Men vidste du, at der findes et oplagt alternativ til smør og andre animalske fedtstoffer? Et alternativ som både smager godt, er mere klimavenligt – og følger kostrådet” Spis mindre mættet fedt”? Alternativet hedder Becel Flydende og er 100 procent plantebaseret.
Er Becel bedre end smør?
Becel har det laveste indhold af fedt og mættet fedt
Men derfor kan det sagtens vælges af alle. Becel har nemlig et meget lavt fedtindhold på omkring 38 % og et indhold af mættet fedt, som er helt nede på 7,5 %, hvilket er ca. en syvendedel af indholdet af mættet fedt i smør.
Kan man godt bruge margarine i stedet for smør?
Margarine er især godt at stege i, hvis du ønsker en sprød panering. Margarine er ligeledes populært, når det kommer til bagning, hvis du ønsker at bage vegetarisk eller uden laktose. Du kan også bruge margarine som en substitut til smør, da margarine er mere budgetvenligt.
Hvad kan man bruge i stedet for smør?
I stedet for smør kan det være en fordel at bruge kokossmør eller olie (85 g olie til 100 g smør). Du kan også purere en avocado eller mose en banan. Begge dele har en smørlignende konsistens, men tilføjer lidt mere smag end smørret. Derfor bliver resultatet også sødere, samtidig med at du sparer lidt på kalorierne.
Kan man bruge Becel til bagning?
Becel Original er også ideel til bagning af kager, brød, boller og indsmøring af forme og bageplader, da den er nem at dosere.
Hjemmelavet smør - opskrift på hjemmekærnet smør
Kan man bruge Becel til stegning?
Ja! Becel er perfekt til stegning, da dens sammensætning af planteolier gør den mere modstandsdygtig over for høje temperaturer. Det betyder, at du kan stege dine yndlingsretter med tillid og få en lækker, sprød konsistens.
Hvilket smør er bedst til bagning?
Du kan bruge stort set alle fedtstoffer til at bage med. Temperaturen er nemlig ikke nær så høj, når man bager, som når man steger. Rent ernæringsmæssigt er det en fordel at bruge bløde margariner eller olier i stedet for smør og hårde margariner. I nogle opskrifter kan smør/margarine umiddelbart udskiftes med olie.
Kan man bruge olivenolie til bagning?
Har du en god basisolivenolie, som vores La Classique, økologiske La Classique eller vores klassiske græske, franske, italienske eller marokkanske olivenolie på hylden, kan du nemt bruge dem i dit bagværk med perfekt resultat.
Kan man bruge rapsolie til bagning?
Svar fra Leif Skibsted. Blandingen af smør og olivenolie er god til stegning, da fordampningen af vand fra smør gør det nemmere at kontrollere og følge temperaturen. Rapsolie kan sagtens anvendes i brød og kager, men også til stegning, når man anvender moderat varme og opvarmningstid.
Kan man bruge flydende margarine til at bage med?
Du kan bruge flydende margarine, i stedet for almindelig margarine når du for eksempel bager kage og brød. Du kan også bruge flydende margarine til at stege i. Til småkager og tærtedej skal du bruge smør.
Hvad indeholder Becel?
Ingredienser. Vand, solsikkeolie (21%), hørfrøolie (7%), rapsolie (6%), palmeolie#, modificeret stivelse, salt (1,0%), kaliumchlorid, emulgator (mono- og diglycerider af vegetabilske fedtsyrer, solsikkelecithin), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), syre (citronsyre), naturlig aroma, A- og D-vitaminer.
Hvor sundt er flydende Becel?
Et sundt valg
Becel Original består af vegetabilske olier fra raps, solsikke og hørfrø, hvilket gør Becel Original naturligt rig på Omega 3. Disse olier har desuden et højt indhold af umættet fedt, hvilket også gør Becel Original nøglehulsmærket.
Hvad er bedst smør eller margarine?
Du skal gå efter smørret, hvis du skal vælge mellem de to typer fedtstoffer. Smør og margarine hører ikke just til det sundeste, vi kan indtage – men der er et af de to fedtstoffer, der dog er bedre end det andet. Og det er smør, lyder det fra Lisa Moscovitz, der er diætist og grundlægger af NY Nutrition Group.
Er Becel margarine?
Becel er en let smørbar margarine fremstillet af solsikke-, hørfrø- og rapsolie, det giver en sund fedtkomposition med en høj andel af umættet fedt. Vegansk, nøglehulsmærket og fri for mælk.
Er Becel Gold sundt?
Becel Gold er lavet på en blanding af frø, der er naturligt rige på omega-3. Becel Gold er et sundt alternativ til dig, som ikke ønsker at gå på kompromis med den gode smag. Becel Gold er perfekt til din sandwich, men er også ideel til stegning, bagning og madlavning.
Er Lurpak rigtig smør?
Hvilken smør du skal vælge, afhænger af dit budget og om du spiser økologisk eller ej. Smør er smør – og om der står Lurpak, Thise, Naturmælk, Arla eller Kløverblomst på gør ikke den store forskel. Så længe det ikke er et blandingsprodukt, så hedder det som regel “smørbar”.
Hvilken olie er bedst til at bage med?
Kokosolie er varmestabil og egner sig til opvarmning, stegning og bagning. Det gør palmeolie også - og den er f. eks god at koge klejner til Jul. Økologisk rapskimolie er også velegnet til bagning og hvis der skal et tvist af nøddesmag i dit bagværk så prøv at bruge økologisk macadamiaolie.
Hvilken olie til bagning af brød?
Smagsneutral olie bruges blandt andet til bagning af brød og kager, og her kan du eks. bruge majsolie eller solsikkeolie.
Hvad er bedst olivenolie eller rapsolie?
Olivenolie har ca 13% mættet fedt, hvor rapsolie har ca 7 %. Det gør olivenolien mere stabil ved opvarmning. De sarte flerumættede fedtsyrer har olivenolie ca 9% af, hvorimod rapsolie har ca. 33 %, hvilket igen gør rapsolien mere påvirkelig for opvarmning.
Hvad er bedst solsikkeolie eller rapsolie?
Konklusionen er, at rapsolie og olivenolie fortsat er de sundeste olier, og smør er kommet lidt mere ind i varmen, som det næst-sundeste alternativ, og solsikkeolie, majsolie, vindruekerneolie er det mindst sunde.
Hvor meget olie i stedet for smør?
100 gram smør svarer til 85 gram olie.
Kan man bruge Bakkedal til bagning?
Bakkedal Raps- og Smørolie er super til bagning og. skal ikke først smeltes inden den kan komme i dejen.
Er Lurpak og Kærgården det samme?
I slutningen af 1990'erne introduceredes Kærgården i England under navnet Lurpak Spreadable og i Tyskland under navnet Lurpak Streichzart. I 2000 markedsførtes produktet Nye Kærgården med 25 % mindre fedt, og den originale Kærgården blev også fremstillet i en økologisk udgave.
Hvad er forskellen på Lurpak smør og Kærgården?
Kærgården Smør har en mildere smag end Lurpak, og den henvender sig primært til børnefamilier, som måske foretrækker den bløde og runde smag i Kærgåden Smør frem for Lurpaks klassiske, syrnede smag. Det ligger også godt i tråd med, at Lurpak primært henvender sig til 'food lover' segmentet, siger Jesper Skovlund.