Kan man nægte en børnesamtale?

Samtalen kan undlades, hvis barnets modenhed eller sagens karakter i afgørende grad taler imod samtalens gennemførelse. Barnet eller den unge har også ret til at afslå at udtale sig. Hvis barnet eller den unge ikke ønsker at udtale sig, vil oplysningerne herom opfylde lovens krav om, at der skal finde en samtale sted.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Kan man sige nej til en børnesamtale?

Man skal også være opmærksom på, at barnet kan sige nej til at ville deltage i en børnesamtale. Respekterer man barnets modstand mod at deltage, eller bliver det overtalt til at deltage? - Den professionelles rolle i forhold til barnet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bvs.fo

Hvornår holder man en børnesamtale?

Det er en forudsætning for en børnesamtale, at barnet har en vis alder og modenhed. Ofte skal barnet være omkring skolealder, dvs. 6-7 år, før barnet kan deltage i en børnesamtale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad sker der efter en børnesamtale?

Efter samtalen vil din mor og far få det at vide, som den børnesagkyndige eller dommeren har skrevet ned. De får det enten at vide i et brev eller på et møde. Når din mor og far har hørt, hvad du har sagt, finder de nogle gange en løsning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvem må være bisidder til en børnesamtale?

Børn har ret til at have en bisidder med til børnesamtalen på kommunen – en ret, som kommunen skal oplyse barnet om. En bisidder skal i udgangspunktet være en neutral person, altså en som ikke påvirker barnet med egne meninger og holdninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plejefamilierne.dk

Børnesamtale



Kan man afvise en bisidder?

Borgeren har ret til at ønske en bisidder eller en partsrepræsentant. Der skal meget tungtvejende grunde til at sige nej til borgerens ønske. Det er således kun i helt særlige tilfælde, at borgeren kan nægtes en bisidder eller en partsrepræsentant. Se Forvaltningslovens § 8 samt Vejledning om Forvaltningsloven pkt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvad må en bisidder ikke?

En bisidders rolle er begrænset i den forstand, at bisidderen alene tjener det formål at støtte personen gennem sin tilstedeværelse. Det er ikke bisidderens rolle at føre eller overtage en sag, og derfor kan bisidderen hverken forhandle, udtale sig eller træffe beslutninger på vegne af personen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvordan foregår en børnesamtale?

I børnesamtalen snakker du med en voksen fra Familieretshuset. I kan snakke om, hvordan du har det. I kan også snakke om nogle ting, du går og tænker på eller noget, du er ked af eller forvirret over. I børnesamtalen kan du også fortælle, hvordan du selv ønsker, at tingene skal være.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på migimidten.dk

Hvad spørger de om til en børnesamtale?

Formålet med børnesamtalen er at give jeres barn mulighed for at udtale sig om sine tanker, følelser og ønsker om samvær og/eller bopæl og/eller forældremyndighed. Formålet er også at tilbyde jeres barn rådgivning om de problemstillinger der fylder hos jeres barn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieretshuset.dk

Hvornår skal man partshøre børn?

Kommunens vurdering (partshøring)

Forældremyndighedsindehaveren og den unge over 15 år skal have mulighed for at se og kommentere på de oplysninger, som kommunen er i besiddelse af, inden kommunen kan træffe en afgørelse. (Forvaltningslovens § 19). Dette kaldes partshøring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornsvilkar.dk

Hvorfor børnesamtale?

Formålet med børnesamtalen er: at give kommunen et førstehåndskendskab til det barn eller den unge, som sagen drejer sig om, og. at få kendskab til barnets eller den unges egen opfattelse af situationen og holdning til den påtænkte afgørelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk

Hvad skal en børnesamtale indeholde?

Børnesamtalen er ikke det eneste, der indgår i sagen. Andre oplysninger kan fx være udtalelser fra barnets institution eller skole. I takt med barnets alder og modenhed får barnets mening større betydning. Det er retten, der beslutter, om barnet skal indkaldes til en samtale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad er en børnefaglig samtale?

