Straffelovens § 245: ” Den, som udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.
Hvad sker der hvis man bliver sigtet for vold?
For simpel vold er strafferammen bøde eller fængsel op til 3 års fængsel. For grov vold er strafferammen fængsel indtil 6 år og for særlig grov vold er strafferammen fængsel indtil 10 år. For psykisk vold er strafferammen bøde eller fængsel indtil 3 år.
Kan man komme i fængsel for vold?
Straffelovens §244 – Vold. §244. Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.
Hvad skal der til for at blive sigtet?
Hvis politiet vurderer, at der er en rimelig grund til at mistænke en bestemt person for at have begået en forbrydelse, sigter politiet ham eller hende. Bliver du sigtet, fortæller politiet dig, hvilken forbrydelse du er sigtet for.
Hvad betyder sigtet for vold?
Er du blevet sigtet for grov vold, er det fordi politiet mener, at du har udført vold, som kan karakteriseres som særlig rå, brutal eller farlig. Lovbestemmelsen for grov vold er straffelovens § 245. Hvis volden er af mindre grov karakter, vil den blive henført til straffelovens bestemmelse om simpel vold, § 244.
MAND GÅR AMOK OVER AT BLIVE SIGTET FOR HÅNDHOLDT MOBILTELEFON
Hvor lang tid går der fra sigtelse til tiltale?
Det følger af retsplejelovens § 718 b, at man som sigtet kan indbringe sagen for retten, når en sigtelse har stået på i 1 år og 6 måneder eller mere. Retten kan da forlænge fristen, men sker det ikke, så skal anklagemyndigheden inden 2 måneder træffe afgørelse om tiltale. Sker det ikke anses sagen for påtaleopgivet.
Kan man se sin sigtelse?
a. sigtedes/tiltaltes og dennes forsvarers ret til aktindsigt, og forurettedes, journalisters og forskeres adgang til aktindsigt. Aktindsigten kan være begrænset til visse dokumenter og oplysninger.
Hvad er forskellen på en sigtelse og tiltale?
Man skifter status fra mistænkt til sigtet, når politiet meddeler, at man nu er sigtet i sagen. Tiltalt bliver man, når anklagemyndigheden har vurderet den sag, politiet har arbejdet på, og besluttet at rejse tiltale ved retten. I dette skema kan du se betydningen af at være mistænkt og sigtet.
Kan man få erstatning for at blive sigtet?
Politiet kan opretholde en sigtelse uanset deres efterforskning ikke i første omgang har ført til et resultat. Frafalder politiet en sigtelse, skal den sigtede have det at vide. Som hovedregel får man ikke erstatning for en uberettiget sigtelse. Man kan blive sigtet uden at blive anholdt.
Kan jeg se hvad politiet ved om mig?
- Når du er mistænkt, sigtet eller dømt for en forbrydelse. ...
- Nationalt Fotoregister, Det Centrale Fingeraftryksregister og Det Centrale DNA-profilregister. ...
- Når du er vidne, forurettet eller anmelder.
Hvad er straffen for simpel vold?
Simpel vold straf
Som udgangspunkt straffes simpel vold med ubetinget fængsel, men i 1. gangstilfælde kan man som udgangspunkt blive idømt en betinget dom med vilkår om samfundstjeneste, hvis ens personlige forhold er gode.
Hvor lang tid tager en voldssag?
Voldssager er meget forskellige. Det er svært på forhånd at sige, hvor lang tid det tager at behandle den enkelte sag. Bliver din sag opklaret, sender politiet og anklagemyndigheden sagen til retten. Vi bestræber os på at gøre det inden for 30 dage fra den dag, en mistænkt bliver sigtet.
Hvor meget skal man stjæle for at komme i fængsel?
Bøden ved butikstyveri lyder typisk på det dobbelte af det stjålnes værdi. Bøden kan dog ikke være under 500 kroner, når gerningsmanden er over 18 år. Hvis gerningsmanden ikke accepterer bøden, eller sagen af andre årsager ikke kan afgøres ved, at gerningsmanden accepterer en bøde, vil sagen komme for en dommer.
