Hvis du har ansat en lærling på over 25 år, kan du på denne side søge om at få udbetalt tilskud til lønnen. Du kan ansætte en voksenlærling til, hvad der svarer til mindstelønnen for ufaglærte inden for faget og få tilskud til lønnen.
Hvad kræver det at blive voksenlærling?
For at blive voksenlærling, skal du indgå en uddannelsesaftale med en virksomhed, der ønsker at ansætte dig som voksenlærling. Du vil som voksenlærling både få løn under praktik- og skoleforløbet. Lønnen svarer til fagets mindsteløn for ufaglærte, hvoraf virksomheden kan få tilskud til denne.
Hvor meget får man i løn som voksenlærling?
Startlønnen for elever og lærlinge ligger typisk på erhvervsuddannelser mellem 9.500 og 12.500 om måneden. Denne løn stiger årligt i takt med, elever og lærlinge får mere erfaringen indenfor feltet.
Hvornår er man berettiget til voksenelevløn?
Kort om voksenelevløn
Hvis du er fyldt 25 år ved uddannelsens start, har du mulighed for at få voksenelevløn. Uddannelserne til sosu-assistent, sosu-hjælper og pædagogisk assistent er erhvervsuddannelser, hvor du kan få voksenelevløn. Andre erhvervsuddannelser, hvor der er mulighed for at få voksenelevløn, er f. eks.
Kan man komme i voksenlære?
Du kan komme i voksenlære, når du er fyldt 25 år og har været ledig i mere end 2 måneder. Du må dog ikke have en erhvervsuddannelse eller anden uddannelse, der med hensyn til niveau og varighed kan sidestilles med eller overstiger en erhvervsuddannelse.
Sådan får du en voksenlærlingeplads - sandheden i sagen, og hvad der skal til for at få en i 2021!
Hvad er forskellen på voksenelev og voksenlærling?
Forskellen kan ses i det ansættelsesretslige, idet en voksenelev kan have ret til en højere løn eller forhandle sig til en højere løn ud fra et erfaringsmæssigt synspunkt. Derudover kan voksenelever være berettiget til voksenlærlingetilskud. Eleven skal rette henvendelse til hjemkommunens virksomhedsservice herom.
Hvor meget er voksenelevløn efter skat?
Voksenelevløn på hovedforløbet (14 måneder) Løn, første år 20.547 kr. x ca. 12 måneder = 247.075 kr. Løn, andet år 20.547 kr.
Kan man få voksenelevløn uden erfaring?
Særligt for voksenelever på SOSU og PAU uddannelserne
Som elev på SOSU-uddannelsen eller på uddannelsen til pædagogisk assistent har du ret til voksenelevløn, hvis du har mindst et års relevant erfaring inden for de sidste fire år. Din elevløn vil bl. a. afhænge af din overenskomst.
Hvilken uddannelse tager kun 1 år?
På kun to år kan du tage en erhvervsakademiuddannelse inden for netop det fagområde, der interesserer dig. Herefter kan du: læse videre på en professionsbacheloruddannelse (top-up), der tager yderligere halvandet år, eller. søge ud på arbejdsmarkedet.
Hvorfor voksenlærling?
Som virksomhed kan I drage fordel af voksenlærlingens tidligere erfaring. Flere voksenlærlinge har relevant erfaring, som de kan få merit for. Det betyder, at de kan blive faglærte på kortere tid. Når I ansætter en voksenlærling, har virksomheden mulighed for at få tilskud til både løn og skoleophold.
Hvem kan få voksenelevløn sosu?
Alle sosu-elever over 25 år ansættes på voksenelevløn/voksenlærling ved optagene i 2023 og er per 1. oktober 2023: 22.151 kr.
Hvordan søger man tilskud til voksenlærling?
Hvis du som arbejdsgiver har udbetalt løn til en voksenlærling, kan du bruge NemRefusion til at anmode om at få udbetalt tilskud. Det kræver, at der er indgået en aftale mellem dig som arbejdsgiver og jobcentret. Dette skal du bruge: MitID og rettigheder.
Kan man få voksenelevløn på pædagoguddannelsen?
Kan du få voksenelevløn? Uddannelsen til pædagogisk assistent er målrettet til dig, der har lyst til at ar - bejde i daginstitutioner, dagpleje, skoler, bo- og dagtilbud mv. Når du er over 25 år, har du mulighed for at uddanne dig til pædagogisk assistent på voksenelevløn.
Hvornår er man 2 års lærling?
- Lærlinge overgår til lønperiode 2 når der resterer 2 år af uddannelsen og til lønperiode 3 hel sidste læreår. Lærlingen har ret til 5 ugers ferie i ferieåret med den aktuelle lønsats ved ansættelse i perioden fra 1. september til 30. august.
Hvilke lærlinge tjener mest?
Øverst på listen finder man den akademiske uddannelse forsikringsmatematik, som har en typisk startløn på 51.250 kroner. Lige efter ligger erhvervsuddannelsen køletekniker med en typisk startløn på 50.700 kroner.
Kan man forhandle sin elevløn?
Satserne for elevløn er minimumssatser, men det er dog muligt at forhandle højere løn. Din elevløn bestemmes således af, hvor langt du er med dit uddannelsesforløb, og hvilken branche du arbejder indenfor.
Hvilke korte uddannelser tjener mest?
Højeste til laveste løn
Kigger man på medianlønnen er det maskinmestre fra Martec, der er de dimittender i Nordjylland, der får den højeste løn. Den ligger nemlig på hele 46.900 kroner om måneden. Lige bag dem ligger kandidaten for landinspektører, der får 44.500 kroner om måneden.
Hvem betaler min elevløn?
Som virksomhed skal I betale elevers og lærlinges løn under deres skoleophold. I har dog mulighed for at modtage tilskud fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), der dækker størstedelen (ca. 90 %) af udgifterne for skoleholdet. Dette kaldes lønrefusion.
Er det svært at få elevplads?
Er det svært at få en elevplads? Undersøgelser viser, at cirka 40% af de unge, som søger elevpladser, synes det er svært at få en elevplads.
Hvor meget får man i løn som pædagog?
Begyndelsesløn: 27.976 – 29.186 kr. Efter 6 års beskæftigelse: 29.374 – 30.419 kr. Efter 10 års beskæftigelse: 31.488 - 32.260 kr.