Kan man komme til speciallæge uden henvisning?

Du behøver ikke en henvisning for at komme i behandling hos ørelæger og øjenlæger. For at blive behandlet hos øvrige speciallæger skal du have en henvisning fra din alment praktiserende læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rn.dk

Er speciallæge gratis med henvisning?

Regionen yder vederlagsfri behandling hos praktiserende speciallæge til personer, der er omfattet af sikringsgruppe 1, når behandlingen sker efter henvisning fra den alment praktiserende læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsyddanmark.dk

Kan man selv vælge speciallæge?

Ofte vil din læge foreslå en bestemt speciallæge. Men du kan frit vælge den speciallæge, du ønsker. Fx hvis du ønsker en speciallæge med kortest mulig ventetid. Du kan også frit vælge blandt speciallæger i hele Danmark og ikke kun i din egen region.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvilke læger skal man ikke have henvisning til?

Du behøver ikke henvisning til øre- og øjenlæge, tandlæge, tandplejer og kiropraktor. Regionen betaler alle udgifter til behandling hos læge eller speciallæge. Du skal dog være opmærksom på, at lægen/speciallægen skal have en aftale med regionen. Nogle læger, som har en aftale, tilbyder også privat behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvem kan henvise til speciallæge?

Behandling hos en speciallæge kræver henvisning fra din praktiserende læge. Du kan dog henvende dig direkte til ørelæger og øjenlæger uden en henvisning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Do I Need a Referral to See a Specialist?



Hvad koster en konsultation hos speciallæge?

Lægernes grundhonorar for en almindelig lægekonsultation er 132,44 kroner. Prisen for en e-konsultation er 41,63 kroner og en telefonkonsultation koster 25,93 kroner. Et sygebesøg i hjemmet koster mellem 204 og 339 kroner, alt efter hvor langt lægen skal køre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvad koster speciallæge?

Der er typisk egenbetaling på ca 300 kr, også hos en alment praktiserende læge (speciallæge i almen medicin) eller ved lægevagten. Du er ikke tilmeldt en bestemt praktiserende læge. Spørg gerne din praktiserende læge, hvad det betyder for dig. Sygehusene er ikke omfattet af sygesikring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stineranding.dk

Kan jeg komme til hudlæge uden henvisning?

Skal jeg have en henvisning? Ja, det er din egen læge som skal henvise dig til en hudlæge. Du kan også tage til en hudlæge uden en henvisning, men så skal du selv betale for det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionsjaelland.dk

Hvor finder man sin henvisning til speciallæge?

I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad koster en henvisning fra lægen?

Individuel terapi med henvisning fra lægen: For klienter med henvisning fra egen læge betaler den offentlige sygesikring en del af prisen og resten betales af klienten ud fra fastlagte takster fra regionerne. og 377,92 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykolog-mie.dk

Hvordan bestiller man tid til speciallæge?

Lægen udfærdiger en henvisning, som speciallægen derefter henter elektronisk i forbindelse med at du bestiller tid hos speciallægen. Bemærk, at øjenlæger og - øre-, næse- og halslæger er undtaget herfor. Du kan derfor henvende dig direkte til disse speciallæger uden en henvisning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man kræve en henvisning?

Kan jeg selv bestemme, om jeg vil henvises? Hvis du er gruppe-1-patient kan du som udgangspunkt ikke “bede om" eller "kræve" en henvisning til en anden speciallæge eller et hospital. Behovet for viderehenvisning er en lægefaglig afgørelse og det er et krav, at du er undersøgt først af din praktiserende læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xn--bagsvrdlgehus-7fbd.dk

Hvor meget tjener en speciallæge om måneden?

1. januar 2021 er på 62.221,17 kr. for en fuldtidsansættelse (160,33 timer pr. måned).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pla.dk

Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?

Hvis du ikke føler dette, så overvej at skifte læge. Hvis du som patient ikke er tilfreds med din praktiserende læge, har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning inden for 14 dage - eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor lang tid tager det at få en henvisning?

Hvis du er henvist til udredning på sygehus, har du ret til at blive udredt inden for 30 dage, hvis det er fagligt muligt. Det vil sige, at sygehuset, inden for 30 dage efter du er henvist, skal informere dig om behandlingsmuligheder, hvis du har behov for behandling, eller afkræfte mistanken om sygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rm.dk

Hvor lang tid holder en henvisning til speciallæge?

Kan henvisningen blive forældet? Ja, hvis den ikke er hentet ned fra henvisningshotellet inden for 6 måneder fra udstedelsen. Speciallægen skal da anmode patienten om at kontakte egen læge for udarbejdelse af en ny henvisning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Hvad koster det at være i sygesikringsgruppe 2?

foregår det på samme måde, hvis man er i gruppe 2. Som medlem af sygesikringsgruppe 2 skal man regne med at skulle betale ca. 300 kr., hvis man skal til egen/praktiserende læge/vagtlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieudvikling.dk

Hvad gør man når man har fået en henvisning?

Sygehuset sender brev om indkaldelse

Hvis din læge henviser dig til at blive udredt, vil du modtage et brev med indkaldelse fra det sygehus, du er henvist til, efter du har fået en henvisning. I brevet kan du læse om, hvor hurtigt du har ret til at blive udredt og om andre rettigheder, du har.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk

Hvad laver en speciallæge?

Speciallæger er læger, der har uddannet sig inden for et speciale i løbet af deres tid som reservelæge. Speciallæger kan bl. a. arbejde som afdelingslæge eller overlæge på et hospital, hvor de undersøger og behandler patienter med sygdomme inden for deres specialeområde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ug.dk

Kan man selv gå til hudlæge?

Det er din egen læge, der afgør om du skal henvises til en hudlæge. Du kan frit vælge den hudlæge i hele landet, som du ønsker, og du skal selv ringe for at bestille tid. Det er egen læge, der vurderer, hvilken sygdom eller symptomer, der kræver henvisning til hudlæge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på valbyhudlaege.dk

Er helbredsundersøgelse gratis?

Får du stillet en meget alvorlig diagnose af din praktiserende læge, speciallægen, sygehuset eller privathospitalet, har du krav på få gratis behandling i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Kan jeg gå til en anden læge end min egen?

Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad gør man hvis man er utilfreds med sin læge?

Du kan klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du er utilfreds med sundhedsfaglig behandling, du har fået i sundhedsvæsenet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor meget tjener en læge pr patient?

Den nuværende honorarstruktur i almen praksis er opbygget således, at lægerne modtager et fast klinikhonorar per tilmeldt patient samt et årligt praksisomkostningshonorar på ca. 15.000 kr. per læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vive.dk