Kan en 14 årig sigtes?
I Danmark er den kriminelle lavalder 15 år, og ingen under 15 år kan derfor retsforfølges. Unge under 15 år, der i dag begår kriminalitet, overdrages til de sociale myndigheder.
Hvad må man ikke sige til politiet?
Du har altid pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato, og du risikerer bøde eller anholdelse, hvis du ikke oplyser dette. Du har dog aldrig pligt til at oplyse politiet om andre oplysninger: heller ikke cpr-nr., eller telefonnummer m.v.
Hvornår må politiet gå ind i dit hjem?
Politiet kan foretage ransagning af bolig og andre lokaler, som en mistænkt eller sigtet person råder over. Ransagning kræver, at den pågældende med rimelig grund er mistænkt for en lovovertrædelse, og ransagningen må antages at være af væsentlig betydning for efterforskningen.
Hvor meget kan man få i erstatning for vold?
Du kan også være berettiget til godtgørelse for tort, hvis du har været udsat for frihedsberøvelse, voldtægt, incest, blufærdighedskrænkelse eller anden forbrydelse, som har krænket din ære eller selvfølelse. Tort godtgørelse fastsættes typisk mellem 5.000 og 125.000 kr.
Hvad sker der efter en sigtelse?
Bliver du sigtet, fortæller politiet dig, hvilken forbrydelse du er sigtet for. Som sigtet i en straffesag, har du en række rettigheder, som politiet vil oplyse dig om. Det er frivilligt, om du vil udtale dig til politiet. Du har altså ikke pligt til at bidrage med oplysninger til sagens opklaring.
Hvor meget kan jeg få i erstatning?
Du kan få godtgørelse for varigt mén, hvis dine gener svarer til 5 % eller mere. Taksten udgør 979.000 kroner ved 100 % invaliditet. I helt særlige tilfælde kan méngraden fastsættes til 120 procent, dog ikke højere end 1.173.500 kroner. Per mengrad er taksten 9.790 kroner.
Hvem kan rejse sigtelse?
Anklagemyndigheden rejser tiltale, hvis det vurderes, at der er beviser nok til at få en sigtet person dømt. At rejse tiltale betyder, at sagen bliver sendt til retten med et anklageskrift, der beskriver den strafbare handling. Personen, som tidligere var sigtet, er nu tiltalt.
Kan man trække sin anmeldelse tilbage?
Som beskrevet ovenfor er det imidlertid ikke offeret, men Anklagemyndigheden der bestemmer, om der skal rejses en straffesag eller ej. Derfor kan man ikke trække en politianmeldelse tilbage, og derfor har offeret pligt til at møde i retten, hvis offeret bliver indkaldt som vidne.
Kan man trække en tilståelse tilbage?
Har jeg ret til at trække min tilståelse tilbage på et senere tidspunkt? Hvis du har tilstået, har du ret til at tilbagekalde tidligere udtalelser og senere benægte din skyld under straffesagen, også i retten. Men i så fald fremlægges din tidligere tilståelse i retten og bruges som bevis imod dig.
Hvornår får man besked om sigtelse?
Hvis der ikke er grundlag for en sigtelse, får du besked om, at sagen er afsluttet. Hvis der er tilstrækkelig mistanke til en person, bliver denne person sigtet. Sagen bliver givet videre til anklagemyndigheden, når efterforskningen er færdig. Anklagemyndigheden vurderer derefter sagen.
Hvad sker der hvis man bliver politianmeldt?
Du modtager et brev fra Udbetaling Danmark, senest 10 dage efter de har modtaget anmeldelsen. Du vil enten få besked om, at de afviser eller går videre med anmeldelsen. Hvis Udbetaling Danmark går videre med anmeldelsen, vil de undersøge din situation, og du får mulighed for at sende yderligere oplysninger.
Hvornår har politiet ret til at visitere?
Politiet må kropsvisitere dig hvis de har mistanke om at du er i besiddelse af noget ulovligt (så som våben eller stoffer). Københavns politi har indført zoner i indre by og på Christiania hvor de kan kropsvisitere hvem som helst uden at give en begrundelse.