Du kan i stedet frit vælge at tegne i et andet selskab, eller fx vælge en udvidet ejerskifteforsikring, men det beløb, som sælger er forpligtet til at betale, er halvdelen af præmien på den af sælger forelagte basis ejerskifteforsikring.
Kan man fravælge ejerskifteforsikring?
Det er ikke lovpligtigt at tegne ejerskifte forsikring, men det er en god idé at tegne forsikringen for at undgå risikoen for store udgifter til reparationer eller retssager, hvis der er skjulte fejl og mangler ved boligen.
Er det køber eller sælger der tegner ejerskifteforsikring?
Hvem betaler ejerskifteforsingen
I og med at det er køber, der altid vil være forsikringstager på ejerskifteforsikringen, er det også denne person, som i sidste ende vælger forsikringen. Ligeledes er det køber, der vælger forsikringsselskab.
Kan man undlade ejerskifteforsikring?
Sælger kan godt undlade at tilbyde køber en ejerskifteforsikring. I det tilfælde er det sælger selv, der skal dække de eventuelle skader, som ejerskifteforsikringen ellers ville have dækket, og af den grund vælger de fleste at tilbyde køber at tegne en ejerskifteforsikring.
Kan man tegne ejerskifteforsikring uden tilstandsrapport?
For at kunne tegne en ejerskifteforsikring er det en betingelse, at der foreligger en gyldig tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. De fagfolk, der udarbejder rapporterne ser imidlertid kun efter synlige fejl og mangler.
Explainer: Boligkøb - Ejerskifteforsikring
Kan sælger nægte ejerskifteforsikring?
Hvis sælgerne fravælger at tilbyde ejerskifteforsikringen, påtager sælger sig ansvaret for de fejl og skader, der måtte være i huset, da det blev solgt. Som køber overtager du risikoen for fejl og skader, som er opstået, før du overtog huset.
Hvornår kan man ikke tegne ejerskifteforsikring?
Det er kun muligt at tegne ejerskifteforsikring, hvis det er noget, som sælger tilbyder. Der kan ikke tegnes ejerskifteforsikring på alle typer ejendomme. Der kan fx ikke tegnes for andelsboliger eller landbrugsejendomme (kun hvis handlen er betinget af, at landbrugspligten fjernes / ophæves).
Hvad sker der hvis man ikke tegner en ejerskifteforsikring?
At tegne en ejerskifteforsikring er en gode idé for både køber og sælger af en bolig. Hvis du som køber ikke tegner en ejerskifteforsikring, overtager du risikoen for gamle fejl og skader, der er opstået før din overtagelse – og som derfor ikke er dækket af din husforsikring.
Hvad koster en god ejerskifteforsikring?
En ejerskifteforsikring koster i dag typisk mellem 15.000 kr. og 40.000 kr. for en standard dækning og endnu mere, hvis du skal have en udvidet dækning.
Kan det betale sig at tegne ejerskifteforsikring?
Det er en god ide at sætte sig ind i, hvordan du er dækket, hvis du opdager en skade. En ejerskifteforsikring kan være med til at sikre dig økonomisk tryghed, hvis der i årene efter et huskøb viser sig skjulte skader, som ikke blev opdaget, inden du købte huset.
Hvad koster den billigste ejerskifteforsikring?
En typisk ejerskifteforsikring koster dog mellem 10.000 til 35.000 kroner, men de kan koste op til 200.000 kr. for for dyre huse med udvidet dækning. Det er vigtigt at bemærke, at forsikringspræmien er en engangsudgift, som kun skal betales én gang for den valgte forsikringsperiode.
Hvem skal sørge for ejerskifteforsikring?
Det er sælger, der skal sørge for, at der tegnes en ejerskifteforsikring. For at en ejerskifteforsikring kan tegnes, er det en forudsætning, at sælger har fået udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, da det ellers ikke er muligt at tegne en ejerskifteforsikring.
Hvis køber siger nej til ejerskifteforsikring?