Hvis kommunen vurderer, at et barn eller en ung trænger til særlig støtte, skal kommunen gennemføre en børnefaglig undersøgelse. Baggrunden for en børnefaglig undersøgelse kan for eksempel være en henvendelse fra familien eller barnet eller den unge selv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sm.dk

Kan kommunen tage mit barn?

Et barn tvangsfjernes, når myndighederne vurderer, at det tager skade af at blive hos sine forældre. Det kan eksempelvis være, hvis de er voldelige, alkoholiserede eller alvorligt psykisk syge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvad er en paragraf 50?

En §50 undersøgelse kaldes også en børnefaglig undersøgelse og den skal søge at afdække de ressourcer, der er i barnets netværk, men også tydeliggøre de behov jeres barn har, og hvor der kan sættes ind med hjælp og støtte.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foraeldreraadgivningen.dk

Hvad sker der efter underretning til kommunen?

Kommunen skal foretage en akutvurdering hurtigst muligt og senest 24 timer efter modtagelsen af en underretning. Det betyder, at kommunen skal vurdere, om der er behov for at iværksætte en akut indsats for at hjælpe og beskytte barnet, fordi dets sundhed eller udvikling er i fare.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvad er paragraf 48?

Lov om social service

Samtalen kan undlades, hvis der umiddelbart forinden er gennemført en samtale med barnet eller den unge ved gennemførelse af en børnefaglig undersøgelse, jf. § 50, eller en ungefaglig undersøgelse, jf. § 31 i lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elov.dk

Hvad er barnets lov 2023?

Formålet med Barnets Lov er at forenkle sagsbehandlingen med fokus på barnets rettigheder. Dette skal muliggøre hurtigere og mere effektiv hjælp for børn og familier, hvorunder der også tages højde for tidligere anbringelse af udsatte børn og permanente anbringelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på seminarer.dk

Hvad er den svære samtale?

En svær samtale vil ofte være en kritisk samtale i forbindelse med en medarbejders ansættelse. Og den er både kritisk, fordi den er nødvendig, og fordi den tit har et kritiserende element. Vi kan derfor også kalde den svære samtale for en kritisk samtale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cfl.dk

Kan Familieretshuset bestemme samvær?

Hvis I ikke er enige om, hvor meget samvær, der skal være, kan samværsforælderen (den forælder barnet ikke bor hos) søge om, at Familieretshuset hjælper med at bestemme samværet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieretshuset.dk

Hvordan forbereder man sit barn på udredning?

Fortæl barnet, at psykologen skal lære dig at kende og finde ud af, om der er nogle ting, som barnet har brug for hjælp til og nogle ting, som barnets voksne (forældre og børnehave/skole) kan blive bedre til at hjælpe med. Sidstnævnte flytter fokus fra barnet til, at undersøgelsen skal hjælpe jer voksne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elisabethfrahm.dk

Hvor gammel skal man være for at blive hørt i Familieretshuset?

Der er ingen aldersgrænse for, hvornår barnet kan blive hørt – det er op til Familieretten eller Familieretshuset at vurdere, hvordan barnets perspektiv bedst belyses.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foraeldremyndighed.dk

Hvem har ret til en bisidder?

En bisidder er en person, der kan bistå en anden person ved denne borgers møde med en offentlig myndighed. Enhver borger, der har en sag i det offentlige har således efter § 8 stk. 1 en absolut ret til at have en bisidder med til møde med det offentlige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sind.dk

Kan man blive fyret ved en tjenstlig samtale?

En tjenstlig samtale er ikke en sanktion, men kan være indledningen til en sanktion (advarsel eller afskedigelse), og derfor skal visse procedurer overholdes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bupl.dk

Hvad kan en bisidder hjælpe med?

En bisidder er en person, der støtter dig ved samtalerne i kommunen. En bisidder kan hjælpe dig med at stille relevante spørgsmål, og med at huske hvad du vil fortælle. Efter samtalen kan din bisidder hjælpe dig med at få klarhed over, hvad der blev sagt og besluttet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk