Kan man skrive af at?

Den generelle regel er egentlig enkel nok: Når "å" står foran infinitiv (navnemåde), skal det skrives at ("husk at skrive", "de begyndte at skrive"), i alle andre tilfælde og. I det indsendte eksempel betyder at det samme som for at og står foran infinitiv, og så skrives det normalt at.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ordnet.dk

Kan man sige af at?

For mange mennesker opfatter det som forkert, men der er mig bekendt ikke mange, som vil hævde, at det er forkert ikke at have at efter fordi. I den nyeste udgave af Håndbog i nudansk står der klart, at den rigtige skrivemåde er uden at. Basta!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på marcusjanby.dk

Er det korrekt at sige fordi at?

En typisk svupser i talesprog, men på skrift går den altså ikke. “Fordi” og “at” er nemlig begge konjunktioner, og i ledsætninger er kun én konjunktion nødvendig. Forkert: “Han er stille fordi, at han er træt”. Korrekt: “Han er stille, fordi han er træt”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på publicimage.dk

Hvornår skal man bruge at?

Hovedregel. Du skal som hovedregel bruge “at”, hvis udsagnsordet lige bagefter ordet, du er i tvivl om, står i navnemåde og ellers bruger du “og”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studienet.dk

Kan man godt skrive og at?

Og eller at? Det kan være rigtig svært at høre, hvornår man skal bruge ”og” eller ”at”. Som en huskeregel kan man i stedet udskifte og/at med de engelske and/to. Hvis sætningen på engelsk lyder rigtig med to, skal man bruge at, og lyder den rigtig med and, skal man bruge og.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvad er en skattefradrag og skattefradrag for små virksomheder?



Hvilke ord må man ikke starte en sætning med?

Forbuddet er et forkert levn fra folkeskolens grammatikbøger, som desværre stadig hænger fast i masser af både unge og gamle mennesker. Man kan starte sætninger med lige præcis det ord, man nu vil. Så længe sætningen giver mening og passer ind i konteksten. Skrive- og retskrivningsregler kan være gode.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på scribus.dk

Kan man begynde en sætning med men?

Ja, du må gerne starte en sætning med men. Mange tror, at det er en sprogfejl at starte sine sætninger med men, fordi ordet oftest optræder midt i en sætning og med lille begyndelsesbogstav.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på freelancetekstforfatter.dk

Kan man godt sige hvad tid?

Ja, det kan man i en del tilfælde, og hvad tid har mange år på bagen. Hvad tid og hvornår kan bruges i mange af de samme sammenhænge. Hvad angår syntaks, kan både hvad tid og hvornår bruges i spørgsmål der er helsætninger, og i afhængige spørgesætninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Hvornår skal der apostrof efter navn?

Den almindelige måde at konstruere genitiv på er at tilføje et s til den relevante form af substantivet eller propriet: Husets, barndoms, meters, Københavns, Lises, Peter Hansens etc. Hvis ordet ender på s, z eller x, tilføjes der kun en apostrof: Jens', Frantz' og Føtex´.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad er navnene form?

Navneform er en af udsagnsordenes bøjningsformer, nemlig at fiske, at lytte, at balancere. Navneformen kender du straks på, at du kan sætte at foran. Andre betegnelser er navnemåde, 'at form' samt den latinske betegnelse infinitiv. Navneformen er udsagnsordets grundform.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studiekorrektur.dk

Hvornår er det og eller at?

Den generelle regel er egentlig enkel nok: Når "å" står foran infinitiv (navnemåde), skal det skrives at ("husk at skrive", "de begyndte at skrive"), i alle andre tilfælde og.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Kan man skrive i dag i et ord?

Svaret er entydigt: i dag - i morgen - i går: altid i to ord. Idag, imorgen og igår er ikke godkendte skrivemåder på dansk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kathrinemedh.dk

Hvornår hedder det mig eller jeg?

Du skal bruge “jeg”, når det er grundled (subjekt) i sætningen. Fx “Henrik og jeg går på kursus sammen”. Du skal bruge “mig”, når det er noget andet end grundleddet. Fx “Opgaven var som skabt til Peter og mig”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på syntaksis.dk

Er det korrekt at sige det ligner at?

Mange opfatter det nemlig som en fejl. Traditionelt har man aldrig kunnet sige "det ligner, at", men formuleringen er opstået ved sammenblanding af udtryk som: nogen/noget ligner noget/nogen, fx. huset ligner et palads.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på grammatip.com

Er i morgen i et eller to ord?

imorgen.

Ligesom man heller ikke skriver igår eller idag, er der ingen valgfrihed i forhold til, at i morgen er i to ord.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvad hedder Team i flertal?

Dansk Sprognævn valgte i 1996 at optage ordet 'team' i retskrivningsordbogen, men ikke med den ubestemte flertalsform 'teams', de anbefalede kun de to former 'flere team' og 'flere teamer'.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rucforsk.ruc.dk

Hvad hedder genitiv af vi?

Den traditionelle genitivform af forbindelsen vi andre er vi andres (Mikkelsen 1911, s. 256, 257 f., Diderichsen 1968, s. 113).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsn.dk

Hvad er s genitiv engelsk?

Apostrof ved genitiv

Når et ord står i genitiv, betyder det, at ordet tager ejerskab af et ord. På dansk bliver et ord et genitiv, når der sættes et -s bagpå, det såkaldte ejefalds -s.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mentordanmark.dk

Hvad er reglerne for genitiv på dansk?

Den almindelige måde at konstruere genitiv på er at tilføje et s til den relevante form af substantivet eller propriet: Husets, barndoms, meters, Københavns, Lises, Peter Hansens etc. Hvis ordet ender på s, z eller x, tilføjes der kun en apostrof: Jens', Frantz' og Føtex´.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blog.folkeskolen.dk

Kan man sige som der er?

På dansk har vi to henførende stedord (relative pronominer); “som” og “der”. I langt de fleste tilfælde er der frit valg mellem de to, og i andre tilfælde kan du faktisk helt undlade at indlede en relativsætning med et stedord. Som tommelfingerregel kan du notere dig, at det altid er korrekt at bruge “som”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på syntaksis.dk

Kan man sige Hvems er det?

I henhold til retskrivningsordbogen findes ordet "hvems" heller ikke. Og det er vel ret beset den, man skal holde sig til i tvivlsspørgsmål som dette. Sherwood har fuldstændig ret. Ordet "hvems" er dårligt dansk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk

Kan man sige og efter punktum?

Punktum før og

Det er ikke en fejl at skrive “og” eller “men” efter punktum, men i udgangspunktet bør du ikke begynde en sætning med “og” eller “men”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studienet.dk

Hvornår bruger man ny og nye?

Hovedreglen er at tillægsord der ender på en vokal, aldrig får endelsen -e: de rå børster, den tro tjener, de ædru gæster, den blå vogn osv. De eneste undtagelser er fri og ny, der har endelsen -e som en mulighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Hvad er den korteste sætning?

Den korteste mulige sætning er et verbal i imperativ, bydeform. I imperativ siger man, at subjektet er indeholdt i verbalet. Det er underforstået, at budskabet er sagt til en eller flere personer, der skal synge, sejle eller sjippe. ”Syng, så det kan høres”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studiekorrektur.dk