Du skal ikke have en henvisning til øre-, næse- og halslæger. Du kan derfor frit henvende dig direkte til en øre,-næse og halslæge. Hvad koster det? Det er gratis at gå til øre,- næse og halslæger der har en aftale med regionerne.
Kan man gå direkte til ørelæge?
Behandling hos en speciallæge kræver henvisning fra din praktiserende læge. Du kan dog henvende dig direkte til ørelæger og øjenlæger uden en henvisning.
Kan man selv bestille tid ved en ørelæge?
Du kan bestille tid uden henvisning fra din egen læge. I visse tilfælde er det en fordel med en henvisning, når en bestemt problemstilling ønskes belyst. Aktuelle ventetider for ikke-akutte patienter finder du på sundhed.dk. Ved akut brug for ørelægehjælp kan din egen læge kontakte klinikken.
Kan man komme akut til ørelæge?
Din praktiserende læge vil altid kunne kontakte klinikken på lægetelefonen – eller henvise til øre-næse-halsafdelingen i Hillerød, hvis der er behov for akut vurdering af en øre-næse-halslæge.
Hvornår skal man søge ørelæge?
Det er vigtigt at søge ørelæge ved: Akut indsættende høretab. Hørenedsættelse, der er ledsaget af andre symptomer som for eksempel kraftig øresusen og svimmelhed. Høretab i forbindelse med skader, for eksempel på grund af fremmedlegemer i øret eller trykpåvirkning under flyvning eller dykning.
Hvad kan du forvente af din ØNH-aftale
Hvordan bliver man tjekket for mellemørebetændelse?
Symptomerne på mellemørebetændelse er lette at genkende, og derfor kan man ofte selv stille diagnosen. Især hvis der løber pus ud af øregangen. Derfor er det som regel heller ikke nødvendigt at søge vagtlæge om natten. Din egen læge kan undersøge øret i dagtiden og iværksætte behandling, hvis det er nødvendigt.
Hvad koster dræn i øret?
Dræn i to ører koster 7.400 kroner.
Er ørelæge speciallæge?
Lægen udfærdiger en henvisning, som speciallægen derefter henter elektronisk i forbindelse med, at du bestiller tid hos speciallægen. Bemærk, at øjenlæger og - øre-, næse- og halslæger er undtaget herfor. Du kan derfor henvende dig direkte til disse speciallæger uden en henvisning.
Hvordan bestiller man tid til øre næse hals læge?
På Min Læge-appen kan du på ét sted bestille tid hos din praktiserende læge, få en e- og videokonsultation og nu også finde en speciallæge.
Kan man kræve en henvisning?
Kan jeg selv bestemme, om jeg vil henvises? Hvis du er gruppe-1-patient kan du som udgangspunkt ikke “bede om" eller "kræve" en henvisning til en anden speciallæge eller et hospital. Behovet for viderehenvisning er en lægefaglig afgørelse og det er et krav, at du er undersøgt først af din praktiserende læge.
Kan en læge nægte at henvise?
Praktiserende læge: Afvisninger af henvisninger er en tiltagende plage i almen praksis Afvisninger af henvisninger er ikke udtryk for et 'samarbejdende sundhedsvæsen' – tværtimod. De skaber irritation både i almen praksis og hos visitatorerne, da tonen i kommunikationen kan blive ret direkte.
Hvad gør man hvis ens læge ikke har tid?
Du kan kontakte lægevagten på 70 11 31 31 ved behov for akut lægehjælp hverdage kl. 16-08, weekend og helligdage hele døgnet.
Er det gratis at gå til øjenlæge?
Det er gratis at gå til en øjenlæge som der har en aftale med offentlige. Hvis du vælger en privat øjenlæge, skal du selv betale udgifterne. Du kan frit vælge en øjenlæge i hele landet. På sundhed.dk kan du finde en oversigt over alle øjenlæger, der har en aftale med det offentlige.
Hvilke læger skal man have henvisning til?
Hvornår kommer du til en speciallæge? Det er din egen læge, der vurderer, om du har brug for at blive henvist til en speciallæge. Nogle speciallæger kræver dog ikke en henvisning fra din egen læge. Det er øjen-, øre-, næse- og halslæger, som du kan kontakte direkte for at få en tid.
Er speciallæge gratis?
Indgangen til brug af praktiserende speciallæger afhænger af, hvilken sygesikringsgruppe man tilhører. Det har betydning for, om man har brug for en henvisning fra den praktiserende læge og kan modtage behandlingen gratis, eller om man uden en henvisning kan modtage behandlingen med et tilskud.
Hvad kan en ørelæge se?
Hvad er øre-næse-halsundersøgelse? Øre-næse-halssygdomme er, som navnet siger, et speciale, der beskæftiger sig med sygdomme i ører, næse, mund og halsområdet. Sygdomme kan fx være betændelser, nedsat hørelse, svulster eller balanceproblemer.
Kan man gå til hudlæge uden henvisning fra egen læge?
Skal jeg have en henvisning? Ja, det er din egen læge som skal henvise dig til en hudlæge. Du kan også tage til en hudlæge uden en henvisning, men så skal du selv betale for det.
Hvor meget tjener en speciallæge om måneden?
Det vil sige, at man ved at have en almindelige 37 timers arbejdsuge kan komme op og tjene rundt regnet 116.000 kroner om måneden. Til sammenligning er grundlønnen for en fastansat speciallæge ifølge overenskomst for overlæger fra april 2021 lige godt 62.000 kroner om måneden inklusive eget pensionsbidrag.
Kan man selv fjerne væske i øret?
Hvordan behandler man væske i mellemøret? Væske i mellemøret går ofte over af sig selv, og i de kortvarige tilfælde er det ikke nødvendigt at behandle. Man vil derfor oftest vente nogle måneder med at sætte en behandling i gang.
Hvornår skal man have dræn i øret?
De hyppigste årsager til at behandle med dræn er, at man i længere tid har haft væske i mellemøret og tilbagevendende akutte mellemørebetændelser.
Kan man lagt dræn i øret som voksen?
Dræn i trommehinden er en behandling der tilbydes, når der er et vedvarende undertryk eller væske i et øre. Det er hyppigst børn der får lagt dræn, men også voksne kan have glæde af et dræn i trommehinden.
Kan betændelse i øret gå væk af sig selv?
Mellemørebetændelse gør ondt, men hos de allerfleste går sygdommen over af sig selv. Hvis øresmerterne og infektionen varer mere en 2-3 dage, kan det være tegn på, at infektionen skyldes bakterier. Smerterne går normalt over efter 2-3 døgn.
Hvordan føles betændelse i øret?
Hvad er symptomerne mellemørebetændelse? De hyppigste symptomer på mellemørebetændeæse er stærk ørepine, øresusen, trykken i øret og nedsat hørelse. Tilstanden kan eventuelt ledsages af feber. Hvis trommehinden sprænger, kan der komme blodigt væske eller pus ud af øret, og smerterne aftager.
Kan man selv gøre noget ved mellemørebetændelse?
Normalt aftager symptomerne i løbet af et par dage af sig selv. Smertestillende håndkøbsmedicin er dog en nødvendighed, især hos børn. En mellemørebetændelse udvikler sig ofte som en del af en forkølelse. I sådanne tilfælde hjælper antibiotika ikke.