Kan man selv vælge læge?

Vælg læge. Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvilken læge kan jeg vælge?

Din bopælskommune har en lægevalgsliste med oplysninger om de læger, du kan vælge imellem. På sundhed.dk kan du se, hvilke læger der har åbent for nye patienter. Hvis du vælger at være gruppe 2-sikret, kan du frit vælge mellem alle læger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Hvad skal man gøre hvis man vil skifte læge?

Hvis du ønsker at skifte læge skal du gøre det på borger.dk. Det er gratis at skifte læge i forbindelse med flytning. Bemærk: Denne mail er ikke sikker. Din mail må derfor ikke indeholde CPR-nummer eller oplysninger om helbredsforhold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvor meget koster det at skifte læge?

Det koster normalt 225 kroner (2024) at skifte læge. I disse tilfælde er det dog gratis: Hvis du vælger ny læge, samtidig med at du melder flytning. Hvis din læge stopper sin praksis.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Kan man vælge en læge i en anden kommune?

En borger, der flytter til en anden kommune, skal derimod efter lovgivningen stadig foretage nyt valg af læge. I så fald kan man kun beholde sin hidtidige læge, hvis lægen har åbent for patienttilgang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på patientforeningen.dk

Sådan VÆLGER du EN SPECIALITET | 6 trin



Kan jeg beholde min læge når jeg flytter til en anden kommune?

Man kan altid beholde den læge, man har, uanset hvor langt væk man flytter. Flytter man længere væk end 15 km fra den nuværende læge (5 km i København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør Kommune) kan man vælge en ny læge, der har åbent for nye patienter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man skifte læge hvis man er utilfreds?

Hvis du som patient ikke er tilfreds med din praktiserende læge, har du mulighed for mod et honorar at skifte til en anden praktiserende læge med virkning inden for 14 dage - eller overgå til gruppe 2 medlemskab af Sygesikringen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvornår på året er det gratis at skifte læge?

Hvornår kan jeg skifte læge? Du kan skifte læge, når du har lyst, så længe du er over 15 år gammel. Børn under 15 år, der har samme læge som forældrene, skal ikke betale for lægeskiftet. Det er gratis at skifte læge, hvis du flytter adresse, ellers koster det 190kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på 86167021.dk

Hvad gør man hvis ens læge ikke tager en seriøst?

Sig det direkte til lægen, min erfaring er at mis kommunikation ofte er skyld i patienten får en fejl opfatte af det lægen siger. Så går du op til din læge og siger du oprigtigt er bekymret og ikke føler lægen tager dig alvorligt, også være åben for dialogen for kan være en mis kommunikation der er årsagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.quora.com

Hvor langt må man bo fra sin læge?

I så fald kan man kun beholde sin hidtidige læge, hvis lægen har åbent for patienttilgang. Så det er alt efter om din nuværende læge har tilgang af patienter... og så accepterer du også ved at bo over 15 km væk at du ikke kan få hjemmebesøg af lægen... står inde på sundhed.dk...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på baby.dk

Hvad sker der med min journal når jeg skifter læge?

Hvis du skifter læge, fordi din tidligere læge har lukket eller overdraget sin praksis, bliver din journal overført til Sundhedsstyrelsen ved embedslægeinstitutionen i regionen til fortsat opbevaring, hvis du har valgt, at din journal ikke skal overdrages til din nye læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man godt tage til lægen uden sygesikring?

Du skal have dit sundhedskort med til lægen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mindhelper.dk

Hvor meget koster en privat læge?

Priserne for et besøg af Privatlægen ligger mellem kr. 1.800 og kr. 3.200 afhængig af postnummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på privatlaegen.dk

Hvornår skal man søge læge?

Søg læge hvis du har været bevidstløs efter hovedskaden og/eller hvis du har kvalme, hovedpine, synsforstyrrelser og du kaster op. Blødninger/flænger. Hvis blødningen er kraftig og ikke stopper med kompression inden for 10-20 minutter, skal du kontakte en læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.rm.dk

Kan en læge nægte at udskrive medicin?

Lægen kan evt. undlade at udskrive lægemidlet, medmindre manglende ordination vil være til nærliggende risiko for patienten, fx på grund af risiko for udvikling af livstruende abstinenstilstand.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår kan man selv gå til lægen?

Der er ikke en bestemt alder, hvor man skal gå til lægen alene, det bestemmer du helt selv, der kan selvfølgeligt være nogle ting eller undersøgelser man ikke har lyst til, at ens forældre eller en anden skal med til. Men de kan altid vente ude i venteværelset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bornetelefonen.dk

Hvor ofte skal man gå til læge?

En voksen gennemsnitsdansker konsulterer lægen mellem 6 og 7 gange om året. Men der er relativt store lokale forskelle, hvis man ser på de enkelte kommuner. For eksempel går en sønderjyde oftere til lægen end en københavner. Dyk ned i kortet her og se, hvor ofte folk i din kommune konsulterer lægen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Kan man få en læge der har lukket for tilgang?

En person kan i nogle tilfælde vælge en læge med lukket for tilgang. Det gælder fx hvis ens ægtefælle eller den man bor med, er tilmeldt lægen, eller hvis man har været hvilende sikret. Det afgørende i forhold til betingelsen ”samboende” er, at man har samme folkeregistreradresse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stpk.dk

Hvilke læger tager imod nye patienter?

Når du skifter læge kan du vælge mellem alle de praktiserende læger, der er åbne for tilgang af nye patienter. Du kan se en oversigt over, hvilke læger der er "ledige" på sundhed.dk. Du skal dog selv foretage søgningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odense.dk

Hvad koster det at være i gruppe 2?

foregår det på samme måde, hvis man er i gruppe 2. Som medlem af sygesikringsgruppe 2 skal man regne med at skulle betale ca. 300 kr., hvis man skal til egen/praktiserende læge/vagtlæge. Er man i sygesikringsgruppe 2 er det fortsat helt gratis på hospitaler, hospitalsambulatorier og skadestuer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieudvikling.dk

Hvad koster det at skifte læge 2024?

Ellers koster det 225 kr. (2024) at skifte læge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad er gruppe 2 patienter?

Gruppe 2-sikrede er ikke tilknyttet en praktiserende læge eller klinik, men har frit valg og kan henvende sig hos enhver praktiserende læge. Praktiserende læger har ikke pligt til at yde behandling til gruppe 2-sikrede, men kan acceptere konsultation ved henvendelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk

Hvor kan jeg klage over min læge?

Har du faglige spørgsmål og ikke kan finde svar her på borger.dk, kan du kontakte Styrelsen for Patientklager på tlf. 72 33 05 00 eller sende Digital Post til styrelsen. Styrelsens telefoner er åbne hverdage kl. 10-14.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad må en læge ikke?

En sundhedsperson må således ikke videregive oplysninger om en patients helbred og andre fortrolige oplysninger uden patientens samtykke. Tavshedspligten omfatter for eksempel oplysninger om diagnoser, undersøgelser, indlæggelser, behandling, psykiske eller sociale problemer. Alle oplysninger er fortrolige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvordan bestiller man tid hos egen læge?

Elektronisk​ kom​munikation​​

Du kan på din læges hjemmeside benytte elektronisk kommunikation, herunder tidsbestilling, receptfornyelse og email-konsultation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionh.dk