Ja, dit Ungdomskort gælder hele den periode, du har bestilt, både hverdage, weekender og ferier.
Hvornår kan man ikke bruge ungdomskort?
Du er 16-19 år
Er du 16-19 år, kan du få et Ungdomskort, selvom du ikke går på en af de godkendte Ungdoms- eller videregående uddannelser. Ungdomskortet til 16-19-årige giver dig ret til at rejse frit i det takstområde/zonegruppe, du bor i.
Kan man rejse overalt med ungdomskort?
Rejs frit til en fast lav pris
Rejs, alt det du vil, med offentlig transport alle ugens dage, hvor dit Ungdomskort gælder. Få op til 50% rabat på rejser i resten af landet.
Hvordan sætter jeg mit ungdomskort på pause?
- Log ind på www.mitungdomskort.dk.
- Tryk på fanen mit Ungdomskort.
- Tryk på Ændre perioder i venstre side (lige over dine perioder)
- Hvis ikke der er en knap der hedder Tilføj Periode, skal du slette den næste periode, og der efter vil Tilføj Periode knap være synlig.
Kan man bruge ungdomskort til letbane?
Du skal dog være opmærksom på de særlige fordele, du har med ungdomskortet. Kortet giver dig mulighed for at rejse frit med bus, tog og letbane i det prisområde, du bor i. Det gælder også aften, weekender og helligdage. Med ungdomskort kan du også rejse billigere uden for dit prisområde.
Sådan bestiller du Ungdomskort | DSB
Hvor langt kan man rejse på et ungdomskort?
Ungdomskort er rabat på offentlig transport til studerende på uddannelser, der er godkendt til Ungdomskort og alle 16-19 årige. Ungdomskortet giver mulighed for at rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i.
Er ungdomskort billigere end Rejsekort?
Rejsekort er billigere end enkeltbilletter Er du over 16 år, rejser du som udgangspunkt som kundetypen 'Voksen' - og til en pris, der er lavere end med enkeltbilletter. Du kan både få tidsrabat og mængderabat som 'Voksen'. Er du mellem 16-25 år, kan du rejse som 'Ung' – ofte til en lavere pris end som 'Voksen'.
Hvor meget koster et ungdomskort om måneden?
Ungdomskort gælder i både skoleperioder og ferieperioder. Prisen for et 30-dages Ungdomskort er i 2023 405,30 kr. for studerende på ungdomsuddannelser, og 642,30 kr. for studerende på videregående uddannelser og for øvrige 16-19-årige.
Kan man få ungdomskort som 20 årig?
Du kan få Ungdomskort, hvis du opfylder betingelserne, er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på en videregående uddannelse, der er godkendt til SU. Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted. Du kan bruge Ungdomskortet til bus, tog og metro.
Kan jeg ændre mine zoner på mit ungdomskort?
Vælg zoner
Under bestillingen af ungdomskort på mitungdomskort.dk er der på visse strækninger mulighed for at vælge rute. Du vælger ruten til venstre for zonekortet. Det vil fremgå på kortet med grøn farve, hvilke zoner du kan køre i. Bemærk, at du må køre i både de lysegrønne og de mørkegrønne zoner.
Kan man bruge ungdomskort i udlandet?
Du skal bo i Øresundsregionen eller Flensborgzonen, hvor der kan udstedes et dansk periodekort over grænsen mellem din bopæl og dit uddannelsessted i Danmark. Bor du i udlandet uden for Øresundsregionen eller Flensborg-zonen, har du ikke ret til Ungdomskort.
Hvor meget koster det at rejse med ungdomskort?
Hvis du går på en videregående uddannelse, kan Ungdomskort være det billigste for dig, hvis du rejser mere end 4 zoner og skal med bus, letbane eller tog hver dag. Prisen er den samme, uanset om du vælger at få kortet på Midttrafik app eller rejsekort. Prisen er 21,41 kr. om dagen - 642,00 kr.
