Kan man klage over et afslag på indsigt?

Afgørelser om aktindsigt kan påklages særskilt og direkte til den myndighed, der er øverste klageinstans i forhold til afgørelsen eller behandlingen i øvrigt af den sag, anmodningen om aktindsigt vedrører. Stk. 2. Klagen fremsendes til den myndighed m.v., hvis afgørelse der klages over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aktindsigtshaandbogen.dk

Kan man klage over et afslag på indsigt i givet fald til hvem?

Klager over afslag på aktindsigt efter offentlighedsloven behandles efter offentlighedslovens regler. En person, der ikke er part i en sag, hvor der er eller vil blive truffet en afgørelse, og som får helt eller delvist afslag på aktindsigt i sagen, har normalt ret til at klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Kan man altid klage over en afgørelse?

Du har altid mulighed for at klage over afgørelser fra kommunen... Hvis du har fået en egentlig afgørelse fra kommunen, kan du klage over den. Det vil normalt være til Ankestyrelsen. Afgørelsen fra kommunen skal som udgangspunkt være skriftlig, indeholde en begrundelse og en klagevejledning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på socialretsadvokaterne.dk

Hvilke afgørelser kan ikke påklages?

Afgørelser om tilladelse til at påbegynde bygge- og anlægsarbejder, før der er givet godkendelse, kan ikke påklages. Se miljøbeskyttelseslovens § 33, stk. 2. Påbud/forbud efter miljøbeskyttelseslovens § 69 (tilsynsafgørelser) kan ikke påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på miljogodkendelsesvejledningen.dk

Hvor længe kan man klage over en afgørelse?

Når du modtager fogedrettens afgørelse, vil du samtidig få vejledning om, hvordan du kærer afgørelsen. Du skal kære afgørelsen inden fire uger efter, at fogedretten har truffet afgørelse i sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

PrivacyRight Webinar 7: How to handle access requests and complaints



Hvad koster det at klage?

Det koster 400 kr. (2023) at klage, og du får pengene tilbage, hvis du får medhold i klagen, eller hvis klagen bliver afvist.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad koster det at klage til Klagenævnet?

Klagegebyr. Gebyret for privatpersoner er 900 kr. Gebyret for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder er 1.800 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Kan kommunen trække en bevilling tilbage?

Har kommunen bevilget hjælp, kan kommunen være berettiget til at tilbagekalde bevillingen helt eller delvist, hvis forudsætningerne for at yde hjælpen er bristede, eksempelvis fordi borgeren på eget initiativ har optaget lån, der kan dække den ansøgte udgift.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad koster det at klage til ombudsmanden?

Vær opmærksom på, at du ikke har krav på at få din klage behandlet. Ombudsmanden bestemmer selv, hvilke klager han vil undersøge nærmere. Det er gratis at klage til ombudsmanden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Er en indskærpelse en afgørelse?

Skriftlig og rimelig frist

Af bevismæssige årsager bør en indskærpelse være skriftlig, selv om indskærpelsen ikke er en afgørelse i forvaltningsretlig forstand. Der bør også af praktiske grunde fastsættes en rimelig frist til at efterkomme indskærpelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på braendefyringsportalen.dk

Kan man klage over standpunkt?

Skolens leders stillingtagen til en klage til skolen over en afsluttende standpunktskarakter anses for en afgørelse (selvom selve standpunktskarakteren ikke udgør en afgørelse), og der kan derfor indgives en klage til styrelsen, hvis afgørelsen ikke giver eleven fuldt ud medhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hogym.dk

Hvilke afgørelser kan påklages?

Klage over afgørelser truffet af kommunen

Afgørelser truffet af kommunen kan som udgangspunkt påklages til Ankestyrelsen af forældremyndighedsindehaveren samt barnet eller den unge, der er fyldt 12 år. Kommunens beslutning om at der skal ske en anbringelse uden for hjemmet, er en afgørelse, der kan påklages.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sm.dk

Kan man klage over sin advokat?

Advokatnævnet behandler to former for klager: Adfærdsklager og salærklager. Advokatnævnet kan godkende eller nedsætte salæret. I adfærdssager vurderer nævnet, om advokaten har handlet i strid med god advokatskik. Hvis nævnet mener, at en advokat har tilsidesat god advokatskik, kan nævnet give advokaten en sanktion.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad er forskel på aktindsigt og indsigt?

