Kan man sige denne her?

Den(ne) her betyder 'nærværende', 'den foreliggende'. Altså skal det i vort eksempel hedde "Det er denne sag der nu skal prøves ved domstolene." Og hvis man ikke kan finde ud af det, er det det sikreste at lade være med at bruge udtrykket!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Kan man sige det er fordi at?

En typisk svupser i talesprog, men på skrift går den altså ikke. “Fordi” og “at” er nemlig begge konjunktioner, og i ledsætninger er kun én konjunktion nødvendig. Forkert: “Han er stille fordi, at han er træt”. Korrekt: “Han er stille, fordi han er træt”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på publicimage.dk

Kan man godt sige hvad klok?

Ja, det kan man i en del tilfælde, og hvad tid har mange år på bagen. Hvad tid og hvornår kan bruges i mange af de samme sammenhænge. Hvad angår syntaks, kan både hvad tid og hvornår bruges i spørgsmål der er helsætninger, og i afhængige spørgesætninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Kan man sige dens?

Ja, det kan man godt. Der er faktisk valgfrihed mellem brugen af sin/sit og dens/dets, når det, der peges tilbage på, ikke er en person. Inden længe vil landet miste dets/sin selvstændighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på opgavekorrektur.dk

Kan man sige som der er?

På dansk har vi to henførende stedord (relative pronominer); “som” og “der”. I langt de fleste tilfælde er der frit valg mellem de to, og i andre tilfælde kan du faktisk helt undlade at indlede en relativsætning med et stedord. Som tommelfingerregel kan du notere dig, at det altid er korrekt at bruge “som”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på syntaksis.dk

Det Her Må En Pige IKKE Sige Til En Dreng 🤣



Kan man sige behøves?

Grammatisk set er det korrekte: ”Vi behøver ikke at sige så meget til hinanden” og ”Du behøver ikke at forklare det.” Som passivform er ”behøves” til gengæld grammatisk korrekt. ”En undskyldning behøves ikke.”

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Kan man skrive som der?

Når som og der er subjekt (grundled) i en ledsætning, kan de udskiftes med hinanden. Det er lige korrekt at bruge det ene som det andet. Lykke har købt en kjole, der er rød. Lykke har købt en kjole, som er rød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på a1kommunikation.dk

Hvad er forskellen på sin og hans?

Brug sin når den der ejer noget, er subjekt (grundled) i sætningen: Drengen tog altid sin kasket omvendt på (hvis du skriver hans, er det en andens kasket). Søren gav sin hund et kødben (hvis du skriver hans, er det en andens hund). Hun hørte sin far spille guitar (hvis du skriver hendes, er det en andens far).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvornår bruger man sin sit Sine?

Hvis det er subjektet i sætningen, der ejer noget, skal du bruge sin eller sit. Hvis det er en anden, der ejer noget, eller hvis det er subjektet i en ny ledsætning, skal du bruge hans eller hendes. I og med at sin og sine henviser til subjektet i en sætning, kan disse to ord ikke stå som subjekt selv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studiekorrektur.dk

Hvornår bruger man hans?

Hovedreglen er:

1. Man bruger sin, når det man henviser til (den, der ejer noget), er subjekt (grundled) i sætningen (ejermanden er med i sætningen). 2. Man bruger hans, når det, man henviser til, er noget andet end subjektet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på a1kommunikation.dk

Kan man sige bakke tilbage?

Verbet bakke kan ikke have ordet frem efter sig, da at bakke udelukker noget, der bevæger sig fremad. Man siger også aflevere tilbage, og det er vrøvl at sige det modsatte, aflevere frem.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Kan man sige at noget Knak?

Det gør Retskrivningsordbogen (2012) heller ikke. Den nævner kun én datidsform af knække, nemlig "knækkede". Den Danske Ordbog (2004) har begge former med, men kalder "knak" for uofficiel. Ordbog over det danske Sprog (1928) nævner begge, men betegner knak som "gammeldags, spøgende eller dialektalt".

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvordan bøjer man ordet slem?

Svar: "Ordbog over det danske Sprog" (1941) henviser til, at "værre" og "værst" er den almindelige bøjning af "slem", men at "slemmere" og "slemmest" også findes, især i dialekt og i dagligsprog. "Slemmere" og slemmest" optræder dog både hos Holberg, Oehlenschläger og J.P. Jacobsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Er igår i et ord?

Den nemme huskeregel for idag i ét eller to ord

Svaret er entydigt: i dag - i morgen - i går: altid i to ord. Idag, imorgen og igår er ikke godkendte skrivemåder på dansk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kathrinemedh.dk

Hvornår hedder det mig og jeg?

Reglen er i og for sig ganske simpel: Man bruger 'jeg', når stedordet fungerer som subjekt/grundled i sætningen (dvs. personen, der gør noget), mens man bruger 'mig' i alle andre tilfælde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på btech.medarbejdere.au.dk

Hvad er forskellen mellem for og fordi?

For presents an explanation, that is: it gives you enough information to understand the situation. Fordi gives a reason, which means telling you what lies behind the situation. In most cases you can use for or fordi with no big difference in meaning - the reason may be a good explanation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på basby.dk

Er deres flertal?

Når dem, der gør eller vil noget, er i flertal, så skal du bruge deres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kathrinemedh.dk

Hvornår skal man bruge nogen og nogle?

Den korrekte skrivemåde er nogle gange. Hvis det ord, du skal skrive, betyder et par stykker eller flere end en, skal du skrive nogle." Hvis det ord, du skal skrive, betyder nogen som helst overhovedet, skal du skrive nogen. Denne huskeregel kan hjælpe lidt på vej.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studiekorrektur.dk

Hvad for en ordklasse er hende?

Pronomener (stedord) er vigtige småord som fx han, den, vores, min osv. De henviser til personer, genstande eller forhold uden at bruge et navn eller en ...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvornår bruger man MEN?

Men af bruges mest, og den mest almindelige fejl er at man skriver af i stedet for ad. Adverbialer (biled) er led eller dele af led der har den funktion at beskrive verber (udsagnsord), adjektiver (tillægsord), adverbier (biord) eller hele ...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvornår bruger man i og i?

være i to ord – altid! Ifølge skal derimod i ét ord, medmindre det bliver brugt i betydningen: “Jeg var i følge med de nærmeste slægtninge”. Når “i” bruges som tiltale (stedord eller pronomen), skal det altid skrives med stort: “Er det i øvrigt i morgen, I skal i biografen?”

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på syntaksis.dk

Hvem er det Sine?

SINE (Sikkerhedsnet) er Danmarks radionet til beredskabskommunikation.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sikkerhedsnet.dk

Er i morgen i et eller to ord?

imorgen.

Ligesom man heller ikke skriver igår eller idag, er der ingen valgfrihed i forhold til, at i morgen er i to ord.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Er derudover i et eller to ord?

der-ud-over, adv. Hun syntes, at hun med Lethed kunde være kommen derudover (alm.: over det) med de fleste Andre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvordan bruger man Samt?

Man kan sige, at samt svarer til et stort og eller desuden. Det var frygt, afmagt, lidelse samt dårlig økonomi, der tvang befolkningen på flugt. Den unge skuespiller er drevet af ambition, drømme og glæde samt stor kærlighed til faget. Af eksemplerne fremgår det, at samt kan erstattes af desuden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studiekorrektur.dk