For at kunne låne bibliotekets materialer skal du først melde dig ind. Du bruger dit gule sundhedskort som dit eget personlige bibliotekskort, hvortil du vælger en pinkode. Når du melder dig ind, skal du vise sundhedskort og billedlegitimation eller anden gyldig legitimation (studiekort accepteres ikke).
Hvordan kommer man ind på biblioteket med sundhedskort?
Alle, der er fyldt 15 år og har et dansk sundhedskort, kan bruge biblioteker og kulturhuse i den selvbetjente åbningstid. Du behøver ikke at tilmelde dig for at bruge ordningen. For at komme ind i den selvbetjente åbningstid skal du scanne dit sundhedskort i kortscanneren ved indgangen.
Hvordan får man adgang til biblioteket?
Med bibliotekslogin kan du bruge CPR-nummer/lånerkortnummer og pinkode lige som på dit bibliotek. Første gang du bruger denne metode, skal du acceptere en sammenkobling med bibliotek. dk-login. På længere sigt vil bibliotekerne også bruge Bibliotekslogin, så det kommer til at fungere som single sign-on.
Kan man købe bøger på biblioteket?
Biblioteket har en fast leverandør af bøger, som langt de fleste bøger bliver købt igennem.
Kan man scanne på biblioteket?
Du kan printe, skanne og kopiere på dit bibliotek. Læs her hvordan. Husk at tjekke dit biblioteks åbningstid, inden du sender dine dokumenter til print.
Hvordan man får en bruger på biblioteket
Hvad koster en bøde på biblioteket?
Loven sætter et loft over bødernes størrelse: 20 kr. hvis overskridelsen er op til 7 dage, 120 kr. hvis overskridelsen er mere end 7 dage, og 230 kr. hvis overskridelsen er mere end 30 dage.
Kan man låne bøger uden sygesikringskort?
Det er kun dig selv, der må benytte dit sundhedskort eller dit lånerkort til biblioteket. Du skal medbringe sundhedskort eller lånerkort ved hvert lån, med mindre du kan anvende personnummer og pinkode ved lånet. Din pinkode skal opbevares adskilt fra dit sundhedskort og lånerkort.
Hvad skal man bruge for at låne bøger på biblioteket?
Du skal have et dansk cpr-nummer for at blive oprettet som låner. Du kan oprette dig som låner med MitID/NemID på bibliotek.kk.dk, hvis du er fyldt 18 år. Du kan også henvende dig personligt på biblioteket og vise sundhedskort suppleret med anden legitimation, så vidt muligt billedlegitimation.
Er det gratis at låne bøger på biblioteket?
Det er gratis at låne og alle kan låne bibliotekets bøger, lydbøger, noder, tidsskrifter, cd-rommer, videoer, dvd'er og indspillet musik. Det gælder uanset, hvilken kommune du bor i, blot du låner ved personlig henvendelse på biblioteket.
Hvorfor kan jeg ikke komme ind på biblioteket?
Du skal kontakte dit biblioteket i din bopælskommune, så de kan undersøge om du er oprettet korrekt og bl. a. om kommunefeltet er udfyldt i din profil. De kan også hjælpe med en ny pinkode hvis du har glemt den.
Hvordan får man en bog på biblioteket?
En lektørudtalelse er et rigtig godt fundament, hvis du ønsker at få din bog på biblioteket. Det er nemlig det værktøj, som bibliotekerne ofte bruger, når de skal udvælge nyt materiale til bibliotekets samlinger. Når din bog er trykt kan du kontakte Dansk Bogfortegnelse for at få en lektørudtalelse.
Hvordan bestiller jeg en bog på biblioteket?
BESTIL PÅ ALLE DANSKE BIBLIOTEKER
På bibliotek.dk kan du bestille næsten alle materialer fra danske biblioteker og hente dem på dit eget bibliotek. Du skal være meldt ind på et bibliotek for at bestille via bibliotek.dk.
