Du kan frit vælge at bruge bagemargarine i opskrifter med smør – og omvendt. Meget bløde margariner egner sig dog ikke til mørdej, wienerdej, småkagedej i ruller eller andre fede deje, som skal kunne rulles eller skæres ud.
Hvad kan man bruge i stedet for margarine?
I nogle opskrifter kan smør/margarine umiddelbart udskiftes med olie. Der beregnes 85 g olie (ca. 1 dl) i stedet for 100 g smør/margarine. Kom også meget gerne nødder, mandler, frø og kerner i, når du bager fx brød.
Kan man erstatte margarine med smør?
Margarine hører til i gruppen smørbare gule fedtstoffer. Et udtryk, der også dækker over smør og blandingsprodukter som Kærgården. Men margarinen kan også bruges alene til stegning eller i en klassisk brun sovs.
Hvad er forskellen mellem smør og margarine?
Forskellen findes i fedttyperne i smør og margarine. Margarine indeholder antiinflammatoriske mono- og flerumættede fedtsyrer, mens smør primært indeholder det usunde mættede fedt, som bl. a. er blevet kædet sammen med hjertesygdomme og forhøjet kolesterol.
Hvad er bedst at bage med smør eller margarine?
Smør er bedre en margarine, når du skal bage. Omvendt skal du passe på med at stege i smør, selvom det giver en god smag. Smør branker nemlig nemt. Samvirke guider gennem fedtstofferne og viser dig de bedste, når det gælder stegning og bagning.
Smør vs Margarine
Hvad gør smør i brød?
Smør udgør en væsentlig del af dejen i fx småkager, mørdeje og butterdejskager og giver en fyldig smag og sprød konsistens. Også på boller og brød smager smør himmelsk. Prøv fx med en lækker hjemmelavet smør eller en pisket smør. Også i det salte køkken kommer smør til sin ret.
Hvilken margarine er bedst til bagning?
OMA Bage er især velegnet, når du bager kager og brød og vil opnå det bedste og sprødeste resultat. Margarinen OMA Bage har en blød konsistens, der gør det nemmere at røre, smuldre og ælte.
Kan man bage med Oma stegemargarine?
Om OMA. OMA har siden 1909 produceret margarine til stegning og bagning og er i tidernes løb blevet fast inventar i det fleste danskeres køkken. Gennem årene er produkterne fra OMA blevet tilpasset og udviklet, så de passer til den måde danskerne laver god mad på.
Er Lurpak rigtig smør?
Lurpak® Smørbar indeholder både smørfedt og rapsolie for at gøre produktet smørbart. Lurpak® Smørbar består af 80% smør og 20% rapsolie. Lurpak® Smørbar har en meget tydelig og præcis smag af smør. Mat udseende og lidt fast, men smørbar konsistens.
Kan man stege i Lurpak smør?
Lurpak Flydende er nem at dosere og kan bruges til at stege fx fisk, kød og grøntsager. Lurpak Bagning består af usaltet smør kombineret med rapsolie. Lurpak Bagning har en optimal konsistens til bagning og er klar direkte fra køleskabet.
Kan man stege i Kærgården smør?
Kærgården er derfor blandet med rapsolie, som har mange umættede fedtsyrer. Olien er flydende ved køleskabstemperatur, og blandes den i smør får vi den velkendte konsistens. Desuden er rapsolie godt til at stege i, så Kærgården kan bruges i mange opskrifter, f.
Er Kærgården ægte smør?
Kærgården består af 75 procent dansk smør og 25 procent uhærdet dansk rapsolie. Til hver bakke Kærgården Original (200 gram) bruges 300 ml frisk fløde.
Hvilket fedtstof er bedst at stege i?
Planteolier, fx raps- og olivenolie, er gode kilder til fedtstof, når du vil spise sundt og klimavenligt. Når du vælger planteolier i stedet for hårde fedtstoffer, fx smør og kokosolie, er det godt for din sundhed, da du mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme.
Er Kærgården margarine?
Lurpak smørbart, Kærgården og Thise smørbart er alle eksempler på blandingsprodukter, som egentlig er en blanding af smør og margarine.
Hvor meget olie svarer til 100 g smør?
100 gram smør svarer til 85 gram olie.
Hvad er der i Oma margarine?
Vegetabilske olier (palme*, raps), vand, valle (fra MÆLK) salt (1,5 %), emulgatorer (SOJALECITHIN, mono- og diglycerider af vegetabilske fedtsyrer), surhedsregulerende middel (citronsyre), aroma, vitamin A.
Hvad er bedst Lurpak eller Kærgården?
Kærgården indeholder en smule mindre fedt end Lurpak-smør. Kærgården indeholder 75% fedt, hvoraf 75% er mælkefedt og 25% er rapsolie. Olien gør, at fedtet i Kærgården er lidt sundere end i almindelig smør. Så gram for gram er Kærgården sundere.
Hvad er sundest rigtig smør eller Kærgården?
Videnskaben vil sige, at det ikke har nogen betydning, og at Kærgården på grund af et større indhold af omega-3 er sundere end smør. Hvorimod mere alternative kostskoler vil sige, at Kærgården er et dårligt produkt, og at transfedtsyrerne kan gå ind og forandre cellernes funktionsdygtighed.
Er Lurpak og Kærgården det samme?
Lovgivningen ændredes i maj 1990, og allerede i 1991 solgtes mere Kærgården end Lurpak smør.
Kan man bruge Kærgården til at bage med?
Tid til hjemmebagt brød
Maltbrød med kefir og rug er fuld af smag, det er nemt at bage, og så smager det fantastisk frisksmurt med Kærgården.
Hvad er forskellen på stege og bage margarine?
Bløde margarinetyper, der indeholder mere umættet fedt end hårde typer, anvendes til smørrebrød og til sandkage og andre rørekager. Stegemargarine er mere hård og fast, men bliver flydende på panden ved opvarmning.
Er Becel margarine?
Becel er en let smørbar margarine fremstillet af solsikke-, hørfrø- og rapsolie, det giver en sund fedtkomposition med en høj andel af umættet fedt. Vegansk, nøglehulsmærket og fri for mælk.
Er der forskel på Bakkedal og Kærgården?
2002: Margarineproducenten Dragsbæk lancerer blandingsproduktet Bakkedal som en direkte konkurrent til Kærgården. Det indeholder 75 procent smør og 25 procent planteolie. Bakkedal skal bremse op for margarinefabrikkens årelange, økonomiske nedtur.
Hvilken margarine er sundest?
Officielle anbefalinger. Skær ned på dit forbrug af mættet fedt. Vælg planteolier, som for eksempel rapsolie og olivenolie, flydende margarine og blød margarine i stedet for smør, smørblandinger og hård margarine.
Hvad er bedst Palmin eller olie?
Kokosolie eret naturprodukt med en mild smag og lugt, mens palmin er et renere produkt stort set uden smag. Både kokosolie og palmin er fast ved stuetemperatur og meget modstandsdygtige mod harskning ved opvarmning, da indholdet af mættet fedt er højt.