Du kan frit vælge at bruge bagemargarine i opskrifter med smør – og omvendt. Meget bløde margariner egner sig dog ikke til mørdej, wienerdej, småkagedej i ruller eller andre fede deje, som skal kunne rulles eller skæres ud.
Kan man bruge margarine til småkager?
Smør, med sit højere vandindhold, fremmer spredning og mørhed. Margarine eller fedtstof, som har et højere smeltepunkt, kan give småkager med en mere udpræget sprødhed.
Hvad kan man bruge i stedet for smør når man bager?
I langt de fleste bageopskrifter kan olivenolie helt erstatte smørret, særligt i opskrifter på brød, tærter og skærekager.
Hvad kan jeg bruge i stedet for smør?
I stedet for smør kan det være en fordel at bruge kokossmør eller olie (85 g olie til 100 g smør). Du kan også purere en avocado eller mose en banan. Begge dele har en smørlignende konsistens, men tilføjer lidt mere smag end smørret. Derfor bliver resultatet også sødere, samtidig med at du sparer lidt på kalorierne.
Kan man bruge Bagemargarine til cookies?
Kagerne er sprøde. Du kan både bruge smør og bagemargarine. Bruger du smør, bliver kagerne tyndere, fordi dejen flader mere ud.
Vælg dit cookieeventyr! Trin 1 (smør eller margarine?)
Hvad er bedst at bage med smør eller margarine?
Smør er bedre en margarine, når du skal bage. Omvendt skal du passe på med at stege i smør, selvom det giver en god smag. Smør branker nemlig nemt. Samvirke guider gennem fedtstofferne og viser dig de bedste, når det gælder stegning og bagning.
Hvad er forskellen på smør og margarine?
Forskellen findes i fedttyperne i smør og margarine. Margarine indeholder antiinflammatoriske mono- og flerumættede fedtsyrer, mens smør primært indeholder det usunde mættede fedt, som bl. a. er blevet kædet sammen med hjertesygdomme og forhøjet kolesterol.
Kan man bage med plantemargarine?
Du kan bruge stort set alle fedtstoffer til at bage med. Temperaturen er nemlig ikke nær så høj, når man bager, som når man steger. Rent ernæringsmæssigt er det en fordel at bruge bløde margariner eller olier i stedet for smør og hårde margariner. I nogle opskrifter kan smør/margarine umiddelbart udskiftes med olie.
Kan man bage småkager med Kærgården?
»Derfor kan du aldrig opnå en sund småkage, bare fordi du bruger Kærgården eller for den sags skyld olie, der indeholder mindre mættet fedt. For småkager består jo altid af fedt, sukker og hvidt mel, og dermed er diskussionen lidt omsonst«, pointerer Sisse Fagt, som kommer med en klar opfordring: Annonce.
Hvor meget svarer flydende margarine til?
80 g olie til at udskifte 100 g fast fedtstof. Juster evt. konsistensen af dejen med lidt vand/mel. Husk, at margarineprodukter ofte er tilsat aromaer og planteolier af forskellig art, som kan påvirke smagen.
Kan man bruge bagepulver i stedet for hjortetaksalt?
Hjortetaksalt er svært at erstatte med bagepulver og natron. Hverken bagepulver eller natron giver den sprødhed, man opnår med hjortetaksalt, men du kan formentlig finde mange opskrifter på for eksempel pebernødder og brunkager, hvor hjortetaksalt ikke indgår. Du kan også finde klejner, der er bagt på bagepulver.
Kan man bruge olie i stedet for smør?
100 gram smør svarer til 85 gram olie.
Hvad er forskellen på stege og bage margarine?
Bløde margarinetyper, der indeholder mere umættet fedt end hårde typer, anvendes til smørrebrød og til sandkage og andre rørekager. Stegemargarine er mere hård og fast, men bliver flydende på panden ved opvarmning.
Hvordan undgår man at småkager bliver bløde?
Bevar sprødheden
Læg småkagerne i en lufttæt kagedåse. Læg evt. et stykke alufolie eller bagepapir mellem kagedåsen og låget, hvis du er i tvivl, om det slutter helt tæt. Hvis der er fyld i eller glasur på småkagerne, bør du lægge et stykke bage- eller pergamentpapir mellem lagene.
Kan man erstatte smør med flydende margarine?
Du kan bruge flydende margarine, i stedet for almindelig margarine når du for eksempel bager kage og brød. Du kan også bruge flydende margarine til at stege i. Til småkager og tærtedej skal du bruge smør.
Kan man redde bløde småkager?
Hvis uheldet er ude og dine brunkager er blevet bløde
Hvis du oplever, at dine brunkager mister sprødheden efter nogle dage i kagedåsen, kan du sagtens redde dem og nemt få sprødheden tilbage. Du skal blot tænde ovnen på 175 grader og fordele dine bløde småkager på en bageplade eller to.
Hvad gør småkager sprøde?
Potaske er et hævemiddel, der gør småkager sprøde og brune. Det består af det kemiske stof kaliumcarbonat, som gør, at der dannes små bobler af kuldioxid i dejen, når småkagerne bages. Potaske er mere basisk end bagepulver og natron, og derfor bruger man potasken frem for andre hævemidler.
Er Kærgården margarine?
Lurpak smørbart, Kærgården og Thise smørbart er alle eksempler på blandingsprodukter, som egentlig er en blanding af smør og margarine.
Hvorfor er mine småkager hårde?
Dej. Et vigtigt tip ved småkagebagning er at holde lidt af melet tilbage, når ingredienserne blandes sammen. Dejen bliver tør og smuldrende, hvis der kommer for meget mel i – og kagerne bliver hårde.
Kan flydende margarine bruges til bagning?
Flydende margarine kaldes også oliemargarine, da det er en mellemting mellem olie og margarine. Ifølge producenten Ama er produktet både velegnet til stegning og bagning.
Kan man bage med Oma stegemargarine?
OMA Bage kan bruges til alle typer af brød og kager, men du opnår de bedste resultater, hvis margarinen har den rette temperatur.
Hvad bruger man margarine til?
Margarine hører til i gruppen smørbare gule fedtstoffer. Et udtryk, der også dækker over smør og blandingsprodukter som Kærgården. Men margarinen kan også bruges alene til stegning eller i en klassisk brun sovs.
Er Kærgården ægte smør?
Kærgården består af 75 procent dansk smør og 25 procent uhærdet dansk rapsolie. Til hver bakke Kærgården Original (200 gram) bruges 300 ml frisk fløde.
Er der forskel på Bakkedal og Kærgården?
2002: Margarineproducenten Dragsbæk lancerer blandingsproduktet Bakkedal som en direkte konkurrent til Kærgården. Det indeholder 75 procent smør og 25 procent planteolie. Bakkedal skal bremse op for margarinefabrikkens årelange, økonomiske nedtur.
Er Lurpak og Kærgården det samme?
Lovgivningen ændredes i maj 1990, og allerede i 1991 solgtes mere Kærgården end Lurpak smør.