Hvor gælder sundhedskortet?
Sundhedskort-appen: Brug den i Danmark
Sundhedskort-appen kan ligesom det fysiske sundhedskort kun anvendes i Danmark. Du skal bruge det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz.
Kan man downloade det blå sygesikringsbevis?
Du skal søge om det blå EU-sygesikringskort digitalt. Klik på 'Start'. Opfylder du kriterierne for at modtage det blå EU-sygesikringskort, får du automatisk tilsendt et midlertidigt bevis med Digital Post her på borger.dk. Du får det fysiske kort med posten 2-3 uger efter, at du har søgt.
Hvor gælder det gule sundhedskort?
Kan du bruge det gule sundhedskort i udlandet? Hvis du bliver syg eller kommer til skade under en rejse i de andre nordiske lande, kan du bruge dit gule sundhedskort, hvis du viser billedlegitimation. Vi anbefaler dog, at du også medbringer dit blå EU-sygesikringskort på rejser i Norden.
Hvordan låner man bøger på biblioteket online?
I eReolens app
Når du har fundet den ebog, lydbog eller podcast, du gerne vil låne, klikker du på knappen "Lån". Herefter bliver du spurgt, om du vil låne materialet, og du kan se, hvor mange af dine lån du i så fald har brugt. Vælg "Ja", hvis du er sikker på, du vil låne bogen.
Kan man låne spil på biblioteket?
Der er masser af brætspil på biblioteket, som du frit kan låne med hjem. Saml familie eller venner til hygge rundt om bordet med et brætspil. Spillene er vidt forskellige og sørger for, at I kan få trænet lattermusklerne, hygge jer på tværs af alder eller bruge de små grå.
Hvor lang tid kan man låne en bog på biblioteket?
Lånetiden er normalt 28 dage. For nogle materialer kan biblioteket fastsætte kortere lånetid. Sidste frist for at aflevere står på kvitteringen for udlånet. Kvitteringen, du får, når du afleverer, er dit bevis på at have afleveret de lånte materialer.
Kan man låne bøger med sygesikring?
Når du låner bøger via biblioteket, så låner du dem via dit sundhedskort - altså dit gule sygesikringskort. Du skal dog blot være registreret som låner. Det kan du blive gratis. For at du kan blive registreret som låner, skal du enten henvende dig på biblioteket og bede dem om at hjælpe dig med at blive oprettet.
Hvor mange bøger kan man låne på eReolen?
Hvor mange - og hvor længe? Lånetiden er én måned. Københavnere kan låne 5 lydbøger og 5 e-bøger om måneden. Enkelte titler, ofte de nyeste, vil skulle reserveres.
Hvor mange bøger kan man låne på biblioteket?
Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvor mange bøger man kan låne. Det skyldes, at det er dit lokale bibliotek, der betaler for dine lån, og derfor er det også biblioteket, der vurderer, hvor mange lån de har råd til at tilbyde pr. bruger pr. 30 dage.
Hvordan printer jeg på biblioteket?
- Download Princh appen i Google Play til Android og App Store til iOS.
- Åbn dokumentet der skal printes på din enhed og vælg "Del" og "Udskriv med Princh"
- Åbn Princh-appen for at printe dit dokument.
- Indtast printer ID på det bibliotek, hvor du gerne vil printe og tryk retur.
Hvad koster en farvekopi A4?
A4 farve eller sort / hvid (100g) pr. print: 4,00 kr. A3 farve eller sort / hvid (100g) pr. print: 8,00 kr.
Hvor kan man printe hvis man ikke har en printer?
Bibliotekets printere fungerer også som kopimaskiner. Prisen for kopier er den samme som ved print. Du kan også benytte bibliotekets Xerox-maskiner som skannere. Du kan sende det, du har skannet, på en mail til dig selv eller gemme det direkte på en usb-nøgle.