Kan man blive viet af en ven?

Du kan vie venner og familie, men kan også blive kontaktet af borgere, der ønsker, at du skal foretage deres vielse. Det er op til dig, om du vil imødekomme deres ønske. Du skal selv aftale tid og sted med parret. Husk der altid skal være minimum to vidner til stede ved vielsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borgerrep.kk.dk

Hvem kan man blive viet af?

En borgerlig vielse kan foretages af borgmesteren eller en anden person, som borgmesteren har bemyndiget til det. Bemyndigelse til at forestå borgerlig vielse kan kun meddeles til ansatte til kommunens administration og medlemmer af kommunalbestyrelsen i kommunen. I kan frit vælge, hvilken kommune I vil giftes i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man få lov at vie folk?

Et anerkendt trossamfund kan ansøge om, at en forkynder kan få lov til at vie medlemmer af trossamfundet. Det er religiøse forkyndere fra anerkendte trossamfund og menigheder, som kan få lov til at vie par, hvoraf mindst den ene af parterne er medlem af trossamfundet eller menigheden (vielsesbemyndigelse).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på km.dk

Hvad koster det at blive viet hjemme?

Når I vil søge om at blive viet, skal I sende en ansøgning - ægteskabserklæring - til Familieretshuset og betale et gebyr på 1.900 kroner. Hvis betingelserne er opfyldt, udsteder vi en prøvelsesattest eller ægteskabsattest afhængig af, om I ønsker, at vielsen bliver foretaget i Danmark eller i udlandet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieretshuset.dk

Kan man blive viet på stranden?

En borgerlig vielse oftest foregår på radhuset

Som ovenfor nævnt foregår en borgerlig vielse oftest på rådhuset, men I kan også blive viet andre steder, såsom i baghaven, på stranden, på et slot eller i skoven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aatos.app

KAN GIFT MÆND FÅ KVINDE VENNER?



Kan man blive viet af en præst uden for kirken?

3, i bekendtgørelse om vielse inden for folkekirken. Det er en forudsætning, at brudeparret og præsten er enige. Det indebærer, at præsten ikke er forpligtet til at medvirke, og brudeparret har ikke noget retskrav på at blive viet uden for kirken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor må man blive viet?

En borgerlig vielse foregår som regel på rådhuset, men hvis I ønsker at blive viet et andet sted, f. eks. i en skov eller park, er dette som udgangspunkt også muligt. Hvis I vælger rådhuset, behøver det ikke at være hos den kommune, hvor I har jeres bopæl – I kan nemlig frit vælge, hvilket rådhus I vil vies i.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvad er forskellen på at blive kirkeligt og borgerligt viet?

Det der adskiller rådhusbrylluppet fra kirkebrylluppet er, at vielsen er uden religiøse indslag som bøn, salmer og velsignelse. Derfor varer vielsen også kortere tid end et kirkebryllup. Det behøver dog ikke være et problem, da I kan tilbringe tid med jeres gæster og hinanden til festlighederne efterfølgende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på magasinetbryllup.dk

Kan man blive gift uden en præst?

Nej. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til. Henvend jer til præsten eller kirkekontoret, hvis I vil vide, om I opfylder kravet om tilknytning til kirken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på folkekirken.dk

Kan man blive gift uden vidner?

I kan som udgangspunkt altid blive viet på den ønskede dato, såfremt I opfylder betingelser for indgåelse af ægteskab. Ønsker I at blive viet en lørdag på rådhuset, skal I som udgangspunkt selv fremskaffe mindst et vidne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odense.dk

Kan man blive gift hjemme i haven?

Hvis I ønsker at blive gift hjemme i haven eller et andet sted udenfor rådhuset (som hovedregel skal det være indenfor kommunegrænsen), skal I selv lave aftale med et byrådsmedlem der foretager vielser udenfor rådhuset. Hvis I gerne vil giftes i fx. en park, har I selv ansvaret for at få tilladelse til det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horsens.dk

Kan min ven vie mig?

