Kan man få en second opinion?

Som udgangspunkt har du ikke ret til en second opinion Hvis du oplever, at dit undersøgelsesforløb eller behandling er kørt ind i en blindgyde, kan du tale med din læge om muligheden for at blive henvist til et andet sted for at blive undersøgt eller behandlet påny. En anden mulighed er at kontakte en patientvejleder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man bede om en second opinion?

Enhver kan bede om en second opi- nion fra en anden læge eller syge- hus i ind- eller udland. Problemet er, at det i princippet ikke er gratis, for det er ikke en rettighed. Både i Dan- mark og andre steder, kan det blive opfattet som en privat konsultation, der koster kassen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på propa.dk

Kan man få en ny udredning?

Udredningsretten giver patienter ret til at blive undersøgt og udredt inden for 30 dage, når de henvises til et sygehus. Kan regionen ikke leve op til det, har man udvidet ret til at vælge udredning hos et privathospital - det såkaldte udvidet frit sygehusvalg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regioner.dk

Kan en praktiserende læge nægte behandling?

En læge kan stå i den situation, at behandling vides at kunne helbrede eller betydeligt bedre en helbredstilstand samtidig med, at patienten af forskellige grunde nægter at lade sig behandle. Man kan derved komme til at lægge et kraftigt pres på patienten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeskriftet.dk

Kan man få revurderet en diagnose?

Som udgangspunkt har du ikke ret til en second opinion

Men som patient har du ikke en egentlig ret til at få en anden læge til at revurdere en diagnose eller behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvorfor du skal få en second opinion.



Hvis man vil have en anden læges vurdering?

Søg en anden læge

Du har ikke krav på at få en anden læges vurdering eller en bestemt behandling, men det er vigtigt, at du får gjort opmærksom på din tvivl. Lægen har en faglig viden, men du har en viden om dig selv og din egen situation, som kan være afgørende for at nå frem til den rigtige behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskepatienter.dk

Kan en læge stille psykiske diagnoser?

Hvis din praktiserende læge stiller en psykiatrisk diagnose, eller har en mistanke om, at du har en psykiatrisk diagnose, vil du oftest blive henvist til en psykiater for at få dine symptomer gennemgået og undersøgt yderligere. Psykiateren kan også tilbyde dig en mere specialiseret behandling, end din egen læge kan.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykiatri-regionh.dk

Kan man skifte læge hvis man er utilfreds?

Hvis du som patient ikke er tilfreds med din praktiserende læge, har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning inden for 14 dage - eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad må en læge ikke?

En sundhedsperson må således ikke videregive oplysninger om en patients helbred og andre fortrolige oplysninger uden patientens samtykke. Tavshedspligten omfatter for eksempel oplysninger om diagnoser, undersøgelser, indlæggelser, behandling, psykiske eller sociale problemer. Alle oplysninger er fortrolige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvad betyder second opinion på dansk?

'Second opinion' er et begreb, der dækker over den situation, hvor en læge beder en anden læge om dennes vurdering af en patient. Som patient har du ikke en egentlig ret til at få en anden læge til at revurdere en diagnose eller behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk

Hvor længe må en udredning tage?

Udredningsretten: Din ret til at blive undersøgt (udredt) hurtigt. Hvis du er indkaldt til undersøgelse (udredning) på et hospital, har du ret til at blive undersøgt og få information om, hvad du fejler eller ikke fejler og om dine muligheder for behandling inden for 30 kalenderdage. Dette kaldes udredningsretten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk

Hvad er mine rettigheder som patient?

Sundhedsloven beskytter din retssikkerhed, når du bliver behandlet, undersøgt eller plejet i det danske sundhedsvæsen. Dine rettigheder som patient dækker blandt andet informeret samtykke, tavshedspligt, aktindsigt i din journal og retten til at fravælge behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvor kan man se ens psykiske diagnoser?

Sundhed.dk. I Sundhedsjournalen på sundhed.dk kan du se undersøgelsessvar og sundhedsdata fra alle landets hospitaler, praktiserende læger og andre behandlere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvornår kan man ringe til sin egen læge?

Du skal mellem 8.00-16.00 kunne komme i kontakt med din egen læge eller din læges personale ved akut sygdom og skade. I visse tilfælde får du fat i en telefonsvarer som henviser til et akutnummer i lægehuset, til et andet kontaktnummer eller til en anden læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvornår har lægen tavshedspligt?

Hvis du er over 18 år. Læger, sygeplejersker og andre sundhedspersoner har tavshedspligt. Her kan vi holde mund! Det betyder, at læger, sygeplejersker og andre sundhedspersoner kun må give oplysninger om dit helbred, din behandling og andre personlige forhold videre, hvis du giver lov (samtykke).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Kan man selv vælge læge?

Du vælger læge på borger.dk. Du kan vælge læge for dine børn digitalt på borger.dk, indtil de fylder 15 år. Når dine børn fylder 15 år, har de mulighed for selv at vælge læge på borger.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man få en læge ud?

Ring 70 11 31 31 hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet ved pludselig sygdom og skade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvad koster det at skifte læge 2024?

Ellers koster det 225 kr. (2024) at skifte læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvilken måned er det gratis at skifte læge?

Pris for at skifte læge

Hvis du vælger ny læge, samtidig med at du melder flytning. Hvis din læge stopper sin praksis. Når du fylder 15 år. Det er gratis at skifte læge i den måned du fylder 15 år og i måneden efter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvor meget koster en privat læge?

Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.800 og kr. 3.200 afhængig af postnummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på privatlaegen.dk

Kan man se depression i blodet?

en læge med speciale i psykiske sygdomme. Der findes ingen blodprøver, som kan påvise depression.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan en læge diagnosticere ADHD?

Der er ikke en specifik test, undersøgelse, røntgen, scanning eller andet, som kan give diagnosen ADHD. Den bliver stillet på baggrund af en vurdering af dine symptomer og de vanskeligheder, du har i din hverdag. Psykiateren vil også spørge ind til, hvordan det har været i din barndom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på adhd.dk

Kan lægen diagnosticere depression?

Lægen stiller diagnosen depression ud fra en personlig undersøgelse. Man bliver spurgt om ens livssituation, gener og både fysiske og psykiske symptomer. I nogle tilfælde vil lægen anvende et standardiseret spørgeskema, som hjælper med at få spurgt ind til alle de mulige symptomer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apoteket.dk

Hvor kan man klage over en praktiserende læge?

Vil du indgive en klage skal den rettes til Styrelsen for Patientklager. Vil du søge om erstatning skal du søge hos Patienterstatningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvordan klager man over en praktiserende læge?

Du kan klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du har oplevet fejl i den sundhedsfaglige behandling, du har modtaget f. eks. på et sygehus eller hos din praktiserende læge eller tandlæge. Styrelsen afgør, om der er grundlag for at give kritik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk