Kan man få erstatning for en brækket arm?

Har du været udsat for en ulykke, hvor du konkret har pådraget dig et brud/overrevet en sene, eksempelvis i form af brækket fod, arm, et overrevet korsbånd eller lignende, kan du være berettiget til en straksudbetaling fra din ulykkesforsikring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stormadvokatfirma.dk

Kan man få erstatning for en brækket hånd?

Hvis du er udsat for en personskade, hvor du brækker dit håndled eller har fået en anden bløddelsskade på din hånd eller underarm, kan du have krav på erstatning fra din egen ulykkesforsikring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på erstatningsretten.dk

Hvordan ved jeg om jeg har erstatningskrav?

På Civilstyrelsens hjemmeside kan du også finde Erstatningsnævnets vejledningsfolder om ansøgning om offererstatning. Hvis du har en bistandsadvokat, kan han eller hun hjælpe dig med at opgøre dit erstatningskrav. Politiet kan også hjælpe dig med, hvordan du søger om erstatning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor lang tid efter en skade kan man få erstatning?

Du kan få erstatning fra uheldstidspunktet og normalt så længe, du er sygemeldt. Hvis du ikke bliver rask, kan du højst få godtgørelse for svie og smerte indtil méngraden – helt eller delvist - kan fastsættes, og der er et loft for godtgørelsens størrelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsikringsguiden.dk

Hvad kan jeg få i erstatning?

Her kan du læse, hvad du kan få erstatning for:
  • Varigt mén. Hvis din behandling eller medicin har givet dig gener, som ikke går væk, kan du få godtgørelse for varigt mén. ...
  • Tabt arbejdsfortjeneste. ...
  • Tab af erhvervsevne. ...
  • Svie og smerte. ...
  • Udgifter. ...
  • Erstatning ved dødsfald.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på patienterstatningen.dk

Kan du løfte vægte, efter du har brækket en knogle i din arm?



Hvilke typer af skader skal der betales erstatning for?

Der vil typisk være tale om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, erhvervsevnetab, varigt mén eller svie og smerte. Formålet med en personskadeerstatning er at sikre, at den, der er kommet til skade, ikke lider tab eller i store træk kan fortsætte et så normalt liv som muligt, selvom skaden er sket.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på erstatningsretten.dk

Hvor meget men skal man have for at få erstatning?

Erstatning for tab af erhvervsevne udbetales, når evnen til at tjene penge ved arbejde er nedsat med mindst 15 %.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk

Hvornår kan man vurdere mengrad?

For at kunne fastsætte méngraden skal helbredstilstanden efter skaden have nået stationærtidspunktet. Det vil sige, at følgerne af skaden ikke længere kan forventes at blive bedre. Fastsættelsen af méngraden sker ud fra en lægelig vurdering inden for det eller de lægelige specialer, som skaden hører under.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk

Hvor meget er 5% mengrad?

I 2024 svarer 100 % i mén til en godtgørelse på 1.013.500 kr. Det betyder, at tilskadekomne med et mén på 5 %, som er det laveste mén, der udbetales godtgørelse for, vil få udbetalt 50.675 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk

Kan man få erstatning efter en operation?

Du kan få erstatning efter operation

Alt for mange patienter ved ikke, at de kan få en erstatning efter operation, hvis de får bivirkninger, smerter eller mén af behandlingen. Også selv om lægen ikke har lavet nogen ansvarspådragende fejl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advokatls.dk

Hvem bestemmer mengrad?

Det er ikke en læge, der fastsætter méngraden og størrelsen af erstatningen, men den fastsættes på baggrund af en funktionsattest udarbejdet af en læge eller en speciallægeerklæring, der beskriver, hvilke varige mén du har som følge af skaden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på personskade.dk

Kan man få erstatning fra to ulykkesforsikringer?

Du kan have krav på erstatning fra 2 forsikringer. Hvis du rammes af en personskade, kan du have krav på erstatning. Det kan være hvis nogen er ansvarlig for din skade og du kan have krav på erstatning fra modpartens ansvarsforsikring. Du bør også undersøge, hvordan du selv er forsikret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på erstatningsretten.dk

Hvornår kan man søge om erstatning?

