Du kan sagtens fryse dild – pluk bladene af stænglen først.
Hvordan fryser man dild ned?
Persille, kørvel og dild giver et godt resultat, og de skal ikke blancheres først. De kan nedfryses i store portioner og nuldres efter nedfrysningen, så man får et findelt produkt lige til at bruge. Man kan også nedfryse bladfennikel, løvstikke og syre (syre skal blancheres).
Kan dild tåle frost?
Der findes enårige krydderurter såsom basilikum, dild og koriander, der ikke tåler frost, og som ikke overlever vinteren i haven.
Hvordan skal dild opbevares?
Dild opbevarer du bedst i en plastikpose i køleskabet. Holdbarheden her er ca. otte dage.
Hvor lang tid kan dild holde sig?
Dild, der er skåret af planten, skal du opbevare i en frysepose i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme dild i fryseren. Her kan det holde sig i op til 6 måneder.
Sådan konserveres dild | Frys og dehydrer dild!
Hvor sundt er dild?
Dild har et højt indhold af A og B-vitamin og mineralerne kalium og calcium. Du kan bruge dild som et grønt drys og i fisk- og skaldysretter, til nye kartofler, æggeretter og salater.
Kan man klippe dild ned?
Purløg, hvidløgspurløg, kørvel, løvstikke og dild kan klippes direkte ned i en lille beholder og fryses ned. Koriander nedfryses friske i pose og klippes over maden ved brug. Kruspersillen skylles, afdryppes og kan både fryses hel eller klippes før frost.
Kan man tørre dild?
Det er en god ide at så dild med 3-4 ugers mellemrum hen over sommeren. Får du meget dild, kan du fryse eller tørre det overskydende dild. Når du tørrer dild, skal du plukke store bundter af og placere dem i et tørt og luftigt sted.
Hvilke vitaminer er der i dild?
Dild har et højt indhold af A-vitaminet beta-caroten, B-vitaminet folat, E-vitamin og mineralerne kalium og calcium.
Hvorfor visner dild?
Dild, purløg og persille, som er tre af de mest almindelige urter i Danmark, bliver hurtigt slappe og visne, når de står i solen i vindueskarmen. Disse urter trives faktisk bedst i køleskabet, ifølge gartneren. - Purløg, dild og persille kan holde meget længe i de varmeste zoner i køleskabet.
Kan man plante dild ud i haven?
Når de er ca. 10 cm høje kan de plantes ud i haven. Dild har en tendens til hurtigt at gå i stok når det bliver varmt, og det kan derfor være en fordel at plante af flere omgange i løbet af en sæson. Alle vores frø er økologiske - og mange af frøene er også biodynamiske.
Er dild en flerårig plante?
Dild (Anethum graveolens)
Dild er en 1-årig krydderurt med en let sød og anisagtig smag. Den bruges ofte i fiskeretter og salater. Dild kræver godt drænet jord og regelmæssig vanding, og trives bedst i solrige områder. Hjemmedyrket dild har en meget mere kraftig duft og smag end dild fra supermarkedet.
Kan man bruge stilken på dild?
Mange forbinder udelukkende dild med det nordiske køkken, men man kan også trække urten i en asiatisk retning, fx som topping på en curry. Mynte: Fyldt med æteriske olier, grøn smag og citrusaroma. Du kan sagtens plukke bladene fra stilken, imens du laver mad, men skær bladene lige inden servering.
Kan man fryse persille fra haven?
Persille, der er skåret af planten, skal du komme i en frysepose, og lægge i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme persille i fryseren. Skyl og hak den inden du kommer den i fryseren.
Kan man dyrke dild indendørs?
Såning af dild
Først og fremmest skal du plante frøet i fugtig, veldrænet og næringsrig jord. Dild er nemlig en krydderurt, der kræver en god mængde fugt for at kunne vokse optimalt. Dernæst skal du overveje, om du vil plante din dild indendørs eller udendørs. Begge kommer med hver sine fordele.
Hvor høj bliver dild?
Højde: Bliver omkring 50-100 cm høj og 60-90 cm bred.
Kan man spise dild blomst?
Både dildplantens blade, blomster og frø anvendes til madlavning.
Hvad kan man bruge dildfrø til?
Tørrede dildfrø har en frisk og aromatisk duft, og smagen er pikant krydret. Dildfrø anvendes som krydderi i lage ved syltning af rødbeder, drueagurker, asier og græskar. Desuden kan de anvendes i dildeddike og snapse. Dildfrøene kan også knuses og bruges som krydderi i saucer og supper.
Hvad bruger man tørret dild til?
Du kan bruge dild i æggesalater, almindelige salater, saucer, supper, kartofler og fisk. Og så giver dilden en god smag i bagværket som brød og boller. Mangler du inspiration til en lækker ret til fest eller nytårsaften?
Kan tørret dild blive for gammelt?
Krydderierne taber kun i smag og kvalitet, de bliver ikke sundhedsfarlige. Du behøver dog ikke at smide dine gamle, tørrede krydderier ud, selv om de har overskredet datoen for ”mindst holdbar til”. Krydderierne bliver ikke sundhedsfarlige af at være gamle, men taber kun i smag og kvalitet.
Hvad kan man bruge Dildkroner til?
Dildkronerne bruges mest til syltning, men jeg elsker smagen og bruger dem også som smagsgiver i supper og salater. De små frø kan med fordel drysses på begge dele – eller en hel dildkrone kan koges med i en suppe. De små gule frø giver en pikant kommensmag. Prøv fx en græskarsuppe med dildkroner.
Hvordan klipper jeg dild?
- Læg den på skærebrættet og skær det nederste af stilkene af.
- Nu tager du dildbundtet og placerer det i et stort glas, der kan tåle kogende vand.
- Hæld kogende vand på dilden, og sæt glasset i køleskabet.
- Vent et par timer, så vil dilden være frisk igen.
Hvor ofte skal dild vandes?
Udover at dild kræver sol, så det er vigtigt at jorden hele tiden er fugtig fra såning frem til at dilden begynder at spire, sørg derfor at vande jævnt og gerne dagligt.
Kan man dyrke dild i vindueskarmen?
Du kan så alle former for krydderurter i vindueskarmen. De nemmeste for dig at have med at gøre er dog: Karse. Dild.
Hvilke krydderurter må ikke plantes sammen?
Det er vigtigt ikke at plante krydderurter sammen, der konkurrerer om de samme ressourcer, såsom mynte og andre krydderurter, der kan sprede sig og tage overhånd i et bed.