Forskelle på indsigt og aktindsigt / egenacces

Man kan sige, at aktindsigt kan bruges til at give indblik i kommunens sager og dokumenter generelt, mens indsigt og egenacces kan bruges til at få indblik i, hvilke oplysninger kommunen har om dig. Læs mere om aktindsigt og egenacces.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gladsaxe.dk

Hvis man vil klage over kommunen?

Klage over din kommune

Er du utilfreds med den måde, din sag bliver eller er blevet behandlet på i kommunen, kan du i første omgang henvende dig til det kontor eller den afdeling i kommunen, som du er utilfreds med. Du kan også kontakte en eventuel borgerrådgiver i kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad betyder det at man som registreret har indsigtsret?

Retten til indsigt handler om, at den registrerede har ret til at få udleveret de oplysninger om sig selv, som virksomheden ligger inde med. Ifølge GDPR skal du som virksomhed kunne håndtere, når de registrerede ønsker at gøre brug af deres indsigtsret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wtc-law.dk

Hvad sker der når man har sendt en klage til ombudsmanden?

Det kan man klage over

Det er ikke alt, man kan klage over til ombudsmanden. Din klage skal omhandle en forvaltningsmyndighed, fx kommunen eller staten. Du kan klage hvis du mener, at en af disse myndigheder har tilsidesat lovgivningen eller har begået andre forsømmelser i behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvilke sager kan ombudsmanden behandle?

Ombudsmanden behandler f. eks. klager over folkeskoler, Ankestyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, politiet, Udlændingenævnet og Miljø- og Fødevareklagenævnet. På børneområdet behandler ombudsmanden også klager over en række private institutioner mv., som tager sig af opgaver i forhold til børn, f.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvornår kan man gå til ombudsmanden?

Enhver kan klage til ombudsmanden Det gælder, uanset om du er myndig, om du er dansk statsborger, eller om du bor i Danmark. Brug klageskemaet Hvis du vil klage, opfordrer vi dig til at bruge vores klageskema. Klagefrist Du kan klage til ombudsmanden, indtil et år efter den afgørelse eller begivenhed du vil klage over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad må en sagsbehandler ikke?

a., at sagsbehandlere har pligt til at inddrage alle saglige hensyn i sagen, og at de ikke må inddrage oplysninger, som ikke har relevans for sagsforløbet. F. eks. må sagsbehandleren IKKE inddrage sine personlige holdninger eller tage usaglige hensyn, når forvaltningen udøver skøn ved behandlingen af en sag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livoverlov.nu

Kan jeg få penge af kommunen?

Er du i en vanskelig økonomisk situation, kan du søge kommunen om økonomisk tilskud til en række udgifter (hjælp i særlige tilfælde). Du kan fx søge om hjælp til: rimeligt begrundede enkeltudgifter, der er uforudsigelige, hvis du har været ude for ændringer i dine forhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan kommunen kræve tilbagebetaling?

Hvis borgeren har modtaget uberettiget hjælp, skal kommunen træffe afgørelse om tilbagebetaling, hvis hjælpen er modtaget bedre vidende. Hjælpen er modtaget mod bedre vidende, hvis borgeren i den aktuelle situation ved eller burde vide, at han eller hun ikke har ret til hjælp eller har modtaget for meget i hjælp.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad skal der stå i en klage?

Hvad skal der stå i klagen?
  • dit navn.
  • din adresse, telefonnummer og mail.
  • dit cpr-nr.
  • navnet på den myndighed, du klager over.
  • gerne sagsnummeret på den sag, du klager over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvem kan ikke klage til Klagenævnet?

Klager, der ikke er omfattet af nævnets kompetence, klager fra personer, der ikke har en retlig interesse i det forhold klagen angår, og klager, der på forhånd må skønnes grundløse, kan afvises fra behandling i nævnet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naevneneshus.dk

Kan man klage over sagsbehandling?

Hvis du klager over sagsbehandlingen, skal du klage til ledelsen i den afdeling, der behandler din sag. Hvis du er utilfreds med en kommunal medarbejders opførsel, kan du rette henvendelse herom til borgmesteren. Mange kommuner har oprettet en borgerrådgiverfunktion.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk