retur.
Kan man betale med euro i Coop?
Du kan ikke hæve udenlandsk valuta i Coops butikker eller gennem Coop Bank. Når du skal bruge udenlandsk valuta anbefaler vi, at du hæver kontanter, når du når frem til din rejsedestination og afregner i den lokale valuta.
Er det billigst at betale i euro eller DKK?
Du skal som tommelfingerregel betale i det pågældende lands valuta, for du risikerer at betale for meget for at veksle, hvis du betaler i danske kroner. Det lyder umiddelbart både nemt og smart, når en udenlandsk forretning eller restaurant tilbyder at veksle en betaling til danske kroner.
Kan man bruge 500 euro i Danmark?
Forbuddet betyder, at 500-eurosedler ikke må anvendes, herunder udleveres, indleveres, veksles, bruges som betalingsmiddel eller overdrages, i Danmark. Reglen om forbuddet mod 500-eurosedler fremgår af hvidvasklovens §6a og har været gældende i Danmark siden januar 2020.
Er det billigst at hæve euro i Danmark eller i udlandet?
I nogle tilfælde er det faktisk billigere at hæve valuta i udlandet, end det er i Danmark, men der findes ikke en hovedregel for dette. Når du hæver i hæveautomater, skal du hæve det højeste beløb, som du føler, du trygt kan gå rundt med. Grunden til dette er, at du skal betale et gebyr, hver gang du hæver.
Hvordan veksler man euro til DKK?
Det kan du gøre via netbank eller ved at ringe til banken. Du bestemmer selv i hvilken afdeling med kassebetjening, du vil hente din valuta. Du kan desuden veksle til euro ved at hæve dem i de fleste af pengeautomaterne i bankens danske filialer.
Hvor kan jeg veksle danske kontanter til euro?
Har du brug for at veksle penge? Så er du kommet til det helt rette sted. Hos os kan du veksle til over 140 forskellige slags valuta, og hæve danske kontanter i vores butikker i København. Valutakursen er vejledende, da der kan forekomme afvigelser hos enkelte af vores butikker.
Hvad koster det at betale med kort i udlandet?
Hos langt de fleste banker i Danmark, vil man opleve et valutatillæg på 1-1,5%, når man betaler med sit kort i udlandet. Der er dog intet gebyr pr. betaling udover tillægget. Det er også normalt, at der er en forskel på hævegebyrer, som er baseret på lande og valuta.
Hvad er billigst at betale med i udlandet?
Er du i udlandet, så er det typisk lidt billigere at bruge dit Visa/Dankort til betaling end at bruge dit MasterCard. Finansrådet har tidligere oplyst, at det skyldes, at bankerne selv må bestemme afregningsmetoden, når de har udstedt et MasterCard.
Hvor kan man hæve euro i Danske Bank?
Du kan hæve euro i pengeautomater ved alle vores rådgivningscentre – se efter et skilt med ”EUR” på automaten. I udvalgte automater kan du også hæve US dollars og britiske pund. Find den nærmeste Danske Bank-pengeautomat med ønsket valuta.
Hvad er billigst at bruge Visa eller MasterCard?
Forretninger, restauranter og netbutikker kan tage et gebyr for at bruge MasterCardet i Danmark og i udlandet. I reglen vil det være billigere at bruge et Visa/dankort frem for et MasterCard,« siger han. Fordelen ved et MasterCard er, at det giver nogle friheder, fordi pengene ikke hæves på kortet med det samme.
Hvor kan man hæve penge uden gebyr?
Hvis du vil hæve kontanter
Hvis det fra egen bank, er det typisk gratis, men ellers kan det være forbundet med et gebyr. Det er i mange pengeinstitutter muligt at få hjælp til at betjene pengeautomaterne, hvor personalet går med ud til automaten og hjælper kunden, hvis der brug for hjælp til at hæve penge.
Kan man indbetale penge i en automat?
I de fleste hæveautomater kan du både hæve penge (danske kroner og euro) eller indsætte penge (danske kroner og euro), men i flere byer kan du også hæve byttepenge (møntruller). Find en hæveautomat nær dig, og se dine muligheder i listen over pengeautomater herunder.
Er det billigere at hæve euro i udlandet?
Mange føler sig alligevel tryggest, hvis de har lidt kontanter med hjemmefra til forbruget de første par dage. Gængse valutaer som euro, dollar og pund svarer stort set til prisen i udlandet, hvis du hæver dem i en dansk lufthavn, i Forex eller i en pengeautomat i udlandet.
Kan man betale med MobilePay i 711?
Der findes forskellige udgaver af, hvordan man skal betale med MobilePay i de respektive butikker, men appen kan klare dem alle. Du kan betale med MobilePay i omkring 200.000 butikker og webshops i Danmark – herunder i en række kendte kæder som REMA 1000, Meny, 7-Eleven, McDonald's og Matas.
Hvordan skal man betale i udlandet?
Kortbetaling i udlandet
Du får typisk en bedre valutakurs og sparer vekselgebyret, når du betaler med dit kort i butikker og restauranter i stedet for at betale kontant. Men hvis kortterminalen spørger dig, om du vil betale i danske kroner eller lokal valuta, så vælg ALTID lokal valuta.