Kan man selv se sine røntgenbilleder?

Se din journal. Du kan læse, hvad hospitalsansatte skriver om dig i din journal, og du kan se resultater på blodprøver, røntgenbilleder, osv. Oplysningerne ligger på sundhed.dk og i appen MinSundhed, hvor du skal logge ind med NemID/MitID. Hvis du ikke har NemID/MitID, kan du søge om aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan man se sit eget røntgenbillede?

Prø​​​vesvar. Du kan se svar på alle blodprøver, røntgen, skanninger m.m. Røntgen- og skanningssvar kommer som beskrivelser og ikke som billeder. Alle prøvesvar sendes automatisk til minsundhedsplatform.dk og Sundhed.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvor kan man se notater fra egen læge?

I sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man læse sin journal fra egen læge?

Læs dele af din journal

Du har mulighed for selv at logge på minsundhedsplatform.dk, hvor du kan læse dele af din journal (besøgssammendrag samt lægenotater) fra alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Du kan også se din e-journal (lægenotater, udskrivelsesbreve m.m.) på sundhed.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvordan får man aktindsigt i sin lægejournal?

Se din log på sundhed.dk

Her kan du få indsigt i, hvem der har set dine personlige oplysninger på sundhed.dk, hvilke oplysninger de har set og hvornår. Vær opmærksom på, at ikke alle sygehuse endnu har gjort disse oplysninger tilgængelige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

How X-rays see through your skin - Ge Wang



Hvad koster en aktindsigt?

Der kan ikke kræves betaling for aktindsigt i elektronisk form, når der er tale om mindre end 100 sider. Hvis elektronisk aktindsigt omfatter mere end 100 sider, kan myndigheden kræve 100 kr. men ikke mere uanset hvor mange sider, der er tale om.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på journalistforbundet.dk

Hvad kan man ikke få aktindsigt i?

Undtagelser - hvornår kan man ikke få aktindsigt?
  • Straffesager.
  • Sager om ansættelse eller forfremmelse i det offentliges tjeneste.
  • Personalesager – man kan dog få oplysninger om den ansattes navn, stilling, uddannelse, arbejdsopgaver, lønmæssige forhold og tjenesterejser.
  • Førelse af kalender.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hedensted.dk

Hvordan kan man se om nogen har kigget i ens journal?

På "Min Sundhedsplatform" kan du se, hvilke pårørende og sundhedspersoner, der har set i din journal.
  1. Gå til minsundhedsplatform.dk og log ind med NemID/MitId.
  2. Klik på "Din Menu" i øverste venstre hjørne.
  3. Klik på "Log over journalopslag"
  4. Klik på "Sundhedspersonale" - her kan du se, hvem der har slået op i din journal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2kosmopol.dk

Kan jeg se hvem der har kigget i min journal?

Du har selv adgang til at se og følge med i nogle af dine sundhedsdata på sundhed.dk. Sundhedspersonalet hos din læge, på hospitalet eller i kommunen, hvor du er i behandling, har adgang til oplysningerne i din journal.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedsdatastyrelsen.dk

Hvad har min læge skrevet i min journal?

Min sundhedsjournal er et overblik over de seneste oplysninger registreret om dine behandlinger, din medicin, dine lægemiddelallergier og meget mere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man få slettet noget i sin journal?

Ret til at få slettet oplysninger (retten til sletning)

Du skal som udgangspunkt kontakte det behandlingssted, som har noteret oplysningerne, og som vil vurdere, om oplysningerne kan rettes eller slettes. Når behandlingsstedet har ændret oplysningerne, vil de ændrede data blive vist i Sundhedsdatastyrelsens registre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedsdatastyrelsen.dk

Hvad gør man hvis man vil skifte læge?

Hvis du ønsker at skifte læge skal du gøre det på borger.dk. Det er gratis at skifte læge i forbindelse med flytning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Kan man se sin henvisning?

Her kan du se dine henvisninger, både aktuelle og tidligere henvisninger, der er udskrevet til dig. Det er ikke nødvendigt at printe henvisningen, når du skal til konsultation, da henvisningerne er digitale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvor meget kan man se på et røntgenbillede?

