Kan man få adgang til afdødes journal?

De nærmeste pårørende har ret til at få oplysning om afdødes sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde såfremt det ikke strider mod afdødes interesser (§45). Bemærk at denne ret ikke gælder hele sygehusjournalen men alene den del der omhandler forløbet der førte til døden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pri.rn.dk

Kan jeg få aktindsigt i min afdøde mors journal?

De pårørende har kun adgang til oplysningerne om sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde. Pårørende har ikke krav på aktindsigt i afdødes patientjournal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Hvordan får man journalindsigt?

Hvordan søger jeg aktindsigt?
  1. henvend dig til sygehuset eller behandlingsstedet.
  2. bed om aktindsigt i din journal.
  3. angiv dit navn og fødselsdato/personnummer.
  4. få kvittering for modtagelsen af din henvendelse.
  5. bed om hjælp fra en sundhedsperson til at forstå indholdet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man få aktindsigt i journal?

Du har ret til at få udleveret en kopi af din patientjournal. Du kan søge aktindsigt i din journal, hvis du er fyldt 15 år. Du kan også give andre fuldmagt til at søge adgang til din journal for dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Kan en værge få aktindsigt?

Hvis en patient ikke er i stand til at varetage sine egne interesser, kan en værge eller nærmeste pårørende få aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykiatri.rn.dk

How to Get Medical Records



Hvem har ret til aktindsigt?

Alle har ret til at søge om aktindsigt uanset statsborgerskab, bopæl og som udgangspunkt også alder og mental tilstand. Der er heller ingen krav om, at du skal begrunde din anmodning om aktindsigt, og du behøver ikke selv at være involveret i sagen. Som part i sagen vil du dog ofte kunne få flere oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad koster det at få aktindsigt?

Kan der kræves betaling for aktindsigt? Myndigheden har ret til at kræve betaling. Hvis man ønsker aktindsigt i form af en papirkopi, kan myndigheden kræve 10 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk

Hvad kan man ikke få aktindsigt i?

Undtagelser - hvornår kan man ikke få aktindsigt?
  • Straffesager.
  • Sager om ansættelse eller forfremmelse i det offentliges tjeneste.
  • Personalesager – man kan dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser.
  • Førelse af kalender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hedensted.dk

Hvor lang tid tager det at få aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre det undtagelsesvis ikke er muligt på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet. Det følger af offentlighedslovens § 36, stk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvornår får man ikke aktindsigt?

Offentlighedsloven giver dig blandt andet ikke ret til at søge om aktindsigt i: Sager om ansættelse og forfremmelse samt ansættelsesforhold i det offentlige, dog med undtagelse af oplysninger om navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønforhold og tjenesterejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvordan søger man aktindsigt i journal?

Sådan gør du:

Henvend dig til behandlingsstedet, f. eks. et sygehus eller en klinik, og bed om aktindsigt i din journal, eller log på sundhed.dk og se din e-journal (kun for elektroniske patientjournaler fra offentlige sygehuse).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man læse sin journal?

Du kan altid læse dele af din journal fx på minsundhedsplatform.dk og på sundhed.dk. Men hvis du ønsker at se hele din journal, kræver det, at du søger om aktindsigt i din journal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man læse sin egen journal?

Det er muligt at anmode om aktindsigt i sin egen patientjournal, hvis man er fyldt 15 år. Forældremyndighedsindehavere kan søge om aktindsigt i deres mindreårige børns patientjournaler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sum.dk

Hvordan får jeg adgang til min afdøde mands E boks?

Sådan får du adgang til e-Boks

Du kan som efterladt søge om at få adgang til afdødes e-Boks ved at udfylde en formular på e-Boks' hjemmeside og alt afhængig af din situation indsende relevant dokumentation, fx en kopi af skifteretsattesten. Din adgang til afdødes e-Boks bliver etableret gennem din egen e-Boks.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livogdoed.dk

Hvem får automatisk besked ved dødsfald?

Hvad sker der, når dødsfaldet er anmeldt? Skifteretten i den retskreds, hvor afdøde boede, får automatisk besked om dødsfaldet fra Kirkeministeriet. Retten skriver derefter til kontaktpersonen med henblik på et møde om boets behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Kan man få slettet noget i sin journal?

Ret til at få slettet oplysninger (retten til sletning)

Du skal som udgangspunkt kontakte det behandlingssted, som har noteret oplysningerne, og som vil vurdere, om oplysningerne kan rettes eller slettes. Når behandlingsstedet har ændret oplysningerne, vil de ændrede data blive vist i Sundhedsdatastyrelsens registre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedsdatastyrelsen.dk

Kan man få at vide hvem der har anmeldt en?

Hvem har anmeldt mig? Hvis du er blevet anmeldt, har du krav på at få oplyst, hvor Udbetaling Danmark har sine oplysninger fra, og de vedlægger anmeldelsen, når de skriver til dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man søge aktindsigt hos politiet?

Du kan søge om aktindsigt i de sager, som politiet behandler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvor hurtigt skal man svare på en aktindsigt?

En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man klage over aktindsigt?

Klagen indgives direkte til klageinstansen. Afgørelser om aktindsigt efter offentlighedsloven kan efter lovens § 37, stk. 1, påklages særskilt og direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til afgørelsen eller behandlingen i øvrigt af den sag, anmodningen om aktindsigt vedrører.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man få aktindsigt i en anonym anmeldelse?

”En myndighed kan i udgangspunktet ikke hemmeligholde et navn på en anmelder eller andre der giver oplysninger til en sag. Det er vigtigt at den borger der er part i sagen, kan få oplyst hvor myndigheden har sine oplysninger fra.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er forskellen på aktindsigt og indsigt?

Forskelle på indsigt og aktindsigt / egenacces

Man kan sige, at aktindsigt kan bruges til at give indblik i kommunens sager og dokumenter generelt, mens indsigt og egenacces kan bruges til at få indblik i, hvilke oplysninger kommunen har om dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk

Hvem har kigget på min journal?

Sundhed.dk: Log ind på Sundhed.dk med NemID og find punktet "Log", der er symboliseret med et øje. Her kan du kan se, hvilke sundhedspersoner der har tilgået dine oplysninger via systemer, som er koblet sammen med Sundhed.dk. Du kan selv indstille tidsintervallet, dog maksimalt fem år tilbage i tiden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvmidtvest.dk

Hvad er formålet med aktindsigt?

Aktindsigt er adgang til at se dokumenter, der indgår i sagsbehandlingen hos en offentlig myndighed. I praksis gives aktindsigt som regel ved at der udleveres kopi af dokumenterne. Aktindsigt kan gives i medfør af lov om offentlighed i forvaltningen (offentlighedsloven) eller i medfør af forvaltningsloven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Kan man se andres domme?

Enhver kan som udgangspunkt få aktindsigt i domme og kendelser. Her kan du læse om hovedreglerne for aktindsigt, og om hvordan du konkret søger om aktindsigt. Aktindsigt betyder bl. a., at man i både straffesager og civile sager har mulighed for at gennemse en doms konklusion, hvis man anmoder om det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk