Kan man betale med kontanter i bussen? Du kan betale med kontanter i bussen, men vis hensyn til chauffører og medarbejdere i de sjællandske busser og flexbiler: Gør brug af de digitale løsninger, hvor du kan. Chaufføren kan give byttepenge tilbage, så længe der er byttepenge i kassen.
Kan man betale med penge i bussen?
I busserne er det også muligt at købe billet af buschaufføren. Men husk at medbringe kontanter og ikke for store sedler. Den samme billet kan bruges til metroen, busser, tog og havnebusser. Sørg for altid at have din billet på dig i tilfælde af, at en billetkontrollør ønsker at se den.
Hvordan kan man betale i bussen?
- Gratis børn.
- Pensionister.
- Er du social pensionist og under 67 år, skal du fremvise gyldigt DSB legitimationskort, hvis du vil købe billet til pensionisttakst.
Kan man betale med kontanter i bussen 2023?
november 2023 ikke længere kan købe en billet med kontanter i bussen, og du skal derfor købe din billet på en anden måde.
Hvordan køber jeg billet til bus?
- Automater. Automater.
- Betjente salgssteder. Betjente salgssteder.
- SMS-billetter. SMS-billetter.
- DOT Billetter app. DOT Billetter app.
- Tilkøb til billetter. Tilkøb til billetter.
How To Board The Bus and Pay
Hvad gør man hvis man ikke har rejsekort?
Du kan købe sms-billetter hos DOT. Du kan bruge mobiltelefoner af alle typer til at købe en sms-billet. Det er ikke kun til smartphones. En fleksibel løsning, da du kan købe billetten helt frem til, du skal rejse.
Hvor lang tid holder en dot billet?
En billet til 2 zoner er gyldig i 1 time og 15 minutter, mens en billet til 8 zoner er gyldig i 2 timer og 45 minutter. En billet til 9 zoner eller mere er gyldig i resten af trafikdøgnet fra den er købt dvs. til kl. 03:59 næste morgen (dog minimum 5 timer).
Hvor kan man ikke betale med kontanter?
Fjernsalg og selvbetjeningsmiljøer
Pligten til at modtage kontanter gælder ikke ved fjernsalg, som fx salg via webshops og andre former for salg over internettet og salg via telefonen. Kontantreglen gælder heller ikke ved betalinger i ubemandede selvbetjeningsmiljøer, som fx ubemandede benzinstationer.
Kan man stadig betale med kontanter?
Selvom det finansielle system i Danmark for længst er blevet tungt gennemdigitaliseret, er der fortsat mange danskere, der betaler med rede kontanter. Måske ikke så overraskende er kortet den betalingsmetode, som danskerne absolut oftest tyr til, når der skal afregnes.
Hvor mange penge må man betale med i kontanter?
Ifølge hvidvasklovens regler pr. juli 2021 må erhvervsdrivende ikke modtage kontante betalinger på mere end 19.999 kr. for varer eller tjenesteydelser. Det gælder uanset om kunden betaler beløbet i kontanter på én gang eller i rater.
Hvornår er man gratis i bussen?
Børn 0-12 år
Et barn under 12 år betaler børnepris, når det rejser alene, og kan gratis tage et barn under 12 år med. En voksen kan gratis tage to børn under 12 år med, så længe den voksne har gyldig billet eller kort.
Hvordan betaler man en Busbøde?
Du kan betale din kontrolafgift med MobilePay eller betalingskort her. Du skal bruge dit kontrolafgiftsnummer, som findes øverst på den strimmel du fik i bussen eller på den faktura, du har modtaget i e-Boks.
Kan jeg betale med MobilePay i bussen?
Du kan betale med MobilePay eller en række betalingskort. Du kan også købe enkeltbilletter i den nationale app 'RejseBillet'.
Hvordan virker Dot billetter?
DOT SMS-billetter
Send en SMS til 1415 og få billetten sendt som SMS til din telefon. Betal via din telefonregning. Køb 2-8 zoner, Tilkøbsbillet til pendlerkort, Cykelbillet Metro eller DSB 1' Regionaltog tillæg.
Hvor lang tid har man til at betale en bus bøde?
Du skal betale det skyldige beløb, som står på din kontrolafgift, senest 10 dage efter, at kontrolafgiften er udstedt. Du skal benytte FI-koden på kontrolafgiften eller på fakturaen i din e-boks. Betaler du ikke afgiften inden den nævnte frist, bliver der påført 100 kr.
Hvad er 8000 kr reglen?
Betaler du beløb, der overstiger 8.000 kr. inklusive moms kontant uden at sende besked til os, må du ikke trække udgiften fra i skat.
Er det lovligt at sige nej til kontanter?
Hvis samme virksomhed både sælger til forbrugere og erhvervsdrivende, kan virksomheden kun sige nej tak overfor andre erhvervsdrivende, men skal acceptere kontanter fra forbrugere. Efter møntloven kan en betalingsmodtager afvise betaling, som kunden vil foretage med mere end 25 af hver møntenhed.
Hvornår bliver Danmark kontantløs?
Som ordet selv indikerer, er det kontantløse samfund et samfund, hvor at betaling med mønter og sedler, er erstattet af andre betalings muligheder. Flere forskere har udtalt sig om, at Danmark formodentlig går hen og bliver kontantløst allerede i år 2025.
Kan man stadig få 1000 kr sedler?
Faktisk er alle sedler, der er udstedt efter 1945 gyldige som betalingsmiddel i Danmark. Det er op til de enkelte butikker, om de vil tage imod de gamle sedler, men gamle sedler kan ombyttes i banken.
Kan jeg betale min husleje i kontanter?
Kontantbetalinger i almene boligorganisationer
Det forekommer, at huslejerestance, indskud og forudbetalt husleje, fraflytningsafregning eller anden gæld til boligorganisationen betales med kontanter. I den forbindelse må boligorganisationerne pr. 1. juli 2021 ikke modtage mere end 20.000 kr.
Hvor meget må man som privat person modtage i kontanter?
Et nyt og skærpet kontantforbud betyder, at det fremover er ulovligt at modtage over 19.999 i kontanter. Forbuddet skal være med til at forhindre tilbageførsel af sorte penge til samfundsøkonomien. Det fremgår af Hvidvasksekretariatets seneste kvartalsrapport.
Kan man køre i bus med sin togbillet?
Ønsker en fleksibel billet til én rejse mellem to stationer i hele landet. Du bestemmer helt selv, hvornår på dagen du vil rejse, da billetten ikke er knyttet til en bestemt afgang. Standardbilletten kan desuden benyttes i DSB og Arriva tog, samt i bus, Metro, S-tog og Letbane.
Er Rejsekort billigere end billet?
Billigere end enkeltbillet
Uanset, hvem du er, og hvornår du rejser, er Rejsekort billigere end enkeltbilletter med meget få undtagelser. Du kan altid tjekke prisen med forskellige typer af kort og billetter på Rejseplanen.
Hvor meget koster en 24 timers billet?
Skal du meget rundt i København, kan du købe et såkaldt City Pass, der giver ret til ubegrænset rejse med bus, tog og Metro i zone 1, 2, 3 og 4 (inkluderer Københavns Lufthavn) i 24 eller 72 timer. Et 24-timers City Pass koster 80 kr. for en voksen, og 40 kr. for et barn, mens et 72 timers CityPass koster 200 kr.