Hvad koster ungdomskort til studerende?
Du er elev på en ungdomsuddannelse
Pris: 13,51 kr. pr. gyldighedsdag. Priseksempel: 30 dage (30 * 13,51) = 405,30 kr.
Hvorfor er mit ungdomskort så dyrt?
Ungdomskortperioder kan variere i længde og dermed i pris. En periode ler ligger som den sidste i en godkendelse, bliver automatisk tilpasset ved bestilling til at fylde godkendelsen ud. Den kan derfor være længere og derfor dyrere.
Kan jeg bruge ungdomskort i bus?
Ungdomskort giver dig også mulighed for at rejse i rundt i Danmark til nedsat pris. Ungdomskortet fungerer som et periodekort, som du skal vise til buschauffører, når du stiger på bussen og til kontrollører i tog og metro.
Er ungdomskort billigere end pendlerkort?
Med Ungdomskort kan du rejse mere end du aner, billigere end du tror. Det fungerer som et pendlerkort, hvor du betaler en fast lav pris og kan rejse frit med bus og tog mellem dit hjem og din uddannelse samt i hele dit lokale område. Dertil får du rabat på bus- og togrejser i resten af landet.
Kan man køre Flixbus med ungdomskort?
Rabat med Flixbus
Flixbus sælger studiebilletter til dig, som har et studiekort med start- og slutdato samt foto, indmeldelsesbekræftigelse eller ungdomskort. Priserne og rabatten afhænger af din rute, og hvilken dag du rejser.
Kan man få studierabat på DSB?
Altid 25% rabat og yderligere op til 20% rabat, når du rejser uden for myldretiden. For alle, som er 16-25 år, eller Ungdomskort eller er indskrevet på en SU-berettiget uddannelse og kan fremvise studiekort.
Kan man få tilskud til ungdomskort?
Elever under 18 år på ungdomsuddannelser får tilskud til køb af ungdomskort. Kortet skal købes som sædvanlig, og tilskud til egenbetalingen udbetales kvartalsvist til elevens NemKonto.
Er ungdomskort og rejsekort det samme?
Ungdomskort er for dig, der er mellem 16-19 år eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, og vil rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelsessted. Ungdomskort giver dig desuden mulighed for at rejse med de pris- og rabatfordele, unge har med Rejsekort.
Kan man trække ungdomskort fra i skat?
Studerende er ikke berettiget til befordringsfradrag for deres kørsel til uddannelsesstedet. Derimod kan de godt få befordringsfradrag for kørsel til et studiejob. Det kan næsten blive en overskudsforretning. Studerende er ikke berettiget til befordringsfradrag for deres kørsel (transport) til uddannelsesstedet.
Hvornår får man penge tilbage fra ungdomskort?
Du kan forvente pengene på din Nemkonto inden for 1 måned.
Kan man købe ung billet hvis man har ungdomskort?
Hvorfra skal jeg købe min DSB Ungdomsbillet, når jeg har et Ungdomskort, der gælder til eget takstområde? Du skal købe en Ungdomsbillet, hvis du skal rejse længere end, hvad dit Ungdomskort rækker til. Vær opmærksom på, at du kun skal købe ungdomsbillet efter den sidste station, hvor dit Ungdomskort gælder til.
Hvornår skal man betale ungdomskort?
Bestil i god tid - du skal først godkendes til Ungdomskort og derefter bestille og betale hos trafikselskaberne. Du modtager dit Ungdomskort med posten, senest 14 dage efter du har bestilt det hos trafikselskaberne.
Hvorfor er mit ungdomskort sat på pause?
Hvis dine perioder står på "pause", er det fordi, at du ikke har bestilt Ungdomskort i denne periode. Du skal hurtigst muligt logge ind på MitUngdomskort.dk og tilføje de perioder, som du ønsker. Det gør du under fanebladet "Dine ungdomskort" og klikke på "Ændre perioder".