Sundhedsjournalen på sundhed.dk oplysninger om, hvornår du har været hos lægen, laboratoriesvar, og hvilken medicin du har fået ordineret. Du har også adgang til oplysninger fra elektroniske sygehusjournaler (e-journaler) fra offentlige sygehuse i Danmark.
Hvor kan man se sin journal fra egen læge?
Du kan selv hente din journal på sundhed.dk og gemme den på din computer.
Kan man læse lægens journal?
Oplysningerne kommer fra patienten selv eller fra blodprøver, røntgenbilleder, lægens vurderinger mv. Aktindsigt betyder, at du har ret til at: se alt, hvad der er skrevet i din journal af sundhedspersoner i både offentlige og private klinikker, sygehuse m.m. se, hvem der vil modtage oplysningerne.
Kan man få udleveret sin journal fra egen læge?
Du har ret til at få udleveret en kopi af din patientjournal. Du kan søge aktindsigt i din journal, hvis du er fyldt 15 år. Du kan også give andre fuldmagt til at søge adgang til din journal for dig.
Kan jeg læse min journal?
Du kan altid læse dele af din journal fx på minsundhedsplatform.dk og på sundhed.dk. Men hvis du ønsker at se hele din journal, kræver det, at du søger om aktindsigt i din journal.
Explaining Medical Records to my Wife
Hvor kan jeg finde min diagnose?
Min sundhedsjournal er et overblik over de seneste oplysninger registreret om dine behandlinger, din medicin, dine lægemiddelallergier og meget mere.
Kan man få slettet noget i sin journal?
Ret til at få slettet oplysninger (retten til sletning)
Du skal som udgangspunkt kontakte det behandlingssted, som har noteret oplysningerne, og som vil vurdere, om oplysningerne kan rettes eller slettes. Når behandlingsstedet har ændret oplysningerne, vil de ændrede data blive vist i Sundhedsdatastyrelsens registre.
Hvordan får jeg aktindsigt?
For at få aktindsigt skal du henvende dig til den myndighed, der har den sag, du ønsker aktindsigt i. Du kan henvende dig mundtligt eller skriftligt. Myndigheden afgør så hurtigt som muligt, om din anmodning om aktindsigt kan imødekommes.
Hvor langt må man have til egen læge?
der ikke er mindst to læger med åbent for tilgang af nye patienter inden for 15 kilometer fra din bopæl (5 kilometer, hvis du bor i hovedstadsområdet). Lægen med lukket for tilgang skal acceptere dit valg. du gerne vil have en læge med lukket for tilgang, som ligger mere end 15 kilometer fra dit hjem.
Kan jeg få aktindsigt i min fars journal?
De pårørende har kun adgang til oplysningerne om sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde. Pårørende har ikke krav på aktindsigt i afdødes patientjournal.
Hvorfor kan man ikke se journal fra egen læge?
Du har ret til at læse din egen journal fra besøg hos lægen, undersøgelser og behandlinger. Du skal kontakte din læge eller hospitalet, hvis du vil have aktindsigt. Personale i sundhedsvæsenet skal føre journal over patienter. På den måde bliver dit behandlingsforløb dokumenteret, og det øger din sikkerhed som patient.
Hvordan får man aktindsigt i sin lægejournal?
Ønsker man aktindsigt i sin patientjournal, skal man henvende sig til den myndighed, institution eller sundhedsperson, der har ansvaret for patientjournalen. Der er ingen særlige krav til, hvordan aktindsigtsanmodningen skal se ud.
Hvor kan jeg se min journal?
Her kan du se din journal fra de offentlige sygehuse i Danmark. Journaloplysningerne stammer fra sygehusenes elektroniske patientjournaler og administrative systemer.
Hvad har lægen skrevet om mig?
På www.sundhed.dk kan du se dine journaler, svar på undersøgelser og dit medicinkort. I sundhedsjournalen kan du se, hvad lægen har registreret om dig. Se blandt andet, hvornår du har været på skadestuen, dine recepter og hvilken medicin du har købt og journaler fra din læge, speciallæge, tandlæge og fysioterapeut.
Kan man få adgang til afdødes journal?
Hvis pårørende eller andre nærtstående skal have adgang til at se patientens journal, skal de som udgangspunkt have fuldmagt, herunder fremtidsfuldmagt fra patienten, eller de skal være beskikket som værge for personlige forhold, herunder helbredsforhold.
Hvem har tilgået min journal?
Sundhed.dk: Log ind på Sundhed.dk med NemID og find punktet "Log", der er symboliseret med et øje. Her kan du kan se, hvilke sundhedspersoner der har tilgået dine oplysninger via systemer, som er koblet sammen med Sundhed.dk. Du kan selv indstille tidsintervallet, dog maksimalt fem år tilbage i tiden.
Hvilken måned er det gratis at skifte læge?
Når du fylder 15 år. Det er gratis at skifte læge i den måned du fylder 15 år og i måneden efter. Du skal have MitID for at skifte læge. Hvis I som forældre har fælles forældremyndighed og fælles bopæl, men hver jeres læge, kan I selv beslutte, hvilken af lægerne jeres barn skal være tilmeldt.
Hvad koster det at skifte læge 2023?
Ellers koster det 220 kr. (2023) at skifte læge.
Hvad må en læge ikke?
En sundhedsperson må således ikke videregive oplysninger om en patients helbred og andre fortrolige oplysninger uden patientens samtykke. Tavshedspligten omfatter for eksempel oplysninger om diagnoser, undersøgelser, indlæggelser, behandling, psykiske eller sociale problemer. Alle oplysninger er fortrolige.
Hvor lang tid tager det at få aktindsigt?
En anmodning om aktindsigt skal færdigbehandles inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af f. eks. sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.
Hvornår har man ikke ret til aktindsigt?
Offentlighedsloven giver dig blandt andet ikke ret til at søge om aktindsigt i: Sager om ansættelse og forfremmelse samt ansættelsesforhold i det offentlige, dog med undtagelse af oplysninger om navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønforhold og tjenesterejser.
Kan man blive nægtet aktindsigt?
En myndighed kan give afslag på en anmodning om aktindsigt, hvis myndigheden mener, at anmodningen tjener et retsstridigt formål, eller hvis anmodningen har et chikanøst formål. Det står i offentlighedslovens § 9, stk. 2, nr. 2.
Hvad har min læge skrevet i min journal?
I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.
Hvor længe skal man gemme en journal?
Opbevaringsperioden for læger, tandlæger, kliniske tandteknikere, tandplejere, kiropraktorer, jordemødre og kliniske diætisters patientjournaler er mindst 10 år regnet fra den seneste optegnelse i patientjournalen. Hvorimod alle andre autoriserede sundhedspersoner skal opbevare deres patientjournaler i mindst 5 år.
Kan man genskabe slettede fotos?
Gendan billeder og videoer
Du kan kun gendanne billeder og videoer, hvis de stadig er i din papirkurv. på din Android-enhed. Hold fingeren på det billede eller den video, du vil gendanne. Hvis billedet eller videoen ikke er i din papirkurv, er elementet muligvis blevet slettet permanent.