Kan man nægte at blive behandlet?

En patient kan på hvilket som helst tidspunkt standse en behandling eller nægte yderligere behandling, herunder afvise transfusion af blod eller blodprodukter. Behandling mod patientens vilje kan kun finde sted i tilfælde, hvor der findes særlige regler om tvangsmæssig behandling, jf.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pri.rn.dk

Kan man tvinges til behandling?

Alle over 15 år med en normal dømmekraft har ret til at bestemme, om de vil have den undersøgelse eller behandling, de bliver tilbudt eller ej. Patienten skal høres og alt i alt give sit "informerede samtykke" til lægernes behandling. Denne regel kan fraviges i akutte, livsfarlige situationer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Kan man frasige sig behandling?

Det er kun habile patienter og den behandlingsansvarlige læge, der kan beslutte, at en livsforlængende behandling skal afbrydes. Varigt inhabile patienter og patienters nærmeste pårørende m. fl. har ikke kompetence til at beslutte dette, men skal inddrages forud for beslutningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan en praktiserende læge nægte behandling?

”En læge kan ved henvendelse til regionen frasige sig en patient, som ikke følger lægens anvisninger eller som har udvist en sådan uacceptabel adfærd, at tillidsforholdet mellem læge og patient må anses for brudt, eller hvor det af anden grund er urimeligt, at lægen skal fortsætte samarbejdet".

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad har pårørende krav på?

De nærmeste pårørende til en afdød har krav på at få oplysning om sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde. Medmindre det strider mod den afdødes ønske eller hensynet til den afdøde. Hvem der bliver betragtet som nærmeste pårørende afhænger af omstændighederne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

What You Need To Know To Deal With Treatment Refusal | Consent



Hvad gør man som pårørende til en psykisk syg?

Du har som pårørende pligt til at få fat i lægehjælp, hvis den syge ikke selv kan eller vil tage til egen læge eller på psykiatrisk skadestue. Du kan: ringe til den psykiatriske skadestue, beskrive den syges opførsel og symptomer og spørge, om skadestuen mener, at en indlæggelse er nødvendig, eller.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan pårørende klage?

Klageretten for nærmeste pårørende til en afdød patient gælder uanset om afdøde forud for sin død ved fuldmagt eller på anden måde havde udtrykt ønske om at pårørende skulle indgive klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man takke nej til behandling?

Afviser du behandling, kan kommunen ikke stoppe dine sygedagpenge med henvisning til, at du ikke medvirker i eller forhaler din sag. Ordningen omfatter ikke reglerne om forlængelse af sygedagpenge. Hvis du afviser behandling, kan det få negativ betydning for en evt. forlængelse af dine sygedagpenge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvad må en læge ikke?

En sundhedsperson må således ikke videregive oplysninger om en patients helbred og andre fortrolige oplysninger uden patientens samtykke. Tavshedspligten omfatter for eksempel oplysninger om diagnoser, undersøgelser, indlæggelser, behandling, psykiske eller sociale problemer. Alle oplysninger er fortrolige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Kan man sige nej til medicin?

Hvis du siger nej til behandling, gælder din beslutning kun den konkrete behandling, du siger nej til. Du bør tale med din læge og dine pårørende om dine ønsker til fravalg af behandling i den sidste tid. Du har altid ret til at sige nej til behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvor længe gælder ingen genoplivning?

Fravalget gælder i den aktuelle sygdomssituation, og så længe patienten ikke har trukket sin beslutning tilbage. Ved overdragelse af patienten til andre behandlingssteder skal de øvrige sundhedspersoner informere det modtagende behandlingssted om patientens beslutning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man fravælge genoplivning?

Hvilke patienter kan fravælge genoplivning? Enhver habil patient over 18 år kan fravælge genoplivning i en aktuel sygdomssituation. Lægen skal tage stilling til, om patienten er habil og sørge for, at patienten får tilstrækkelig information om konsekvenserne ved fravalget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvad er livsforlængende behandling?

Livsforlængende behandling er behandling, hvor der ikke er udsigt til helbredelse, bedring eller lindring, men alene en vis livsforlængelse, fx respiratorbehandling, parenteral ernæring, sondeernæring og væsketilførsel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Kan man sige nej til et ressourceforløb?