Hvornår kan du søge om erstatning? Du kan som udgangspunkt søge om erstatning, når straffesagen er afsluttet enten ved politiet/anklagemyndigheden eller domstolene. Du kan læse nærmere under ”Ofte stillede spørgsmål”, som du finder her.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på civilstyrelsen.dk

Hvad skal man gøre hvis man har brækket armen?

Brækket overarm eller skulder
  1. Vi har undersøgt dig og konstateret, at du har brækket overarmen eller skulderen. ...
  2. Kontakt din egen læge, hvis du får det værre. ...
  3. Bruddet kan gøre ondt i 3 måneder. ...
  4. Armen kan hæve og blive misfarvet. ...
  5. Tag smertestillende medicin, så længe du har ondt. ...
  6. Brug et isomslag. ...
  7. Vask armhulen dagligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gentoftehospital.dk

Hvor meget må man bruge en brækket arm?

Brug af armen 6 uger efter

Efter 6 uger må du bruge armen frit. Du må dog stadig ikke løfte tungere ting, og du skal holde dig indenfor smertegrænsen. Først efter 3 måneder må du løfte tungere ting og starte egentlig styrketræning. Hold dig stadig indenfor smertegrænsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionshospitalet-goedstrup.dk

Hvor lang tid tager det at hele en brækket arm?

Du skal bære gipsen i 8-12 uger. I nogle tilfælde kan du efter ca. 6 uger skifte til en stiv glasfiberbandage (ortose), som er hængslet ved albuen eller eventuelt kun omfatter underarmen, hvis bruddet er stabilt efter operation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvordan søger man erstatning efter operation?

Hvordan søger jeg erstatning? Du kan søge erstatning hos Patienterstatningen. Patienterstatningen har ansvaret for at indhente alt relevant materiale og vurdere, om du har ret til erstatning. Idéen er, at gøre det så let at søge erstatning som muligt for borgerne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor lang tid må der gå inden man anmelder en skade?

Du skal som arbejdsgiver anmelde arbejdsulykker senest 14 dage efter første fraværsdag. Hvis du som arbejdsgiver ikke anmelder inden fristen, kan andre opfordre dig til at gøre det, fx den tilskadekomne selv eller en repræsentant for den tilskadekomne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk

Hvor lang tid går der før man får udbetalt erstatning?

Hvornår bliver erstatningen udbetalt? Når Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) har afgjort din sag og anerkendt din arbejdsskade går der normalt fem uger, før din erstatning bliver udbetalt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår skal forsikring udbetale erstatning?

Svar: Som udgangspunkt kan man først få erstatning for varigt mén, hvis man har en méngrad på 5 procent eller mere. I nogle tilfælde kan det dog også fremgå af dine forsikringsbetingelser, at du først er berettiget til udbetaling ved eksempelvis 8 eller 10 procent i varigt mén eller højere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stormadvokatfirma.dk

Kan man få erstatning 2 gange?

Du kan godt få erstatning fra flere forsikringer – fx hvis du både har en ulykkesforsikring via dit arbejde og selv har købt en. Har du både en ulykkes- og en sundhedsforsikring, vil den ene udbetale din erstatning, mens den anden kan dække dine behandlingsudgifter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på topdanmark.dk

Kan man søge erstatning?

Alle, der modtager behandling eller får medicin i Danmark, kan søge erstatning. Du kan både søge erstatning på egne eller andres vegne, og ved dødsfald kan de nærmeste efterladte søge erstatning. Det er gratis at søge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor meget får man for svie og smerte?

Hvert år fastsættes taksterne for svie og smerte godtgørelse. I 2022 er taksten fastsat til 215 kr. pr. sygedag og maksimum er 83.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elmer-adv.dk

Hvordan beregner man svie og smerte?

Svie og smerte erstattes efter en standardiseret takst, som i 2023 er på kr. 220 pr. sygedag. Det gælder både hverdage, weekend og helligdage – alle dage tælles med.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ravnolsen.dk

Hvor kan jeg se min mengrad?

I méntabellen finder du en vejledende ménprocent (en méngrad i procent) for en given skade eller sygdom. AES bruger ménprocenten til at udregne størrelsen på en eventuel godtgørelse, hvis en ulykke eller erhvervssygdom anerkendes som en arbejdsskade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aes.dk