Ja, hvis du har et aktivt Ungdomskort, kan du rejse til halv pris indenfor andre lokale takstområder. Her kan du nemlig rejse på Børnebillet eller med Rejsekort (flex eller anonym, hvor du rejser som 'barn'), når du kan fremvise et gyldigt Ungdomskort.
Kan ungdomskort bruges som Rejsekort?
Ungdomskort er for dig, der er mellem 16-19 år eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse, og vil rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelsessted. Ungdomskort giver dig desuden mulighed for at rejse med de pris- og rabatfordele, unge har med Rejsekort.
Kan man tjekke ind med ungdomskort?
Ungdomskort fungerer som et almindeligt rejsekort, og du skal derfor altid huske at checke ind ved rejsens begyndelse og ved skifte til et nyt transportmiddel. Husk at checke ud, når du er færdig med din rejse.
Hvad er bedst Rejsekort eller ungdomskort?
Unge. Lavere priser og særlige rabatfordele Unge rejser til lavere priser og får særlig tidsrabat på nogle rejser. Som ung kan du købe et Ungdomskort eller få indstillet dit Rejsekort til 'Ung'. Du kan ofte med fordel gøre begge dele.
Hvad kan jeg bruge mit ungdomskort til?
Ungdomskort giver dig rabat på din daglige transport fra din bopæl til dit uddannelsessted. Du kan bruge Ungdomskortet til bus, tog og metro. Der er forskellige betingelser for at få Ungdomskort, alt efter om du er 16-19 år, er elev på en ungdomsuddannelse eller studerende på videregående uddannelse.
Rejsekort: How To use Rejsekort
Hvordan bruger man ungdomskort i tog?
På ungdomskort.dk kan du indtaste din bopælsadresse og adressen på dit uddannelsessted, og så bliver dit lokale takstområde farvet grønt på et Danmarkskort. Her kan du rejse alt det, du vil, med dit Ungdomskort.
Kan man bruge ungdomskort i natbus?
1 enkeltbillet + enten 1 klip på klippekort/pendlerklip i Midttrafik app eller fremvisning af pendlerkort, ungdomskort eller soldaterkort.
Kan man bruge ungdomskort i Arriva tog?
Fordele ved Ungdomskort
Du kan rejse på tværs af takstområder/zonegrupper med tog og få rabat på togbilletter i hele landet (hos DSB og Arriva). Du kan få rabat på rejser på tværs af landet med fjernbusserne.
Hvad er det billigste Rejsekort?
Rejsekortet er som udgangspunkt det billigste, hvis du rejser mindre end 26 gange på den samme strækning om måneden. Det vil sige højest 13 returrejser. Rejser du 26 gange eller mere, kan det bedre betale sig for dig at købe et periodekort. Orange-billetter vil i visse tilfælde være billigere på længere togrejser.
Hvilket Rejsekort til 15 årig?
Ungdomskort Ungdomskort er for dig, der er mellem 15-26 år eller indskrevet på en SU-berettiget uddannelse. Med et Ungdomskort kan du rejse frit mellem dit hjem og dit uddannelsessted. Et Ungdomskort giver dig også mulighed for at rejse med de pris- og rabatfordele, unge har med Rejsekort.
Kan jeg bruge mit ungdomskort i weekenden?
Er du ung (16-19 år) eller studerende på en ungdoms- eller videregående uddannelse, kan du rejse lige så meget, du vil, til en fast, lav pris i dine zoner – også når det er ferie eller weekend. Skal du rejse rundt i Danmark, hvor dit Ungdomskort ikke gælder, kan du få rabat.
Hvad koster et Rejsekort for studerende?
Prisen er 22,10 kr. om dagen - 663,00 kr. for 30 dage. Der kan være forhøjet egenbetaling for dig, som rejser meget langt og går på en videregående uddannelse.
Kan jeg ændre mine zoner på mit ungdomskort?
Vælg zoner
Under bestillingen af ungdomskort på mitungdomskort.dk er der på visse strækninger mulighed for at vælge rute. Du vælger ruten til venstre for zonekortet. Det vil fremgå på kortet med grøn farve, hvilke zoner du kan køre i. Bemærk, at du må køre i både de lysegrønne og de mørkegrønne zoner.