Hvis borgeren stadig ikke ønsker at deltage i et nyt ressourceforløb, skal kommunen afgøre, hvad der så skal ske. Det vil være en egentlig afgørelse med retsvirkninger, der binder borgeren, og derfor skal kommunen vejlede om muligheden for at klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man tvinge folk i misbrugsbehandling?

Som udgangspunkt er det ikke muligt at tvinge nogen i behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alkoholbehandlinger.dk

Kan man få medicin mod abstinenser?

Abstinenser behandles med medicin af typen benzodiazepiner – typisk præparaterne Risolid eller Klopoxid. Dette er en beroligende medicin, som dæmper alkoholabstinenserne og gør, at man falder til ro. En afrusning varer typisk 5 dage – dog kræver svære abstinenser en lidt længere afrusning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskmisbrugsbehandling.dk

Hvad er en årskontrol hos lægen?

En årskontrol består normalt af 2 konsultationer tæt efter hinanden: første konsultation er hos sygeplejersken med blodprøver, EKG og blodtryk, eventuel lungefunktionsundersøgelse eller andet afhængig af hvilken sygdom du har. Til de fleste årskontroller hører også en urinprøve, som du skal huske at medbringe.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xn--ardenlgehus-f9a.dk

Hvornår skal man stoppe som læge?

Retten til selvstændigt virke bortfalder, når du fylder 75 år. Du kan dog søge dispensation fra reglen. Reglen gælder, uanset hvilken sundhedsfaglig autorisation du har. For læger, tandlæger og kiropraktorer bortfalder den særlige tilladelse til selvstændigt virke.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvornår har lægen tavshedspligt?

Følgende oplysninger er omfattet af tavshedspligten, når du har erfaret dem i dit virke som læge: Helbredsoplysninger, dvs. oplysninger om patientens tidligere, nuværende og fremtidige fysiske og psykiske tilstand, herunder om en patientens kontakt med sundhedsvæsenet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laeger.dk

Hvad er mine rettigheder som patient?

Sundhedsloven beskytter din retssikkerhed, når du bliver behandlet, undersøgt eller plejet i det danske sundhedsvæsen. Dine rettigheder som patient dækker blandt andet informeret samtykke, tavshedspligt, aktindsigt i din journal og retten til at fravælge behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvordan forholder du dig til at patienten ikke vil tage sin medicin?

sikre, at patienten indtager medicinen. aftale med ordinerende læge, hvornår og hvordan der skal tages kontakt, hvis patienten ikke ønsker at tage sin medicin. kontakte den ordinerende læge eller vagtlæge, hvis patienten ikke kan tage medicinen eller får forkert medicin.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvornår må man tvangsfodre?

Hvornår skal man tvangsfodre? Du må tvangsfodre dit dyr hvis du ved hvorfor det ikke spiser. Dette kan være efter en operation hvor dyret ikke er kommet i gang med at spise endnu, eller hvis dyret har en sygdom der giver ubehag og maven skal holdes i gang mens dyret venter på at komme til operation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anicura.dk

Kan man klage over behandling?

Du kan klage over den sundhedsfaglige behandling, du har fået. Du kan klage over en konkret sundhedsperson eller over behandlingsstedet. En klagesag kan resultere i kritik til behandlingsstedet eller en sundhedsperson, men du får ikke automatisk erstatning, hvis du får medhold i din klage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvordan klager man over en behandling?

Hvis du ikke fået behandling til tiden, den rette behandling, du har krav på eller på anden vis er utilfreds, skal du klage til Styrelsen for Patientklager. Hvis du ønsker erstatning, skal du søge om det hos Patienterstatningen, der er en anden myndighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskepatienter.dk

Hvordan klager man over fejlbehandling?

Klag over personer i sundhedsvæsenet

Du kan klage til Styrelsen for Patientklager, hvis du ønsker at klage over en person i sundhedsvæsenet. Din klage bliver behandlet af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn. Du kan fx klage over: Din praktiserende læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aeldresagen.dk