Røntgenbilleder ses i sort-hvide farver. Knogler vil ses som hvide skygger, mens tarme og lunger vil ses som mørkegrå skygger. Til nogle undersøgelser skal der bruges et kontraststof for at man kan skelne de enkelte dele fra hinanden. Røntgenstråling er radioaktiv stråling og kan derfor være farligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på min.medicin.dk

Hvor kan jeg få taget et røntgenbillede?

For at få foretaget en røntgenundersøgelse skal du have en henvisning fra din egen læge, kiropraktor eller en speciallæge. Aleris speciallæger henviser direkte, hvis det ved en forundersøgelse vurderes, at der er behov for røntgenbilleder. I så tilfælde får du oftest foretaget røntgenundersøgelsen samme dag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aleris.dk

Kan man få scannet hele kroppen?

CT-scanning bliver brugt til undersøgelse af hele kroppen. Den kan fx vise komplicerede brud på knogler, forandringer i knogler eller led, blødninger og svulster, sygdomme i indre organer, betændelsestilstande og nyresten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aleris.dk

Hvor kan man se hvem der har tilgået ens journal?

Sundhed.dk: Log ind på Sundhed.dk med NemID og find punktet "Log", der er symboliseret med et øje. Her kan du kan se, hvilke sundhedspersoner der har tilgået dine oplysninger via systemer, som er koblet sammen med Sundhed.dk. Du kan selv indstille tidsintervallet, dog maksimalt fem år tilbage i tiden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvmidtvest.dk

Kan man få aktindsigt i afdødes journal?

Pårørende til afdøde har ret til oplysninger om en afdød patients sygdomsforløb, dødsårsag og dødsmåde, såfremt det ikke strider imod den afdødes ønske.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykiatri.rn.dk

Hvor kan jeg se mine indlæggelser?

Når du er logget på sundhed.dk, kan du i Landspatientregistret se en oversigt over dine behandlinger på danske sygehuse. Du kan bl. a. se oplysninger om diagnoser, operationer, undersøgelser og indlæggelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvem har adgang til min sundhedsplatform?

Pårørende eller andre fortrolige over 18 år kan få adgang til en patients Min Sundhedsplatform. Patienten kan give fuldmagt digitalt eller ved at printe en erklæring, udfylde og aflevere den på hospitalet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på minsundhedsplatform.dk

Hvem skal føre journal?

Journalen er et arbejdsredskab for autoriserede og ikke-autoriserede sundhedspersoner. Du skal føre journal, hvis du udfører sundhedsfaglige opgaver som en del af dit arbejde. Når du fører patientjournalen, skal du skrive det, der er nødvendigt for god pleje og behandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stps.dk

Hvorfor journal?

Hvorfor skal jeg føre journal? Journalen er først og fremmest et arbejdsredskab til dokumentation af den fysioterapeutiske behandling. Journalføringen er til for patientsikkerheden. Patientjournalen skal derfor alene indeholde de oplysninger, der er nødvendige for en god og sikker patientbehandling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fysio.dk

Hvordan søger jeg aktindsigt?

2 Hvad skal en anmodning om aktindsigt indeholde?
  1. indeholde de oplysninger, som er nødvendige for, at myndigheden kan identificere den sag eller de dokumenter, der ønskes aktindsigt i (det såkaldte ”objektive identifikationskrav”), og.
  2. angive det tema, som sagen eller dokumentet vedrører (”temakravet”).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ombudsmanden.dk

Hvor lang tid går der før man får aktindsigt?

Myndigheden afgør så hurtigt som muligt, om din anmodning om aktindsigt kan imødekommes. Myndigheden skal færdigbehandle din anmodning om aktindsigt inden syv arbejdsdage efter modtagelsen, medmindre dette på grund af fx sagens omfang eller kompleksitet undtagelsesvis ikke er muligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvem har ret til aktindsigt?

Enhver, der er part i en sag, hvor der er eller vil blive truffet afgørelse af en forvaltningsmyndighed, kan efter forvaltningslovens § 9 forlange aktindsigt og at se sagens dokumenter. Anmodningen om aktindsigt skal ikke begrundes, idet det er uden betydning, hvorfor parten ønsker aktindsigt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk