Det skal blandt andet gøre det nemmere at oprette MitID, hvis man er bosat i udlandet og har brug for MitID, men ikke har et gyldigt dansk pas. Alt man skal bruge er et gyldigt pas/ID-kort, der er udstyret med en chip og adgang til en telefon, der kan scanne chippen.
Kan man få MitID hvis man ikke bor i Danmark?
Du kan også få MitID som udlænding i Danmark – hvis du har brug for at få adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark. Der er forskellige måder at få MitID på. Men fælles er, at du skal bekræfte, hvem du er, så ingen andre kan udgive sig for at være dig.
Hvordan får man MitID når man bor i udlandet?
Få MitID med pas/internationalt ID-kort
Du kan bruge dit pas/internationale ID-kort og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas/ID-kort og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice for at få MitID.
Kan man få NemID når man bor i udlandet?
Nu er det blevet nemmere at få MitID, hvis man er dansker og bor i udlandet, eller hvis man er udlænding og har tilknytning til danmark. Siden juni 2022 har det været muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas.
Kan udenlandske statsborgere få MitID?
Nu er der kommet en opdatering, så man også kan bruge udenlandske pas eller ID-kort med chip til at oprette MitID direkte i appen.
Sådan får du MitID med pas og MitID app - maj 2023
Hvordan får man NemID som udlandsdansker?
Som udenlandsdansker kan man normalt få udstedt NemID ved personligt fremmøde på et borgerservicecenter i en kommune i Danmark.
Hvem kan ikke få MitID?
Det betyder også, at hvis man er meget usikker på, hvordan man bruger computer og smartphone, så vil man ikke kunne bruge MitID selv. I sådanne tilfælde skal borgerservice give afslag på at få MitID. En anden grund til afslaget kan også være, at det ikke har været muligt at fastslå din identitet med sikkerhed.
Kan man have adresse i Danmark og bo i udlandet?
Du skal melde flytning til udlandet
Hvis du har planlagt et ophold for mindre end seks måneder, men det bliver forlænget til mere end seks måneder, skal du melde flytning fra det oprindelige udrejsetidspunkt. Du kan ikke have bopæl i to lande samtidig.
Hvor længe må man opholde sig i udlandet som dansk statsborger?
Hvis du har bopæl i Danmark og flytter til udlandet i mere end 6 måneder, skal du inden du forlader landet sørge for at anmelde udrejsen. Du skal anmelde udrejsen til den kommune, som du bor i. Du behøver ikke kende din adresse i udlandet. Du kan senere anvende selvbetjeningen til at oplyse din udlandsadresse.
Kan man selv oprette MitID uden pas?
Du kan få MitID igen i Borgerservice, hvis du fx: ikke har et gyldigt pas/ID-kort – og ikke har mulighed for at få det.
Hvordan flytter man MitID?
Kopier din MitID app til en ny telefon/tablet
Har du en MitID app i forvejen, kan du kopiere denne app til en ny telefon eller tablet ved at scanne en QR-kode fra din eksisterende MitID app. Med denne funktion kan du nemt og hurtigt få aktiveret en ny MitID app, når du får ny telefon eller tablet.
Hvad kræves for at få MitID?
Medbring ét af følgende dokumenter: Kørekort udstedt i Danmark, Grønland eller Færøerne. Kørekort-app udstedt i Danmark. Pas med CPR-nummer udstedt i Danmark, Grønland eller Færøerne.
Hvordan får man en aktiveringskode til MitID?
- Åbn din MitID app.
- Tryk på Kom i gang på skærmen 'Aktiver dit MitID'.
- Vælg Aktiveringskode fra Borgerservice og tryk på Næste.
- Indtast dit bruger-ID og aktiveringskoden og tryk på Næste.
Hvad kan jeg gøre hvis jeg ikke har MitID?
Du kan få hjælp til MitID i Borgerservice - fx til at få MitID, hvis du ikke kan få det via MitID.dk eller ved at scanne dit pas/ID-kort i din MitID app.
Kan man selv oprette MitID?
- Tjek din telefon og dit pas.
- Hent og åbn MitID appen.
- Scan passets kode, aflæs chip og scan ansigt.
- Opret bruger-ID.
- Aktivér eller bestil MitID.
Hvordan får man MitID uden telefon?
Ejer du ikke en smartphone, når du skal have adgang til MitID, så er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig også gå på MitID fra en computer. Snart er det slut med det velkendte NemIDs nøglekort. NemID bliver nemlig til MitID.
Kan man have adresse i 2 lande?
Dobbeltdomicil - når ejeren eller brugeren bor i flere stater. Selvom en person, jf. ovenstående, anses for at have bopæl her i landet, kan personen samtidig have bevaret sin bopæl i et andet land.
Kan jeg gå til læge i Danmark når jeg bor i udlandet?
Personer, der bor i Danmark, kan være tilmeldt en fast praktiserende læge. Hvis du bor eller arbejder i Danmark, har du ret til sundhedsydelser i det danske offentlige sundhedsvæsen. Du kan også have ret til visse sundhedsydelser, hvis du opholder dig midlertidigt i Danmark.
Hvor mange måneder må man opholde sig i udlandet?
Ferie i udlandet
Man kan opholde sig i udlandet i op til 6 måneder i løbet af 12 måneder. (Det er ikke 6 måneder inden for et kalenderår). Hvis det er første gang, man rejser, er der dog mulighed for, at opholdet i udlandet kan vare op til 12 måneder.
Kan jeg beholde MitID når jeg flytter til udlandet?
Du skal beholde dit NemID/MitID, når du flytter/rejser til udlandet.
Kan man stå uden adresse i Danmark?
Læs mere om flytning af adresse her. Man skal registrere den bopælsadresse, hvorpå man opholder sig, også selvom det er for en kort periode, da det er ulovligt ikke at registrere ens bopælsadresse i Folkeregistret. Bliver dette ikke gjort, kan man risikere at få en bøde.
Hvor mange dage om året må man opholde sig i udlandet?
Det betyder, at du ved ophold i udlandet, der strækker sig ud over seks måneder, skal placere det tilladte ophold i det danske rige (Danmark, Færøerne, Grønland) på en måde, så det på intet tidspunkt overstiger 42 dage inden for de seneste seks måneder.
Kan jeg logge på Mobilbank uden MitID?
Ja. Du skal bruge MitID første gang du logger på Mobilbanken. Herefter vælger du en 6-cifret mobilkode du skal bruge, når du skal godkende en betaling du har lavet. Ved større beløb, skal du bruge MitID til at godkende betalingen.
Hvad sker der med MitID når man dør?
Folkeregistret og skifteretten får automatisk besked fra kirkekontoret i afdødes sogn om dødsfaldet. Herefter spærres blandt andet afdødes MitID og e-Boks. Mange af de oplysninger, der ligger bag login, kan være vigtige for de efterladte at få adgang til.
Kan man åbne e-Boks uden MitID?
Når du skal logge ind i Digital Post på borger.dk, Digital Post-appen, e-Boks eller mit.dk for at læse din post, skal du bruge dit personlige MitID. Det betyder, at adgangen til Digital Post er beskyttet bag log-in med MitID. På den måde sikrer du, at det kun er dig, der har adgang til posten.