Hvad koster et ungdomskort Rejsekort?
Ungdomskort gælder i både skoleperioder og ferieperioder. Prisen for et 30-dages Ungdomskort er i 2024 418,20 kr. for studerende på ungdomsuddannelser, og 663,00 kr. for studerende på videregående uddannelser og for øvrige 16-19-årige.
Hvilken billet skal man købe hvis man har ungdomskort?
Hvornår skal jeg købe tillægsbillet, når jeg har et Ungdomskort? Du skal købe en Ungdomsbillet, hvis du på din rejse krydser en takstgrænse med tog mellem dit eget takstområde og et andet takstområde. Du kan se et kort over takstgrænserne her.
Er det gratis at få et Rejsekort?
Fra januar bliver det gratis at oprette Rejsekort, hvis man vælger Rejsekort Personligt. Det kræver dog fortsat, at der indsættes penge på kortet for at kunne foretage rejser. Når vi siger farvel til det gamle år, bliver det samtidig et farvel til oprettelsesgebyret på 50 kr. for et Rejsekort Personligt.
Hvor mange penge skal der være på personligt Rejsekort for at tjekke ind?
Når du starter rejsen og checker ind, bliver der trukket en forudbetaling på dit Rejsekort. Din saldo skal derfor mindst kunne dække forudbetalingen, for at du kan checke ind. Hvis din rejse ender med at koste mere end saldoen på dit Rejsekort, bliver saldoen negativ.
Hvorfor er Rejsekort så dyrt?
På seks rejser er prisen den samme. Og på hele 213 rejser - det svarer til næsten 80 procent - er Rejsekortet den dyreste måde at rejse på. Det skyldes, at de forskellige trafikselskaber i Danmark ikke har harmoniseret deres priser og rabatter. Rejsekortets priser sættes efter de lokale trafikselskabers zoner.
Hvilke typer Rejsekort findes der?
- Rejsekort personligt. Må kun benyttes af kortindehaveren selv. ...
- Rejsekort flex. Kan deles med familie og venner. ...
- Rejsekort anonymt. Et såkaldt ihændehaverkort. ...
- Rejsekort med pendler kombi. Rejsekort personligt og pendlerkort i ét. ...
- Pendlerkort. Kun til pendlerrejser. ...
- Rejsekort erhverv. ...
- Skolekort. ...
- Ungdomskort.
Hvad sparer man med ungdomskort?
Rejsekort Ung
Med et Rejsekort kan du rejse som 'ung' til en lavere pris og få særlig tidsrabat på nogle rejser. Spar 25% sammenlignet med en standardbillet, når du rejser på Fyn og i Jylland. Spar 20% på rejser udenfor myldretiden. Husk gyldigt ID/studiekort på rejsen.
Hvor meget koster et ungdomskort om måneden?
Pris: 22,10 kr. pr. gyldighedsdag. Eksempel 30 dage: (30 * 22,10) = 663 kr.
Hvordan betaler jeg for mit ungdomskort?
Du kan enten vælge at tilmelde dig en løbende betalingsordning eller betale efter faktura. Det vælger du selv, når du tilmelder dig på ungdomskort.dk. Vær opmærksom på, at fakturaen bliver sendt til den e-mail, du har oplyst ved bestilling.
Hvor mange zoner er mit ungdomskort?
Du kan rejse ubegrænset mellem din bopæl og dit uddannelsessted, hvis du går på en godkendt uddannelse. Derudover er der følgende fordele med et Ungdomskort: Du kan rejse ubegrænset i hele det takstområde/zonegruppe du bor i. Du kan rejse i andre takstområder/zonegrupper til børne- eller ungetakst.
Kan man køre som barn hvis man har ungdomskort?
Ja, hvis du har et Ungdomskort i hånden, kan du rejse til halv pris indenfor andre lokale takstområder. Her kan du nemlig køre med Børnebillet, når du kan fremvise et gyldigt Ungdomskort.
Hvornår trækkes der penge til mit ungdomskort?
Normalt 3-4 dage før første gyldighedsdato. Betalingen finder sted ved levering af kortet et par dage efter, at beløbet er reserveret. Beløbet hæves på din konto, når kortet er udstedt.