Hus og hjem Rigsarkivet kan finde frem til, hvem der har ejet og boet på en ejendom gennem tiden. Vi kan ofte også finde noget om, hvordan boligen tidligere har set ud.
Hvor kan man se hvem der tidligere har ejet et hus?
Vil du vide, hvem der førhen har ejet dit hus, kan du finde tidligere ejere i Realregistre, Skøde og Panteprotokoller. Rigsarkivet har digitaliseret mange af protokollerne, som er tilgængelige på Arkivalieronline.
Hvem har tidligere boet på en adresse?
Rigsarkivets database gør det muligt at se, hvem der har boet i din bolig før dig. Gå på opdagelse i din – eller en anden – boligs historie med Rigsarkivets database Arkivalieronline. Her kan du se danske folketællinger fra 1787 til 1940.
Hvor kan man se hvem der har bygget et hus?
Bygnings- og Boligregistret (BBR) indeholder oplysninger om alle bygninger i Danmark. Du kan se oplysningerne her på siden.
Kan man se gamle skøder?
2000 til i dag kan alle skøder m.m., herunder skøder fra før år 2000, der stadig er gældende, ses på Det Digitale Tinglysningssystem via Tinglysning.dk.
Sådan tjekker du, hvem der ejer en ejendom GRATIS
Hvordan ser man hvem der ejer huset?
På tinglysning.dk kan du gratis tjekke alt om den bolig, du overvejer at købe, eller hvilke lån din nabo har i sin bolig. Du kan både få oplysninger om huse, ejerlejligheder og andelsboliger. Fra 1. juli 2013 har det været gratis at søge i tinglysningssystemet.
Kan man se hvilke huse en person ejer?
Hvad har den tidligere været købt og solgt til – og hvornår? Det hele kan findes i ois.dk. Oplysninger om ejerboliger og belåning kan findes i tinglysningen.dk. Her skal du logge ind med nem-id, men det koster ikke noget, og du kan se mange oplysninger om hver ejendom.
Hvor kan man finde gamle skøder?
På tinglysning.dk har du mulighed for at hente tingbogsattester og udskrift af de tinglyste dokumenter. En tingbogsattest er en kopi af Tingbogen for fast ejendom på en bestemt ejendom. Tingbogsattesten viser, hvem der er tinglyst ejer ejendommen, hvilke servitutter og pantebreve der er tinglyst på ejendommen.
Hvor finder jeg gamle tegninger af dit hus?
- Klik ind på enten www.filarkiv.dk eller www.weblager.dk. – kan du ikke finde din kommune? ...
- Vælg din kommune i oversigten.
- Søg efter din adresse.
- Find bygningstegninger i oversigten. ...
- Marker på plantegningen hvilken væg du vil fjerne; hvilket rum du vil omdanne til badeværelse mv.
Hvor kan jeg finde oplysninger om mit hus?
Her finder du BBR-oplysninger og BBR-meddelelser, lokalplaner, salgspriser, ejendomsvurderinger, matrikeloplysninger, energimærker, tilstandsrapporter, eleftersynsrapporter og eftersynsrapporter fra den obligatoriske byggeskadeforsikring.
Hvordan finder jeg en person i Rigsarkivet?
Du kan søge efter arkivalier og finde oplysninger om, hvem der har skabt dem, og hvad arkivalierne overordnet indeholder. Hvis arkivalierne ikke er tilgængelige online via Arkivalieronline, kan du bestille dem til brug på en af vores læsesale.
Kan man have adresse et sted man ikke bor?
Det er ikke lovligt at melde flytning til en adresse, hvor man ikke bor. Det er heller ikke lovligt at andre bliver registret på din adresse, hvis de rent faktisk ikke bor der. Det kaldes en fiktiv adresse, hvis man står registreret på en adresse, men ikke bor der.
Kan man have to folkeregisteradresse?
Som udgangspunkt kan en borger med fast bopæl i Danmark kun have én folkeregisteradresse. Denne regel kan ikke afviges.
Hvor kan man se hvem der har købt en ejendom?
Ud over hæftelser og servitutter kan du via www.tinglysning.dk se den seneste ejendomsvurdering. Du kan læse mere om ejendomsvurderinger her ». Der er på tinglysning desuden oplysninger om hvem der ejer boligen.
Kan man se hvad folk skylder i deres hus?
Hvor meget gæld i hus kan du altid se online på Tinglysning.dk. Her kan du søge på en specifik adresse. Du behøver ikke at logge ind. Du vil få vist netop de lån, der er tinglyst på ejendommen.
Hvor gammelt bliver et hus?
Levetid hus generelt
Man plejer at sige at et hus bør holde i 100 år, men forskellige dele holder i forskelligt længe, en del dele af dit hus kræver mere vedligeholdelse, imens andre dele kræver mindre.
Er plantegninger offentlige?
Tegninger fra offentlige myndigheders arkiver er frit tilgængelige, dog med undtagelse af tegninger over endnu benyttede fængsler og arrester. Tegninger i privatarkiver kan være omfattet af særlige tilgængelighedsfrister.
Hvor finder man gamle byggetegninger?
Byggesagsarkiv, se gamle byggesager mv
I byggesagsarkiverne kan du f. eks. finde ansøgninger og tegninger fra gamle byggesager. Via hjemmesiderne Filarkiv og Weblager kan du få adgang til byggesagsarkiverne i en række kommuner.
Hvordan får man adgang til Weblager?
- Gå ind på www.weblager.dk.
- Under "Offentlig adgang" vælger du "Mariagerfjord" som kommune. Den offentlige adgang kræver ikke brugernavn og adgangskode.
- Du finder byggesagerne frem ved at søge på din adresse og husnummer.
- Klik på "Vis" på venstre side og se den enkelte byggesag.
Hvor lang frist har køber til at tage skøde på ejendommen?
Køberen skal tage skøde på ejendommen inden 1 år efter auktionen. Køberen betaler selv de omkostninger, der måtte være forbundet med udstedelse af skødet, dettes tinglysning, overtagelse af hæftelser samt slettelse af tingbogen af de rettigheder, der ikke opnåede dækning på auktionen.
Hvor finder jeg gamle servitutter på min ejendom?
Med et adresseopslag på DinGeo kan du se hvilke servitutter der knytter sig til adressen. En tinglyst servitut kan betyde alvorlige indskrænkninger i din private ejendomsret.
Hvad koster en servitut fra Rigsarkivet?
772,50 kr. med moms.
Hvad kan man se i tingbogen?
Tingbogen for fast ejendom
Du kan altså slå op i tingbogen og se, hvem der ejer ejendommen. Dertil kommer, at tingbogen ikke kun viser rettigheder over fast ejendom såsom ejerskab, men også hvilke panterettigheder, servitutter, brugsrettigheder og øvrige hæftelser, ejendommen er behæftet med.
Hvor kan man se om et hus er solgt?
Sådan finder du salgspriser på Boligsiden
Gå på boligsiden.dk. Klik på fanen "Solgte" over søgefeltet på forsiden og indtast adressen i søgefeltet. Scroll ned til "Pris og udvikling". Under "Boligens tidslinje" kan du se alle tidligere salgspriser.
Hvor kan man se om der er gæld i et hus?
Med DinGeo kan du hurtigt og let finde tinglyste hæftelser på alle ejendomme i hele Danmark. Du skal sådan set bare indtaste adressen, og så får du oplysningerne serveret. Ved boligkøb kan hæftelser give en indikation af, hvor villig sælger er til at give afslag i prisen.