Hvis sælgeren forud for bolighandlen har fremlagt et tilbud på en ejerskifteforsikring, hvor køber ikke har accepteret, at der tegnes en ejerskifteforsikring, kan sælger ikke stilles til ansvar. Sælgeren bliver dermed ansvarsfri i det øjeblik, denne har fremlagt tilbuddet til køberen.
Er det en god ide at tegne ejerskifteforsikring?
I Danmark er det ikke lovpligtigt at tegne en ejerskifteforsikring, men det er en god idé at overveje det, hvis du køber en ejendom. En ejerskifteforsikring kan give dig ro i sindet og beskytte dig bedst muligt mod økonomiske tab.
Hvem hæfter uden ejerskifteforsikring?
Køber uden ejerskifteforsikring hæfter selv for evt. skjulte skader, fejl og mangler, og vil have vanskeligt ved at få medhold i en evt. sag mod sælger. Find uddybende information om ejerskifteforsikring.
Hvem skal betale selvrisiko for ejerskifteforsikring?
Køber betaler selvrisiko. Hvad er selvrisikoen på ejerskifteforsikringen? Alle ejerskifteforsikringer har en selvrisiko. Den ligger som regel på 5.000 eller 10.000 kr.
Hvorfor vælge udvidet ejerskifteforsikring?
Udvidet ejerskifteforsikring
Sikrer dig, hvis det viser sig, at der er forurening af den grund, dit nye hus befinder sig på. Dækningen omfatter udgifter til undersøgelse og oprensning efter, at der er konstateret forurening af grunden og at myndighederne har givet påbud om oprensning.
Hvad dækker en ejerskifteforsikring ikke?
En ejerskifteforsikring dækker forhold der er i bygningen og som ikke omtales i tilstandsrapporten eller el-installationsrapporten. Derimod dækker en ejerskifteforsikring som udgangspunkt ikke: Alt hvad der befinder sig udenfor soklen og murene.
Hvor sent kan man tegne ejerskifteforsikring?
Svaret på spørgsmålet 'hvornår skal ejerskifteforsikring senest tegnes? ' er ganske simpelt: For at være gyldig skal en ejerskifteforsikring tegnes før overtagelsesdagen – dog senest før du som køber får nøglerne og dermed adgang til boligen.
Kan man opsige en ejerskifteforsikring?
En ejerskifteforsikring kan i udgangspunkt ikke opsiges.
Kan man tegne ejerskifteforsikring efter overtagelse?
Det er ikke muligt at tegne en ejerskifteforsikring, efter du får nøglerne. Hvis du har købt en ejerlejlighed og ønsker at tegne en lejlighedsforsikring, skal denne være tegnet inden du får nøglerne. Du skal melde flytning på borger.dk.
Hvornår skal sælger betale ejerskifteforsikring?
Når man sælger en bolig, er det normalt, at sælger og køber deles om at betale en ejerskifteforsikring. Ejerskifteforsikringen fritager sælger for ansvaret for eventuelle skjulte fejl og mangler, der ikke er beskrevet i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten.
Hvor lang tid holder en ejerskifteforsikring?
Standardsvaret på dette spørgsmål er, at en basis ejerskifteforsikring ifølge dansk lovgivning skal løbe i minimum 5 år. Derudover har du som boligkøber mulighed for at vælge en udvidet ejerskifteforsikring, der kan gælde i op til 10 år.
Hvad koster det at få lavet en tilstandsrapport?
En tilstandsrapport koster mellem 4.000 og 10.000 kroner ifølge Erhvervsstyrelsens website boligejer.dk, hvor du kan finde navne og kontaktoplysninger på byggesagkyndige i den kommune, du bor i.
Hvad koster en tilstandsrapport og Elrapport?
En tilstandsrapport koster for det meste mellem 4.000 og 10.000 kroner afhængig af ovennævnte faktorer. En elinstallationsrapport koster derimod oftest lidt mindre – typisk mellem 1.500 og 3.500 kroner.