Du kan vie venner og familie, men kan også blive kontaktet af borgere, der ønsker, at du skal foretage deres vielse. Det er op til dig, om du vil imødekomme deres ønske.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borgerrep.kk.dk

Kan man blive gift i en kirke hvis man ikke er døbt?

ved at bo/have boet i sognet, eller en af jer er døbt eller konfirmeret i kirken. Har I ikke tilknytning til kirken, er det præstens afgørelse om vielsen kan foregå der. For at kunne blive viet, skal I have en prøvelsesattest.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på personregistrering.dk

Hvem kan forrette en vielse?

Præster fra anerkendte trossamfund samt godkendte enkeltpersoner (fra godkendte trossamfund) kan forrette vielser med borgerlig gyldighed, det vil sige at de fungerer som giftefoged. Vielser udenfor disse religiøse sammenhænge, må først blive foretaget af giftefoged (på rådhuset) og efterfølgende i relevante kirke.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på festbogen.dk

Hvor hurtigt kan man blive gift?

I kan blive viet torsdage, fredage og lørdage på Aarhus Rådhus. I kan tidligst få en tid til vielse 14 dage efter, at vi har modtaget jeres prøvelsesattest. I er velkomne til at ønske en dato i ægteskabserklæringen. Herefter får I et brev med det præcise tidspunkt for vielsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aarhus.dk

Kan man gifte sig med sig selv?

Blandt andet i Storbritannien og USA har kvinder inden for det seneste halve år vakt opsigt ved at indgå ægteskabspagter med sig selv. En britisk kvinde, Grace Gelder, arrangerede en bryllups-ceremoni for sig selv med både ring, ægteskabsløfter og 50 gæster.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Kan man blive begravet på en kirkegård hvis man ikke er medlem af folkekirken?

Selv hvis afdøde ikke er medlem af folkekirken kan de godt blive begravet på en kirkegård. Dog skal det nævnes at det kan koste mere at blive begravet eller få nedsat sin urne på en kirkegård, hvis man ikke er medlem af folkekirken.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bergenbegravelse.dk

Hvilke ulemper er der ved at være gift?

Du og din samlever får ikke formuefællesskab. Du og din samlever har ikke ret til at forsørge hinanden, og det kan skattemæssigt give jer problemer. Du og din samlever får ingen automatisk arveret efter hinanden, og det gælder uanset, hvor mange år, I bor sammen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Er viet og gift det samme?

Et kirkebryllup handler altså også om kristen tro, håb og kærlighed. Fordi vielsen er en juridisk handling kan den kun foretages én gang. Det vil sige, at man ikke kan blive viet i kirken, hvis man allerede er blevet viet på rådhuset, men man kan altid blive kirkeligt velsignet, selvom man er blevet gift på rådhuset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på holme-sogn.dk

Kan man blive gift på en fredag?

9 - 11.30. Fra fredag 1. januar 2024 er det ikke længere muligt at blive gift på en fredag. I kan blive viet borgerligt på rådhuset eller ved en kirkelig vielse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fredensborg.dk

Hvem kan blive gift i folkekirken?

I hvilken kirke kan vi blive gift? Som medlem af folkekirken har I ret til at få foretaget en vielse i det sogn, hvor I bor.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på km.dk

Hvad er forskellen på vielse og bryllup?

Et bryllup er ceremonien ved indgåelse af ægteskab. Hovedpersonerne er bruden(e) og brudgommen(e), og selve indgåelsen af ægteskabet kaldes en vielse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvis man gifter sig med en udlænding?

Hvis den ene af jer er dansk statsborger eller har fast bopæl i Danmark og den anden er udenlandsk, kan I aktivt vælge, at det er dansk lov, der skal gælde for jeres ægteskab, uanset om I begge har fast bopæl i udlandet eller I bor i hvert sit land.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Kan man blive viet af en kaptajn?

Svar: Justitsministeriet har i 1976 meddelt Dansk Skibsførerforening, at en kaptajn på et dansk skib i rum sø ikke kan vie ombordværende danske statsborgere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk