I øjeblikket er denne besked om, at din adgang til MitID vil blive suspenderet, eksempelvis i omløb – men det er et svindelforsøg, og du skal IKKE klikke på linket. I stedet skal du straks slette beskeden. Du vil aldrig blive bedt om at forny MitID. Det kan være svært at spotte phishing-forsøg.
Kan der svindles med MitID?
Der er fortsat falske e-mails og sms i omløb fra svindlere, som udgiver sig for at være Digitaliseringsstyrelsen. Svindlerne udnytter overgangen fra NemID til MitID til at forsøge at franarre borgere personlige oplysninger og koder.
Hvad sker der hvis man trykker på et link?
Hvis du har trykket på et link i en phishing-mail, kan du risikere at blive sendt videre til MitID for at godkende en transaktion. Men vær ekstra opmærksom på, om beløbet ændrer sig. Hvis du er i tvivl, så er det vigtigt, at du dobbelttjekker både modtager og beløb, inden du swiper i MitID.
Kan MitID suspenderes?
Hvis du fx taster din PIN-kode forkert for mange gange, bliver din MitID app midlertidigt spærret i en kort periode. Du kan kontakte MitID Support eller Borgerservice, hvis du har brug for hjælp til at åbne den igen.
Er besked fra MobilePay ægte?
Pas på falske beskeder og SMS'er
Giv aldrig personlige, følsomme oplysninger videre, hvis du uopfordret modtager fx mails eller SMS'er, der udgiver sig for at komme fra MobilePay. Ofte er det et forsøg på at narre penge fra dig.
Sådan får du MitID med pas og MitID app - maj 2023
Hvad gør man hvis man har overført forkert via MobilePay?
Du kan nemlig ikke fortryde eller slette en MobilePay-overførsel, der allerede er gennemført. Er pengene overført til en forkert person, anbefaler vi derfor, at du tager kontakt til personen og beder vedkommende om at returnere beløbet. Du kan evt. benytte MobilePay til at lave en anmodning.
Hvad er sikrest bankoverførsel eller MobilePay?
Undgå at betale med en bankoverførsel
Betaler du med kort, MobilePay, Google Pay eller Apple Pay kan banken bedre hjælpe dig, hvis du bliver snydt. Vi kan ikke hjælpe dig, hvis du betaler via bankoverførsel eller per efterkrav. Og så er du i øvrigt bedre stillet, hvis du betaler med dit Visa-kort frem for dit Dankort.
Kan man slette MitID og oprette en ny?
Når du henter en ny MitID app ned på din telefon eller tablet, skal du aktivere den nye app. Både hvis du har slettet MitID appen på din telefon, eller når du får ny telefon eller tablet. Husk, at du ikke kan kopiere MitID appen over fra din gamle telefon eller tablet.
Hvornår stopper MitID?
MitID har afløst NemID de fleste steder, og fra den 30. oktober 2023 lukker NemID helt. Ind til da kan du fortsat opleve, at du skal benytte NemID nogle få steder.
Kan man blive bedt om at opdatere MitID?
I øjeblikket er denne besked om, at din adgang til MitID vil blive suspenderet, eksempelvis i omløb – men det er et svindelforsøg, og du skal IKKE klikke på linket. I stedet skal du straks slette beskeden. Du vil aldrig blive bedt om at forny MitID. Det kan være svært at spotte phishing-forsøg.
Kan der ske noget ved at åbne en mail?
Vær forsigtig med at åbne mails, du får uopfordret, fra personer du ikke kender, eller fra mistænkelige mailadresser. Du kan tit kende falske mails på, at teksterne har stavefejl eller er dårlige oversættelser til dansk. Du kan også se på afsenderens mailadresse øverst, eller hvis der er indsat en mailadresse i mailen.
Er spam og uønsket mail det samme?
Uønsket mail, også kaldet spam, kan gøre en stor hjælp i din indbakke.
Hvorfor får jeg så mange spam SMS?
Spam henviser til SMS'er, der er uopfordrede og/eller uønskede. De kommer dog sjældent fra en anden telefon. De stammer typisk fra en computer, som sender dem til din telefon via en e-mailadresse eller en instant messaging-konto. Fordi de sendes over nettet, er de både billige og lette at sende for svindlerne.
Hvor mange MitID kan man have?
Vidste du at du kan have tre enheder med aktive MitID app på?
Hvorfor skal jeg have MitID?
Med MitID styrker vi sikkerheden, så du blandt andet bliver bedre beskyttet mod identitetstyveri. I MitID styrker vi sikkerheden på især tre områder: I den måde, MitID er opbygget teknisk; i den måde, du kan bruge MitID på; og i de krav vi stiller til at kunne dokumentere sin identitet, når man skal have MitID.
Hvorfor er MitID deaktiveret?
Hvis din MitID kodeviser eller kodeoplæser er permanent spærret (fx ved mistanke om misbrug), kan du ikke bruge den mere. Det skyldes, at hver MitID kodeviser og MitID kodeoplæser har et unikt serienummer, som af sikkerhedsmæssige grunde ikke genbruges. Derfor skal du bestille en ny.
Er der problemer med MitID i dag 2023?
Opdateret 23. oktober 2023. Samsung har udsendt en ny sikkerhedsopdatering, som har løst tidligere problem med at anvende MitID appen på Samsung mobiltelefoner med android 13. Det er derfor nu muligt for brugere med Samsung mobiltelefoner at sikkerhedsopdatere, uden at det medfører fejl i brugen af MitID appen.
Hvornår lukker NemID helt ned?
NemID lukker endeligt d. 30. juni 2023. Private tjenester bestemmer selv, hvilke loginmuligheder de vil tilbyde deres kunder.
Hvem har adgang til MitID?
Du kan få MitID, hvis du er over 13 år og har den nødvendige legitimation, så du kan bevise, hvem du er.
Kan man slette MitID og begynde forfra?
Hver gang du aktiverer MitID app på en enhed, bliver det registreret på mitid.dk. Når der er registreret 3 aktive apps, kan du ikke aktivere appen på ny, hvis du fx får en ny telefon. Så skal du først slette nogle af de gamle aktive apps. Det er ikke nok at slette appen på din telefon eller tablet.
Kan man selv oprette MitID uden pas?
- ikke har et gyldigt pas/ID-kort – og ikke har mulighed for at få det.
- og/eller ikke har adgang til en telefon, der kan scanne passet.
Hvad med MitID når jeg skifter telefon?
Du kan ikke kopiere MitID appen over fra din gamle til din nye telefon eller tablet. Derfor skal du hente og aktivere en ny MitID app, når du har fået en ny telefon eller tablet.
Hvornår lukker MobilePay ned?
MobilePay lukker nemlig appen ned fra 1. februar 2023.
Hvad er den sikreste måde at overføre penge?
Brug straksoverførsel
Når ikke det kan anbefales at betale med kontanter, er den bedste løsning at overføre pengene til sælgeren via en såkaldt straksoverførsel, som alle banker har. Konkret vil det sige, at pengene kan overføres mellem to danske konti med det samme hele døgnet rundt.
Hvad skal man gøre når man er blevet scammet?
Hvis du er blevet snydt i en handel på nettet, skal du anmelde det til politiet. Har du i forbindelse med handlen udleveret oplysninger omkring dit CPR-nummer, MitID-login eller kortoplysninger, er det vigtigt, at du også reagerer på det.