Du skal faktisk blot tage lårene op af dåsen, stege skindet sprødt og servere dem i en klassisk Confit de Canard-ret. Du kan selvfølgelig også plukke kødet af lårene og anvende i andre retter. Andelåre- ne er kogt direkte i dåsen, så bakterier holdes ude, og holdbarheden er på hele 4 år.
Hvordan tilbereder jeg confiteret and fra dåse?
Tag andelårene op af dåsen og læg dem i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og frisk timian. Steg lårene i ovnen ved 200 grader i 15-17 minutter.
Kan man genbruge andefedt fra confiteret and?
Du kan sagtens genbruge - andefedt, prøv bl. a. At råstege julienneskårne grøntsager og kartofler i andefedt i stedet for i smør eller olie, det giver en rigtig god smag.
Hvordan opvarmes confiteret and?
Smelt andefedt i en gryde ved lav varme og kom andelårene i gryden, så de bliver dækket godt af fedt. Sæt låg på og lad andelårene simre ved svag varme i 3-4 timer. De må endelig ikke koge, men skal blot lige simre. På den måde bliver kødet på andelårene nemlig mørt som smør og ikke friteret sprødt.
Kan man grille confiteret and?
Sæt ovnen til grillfunktion. Sæt andelårene i ovn og grill dem et par minutter under grillen, til skindet er helt sprødt. Du kan selvfølgelig også grille dem på udendørsgrillen. Det smager også fænomenalt godt.
Andeconfitering (og forenklede fondantkartofler) - underlige ting på en dåse # 161
Kan man genopvarme confiteret and?
Hvis du tænker på at bruge fedtet på samme vis som første gang til at danne et låg på confit'en, og ikke til at spise, kan du godt genanvende det. Men ved gentagne opvarmninger vil andefedtet, som indeholder mange umættede fedtsyrer, blive harskt, og så skal det kasseres.
Hvor længe skal confiteret and have i ovnen?
Fordel andefedtet over lårene og steg dem midt i ovnen ca. 3 ½ time ved 120° - eller til andelårene er helt møre. Tag andelårene op af fedtet og sæt dem på køl til servering - de kan holde sig i flere dage. Sigt fedtet og gem det på køl eller i fryseren til andre retter (se tip).
Hvordan varmes anden?
Sådan skal du genopvarme andesteg
Stil så fadet med den parterede and ind i ovnen ved 225 grader (ikke varmluft). Anden skal ikke dækkes med sølvpapir! Her skal anden nu have 15 minutter, og så er den klar til servering. Andestykkerne bliver overraskende sprøde og lækre.
Kan man bruge fedtet fra confiteret and til sovs?
Når du laver confiteret and selv, bliver der lidt god andefond i bunden af gryden. Når fedtet er blevet koldt, er det nemt at fjerne. Fonden kan du så varme op og si til en koncentreret sauce – ikke sovs i rå mængder, men lidt at dryppe med.
Kan andefedt blive for gammel?
Holdbarhed uåbnet: max 2 dage på køl ved højst +5°C Holdbarhed efter åbning: max 1 dage på køl ved højst +5°C Beskrivelse: Noname Andefedt Anvendelse: Må ikke genindfryses efter optøning. Vejledning: Produktet skal varmebehandles grundigt før servering.
Er andefedt sundt?
Andefedt og oksefedt indeholder fx omkring 50% enkeltumættede fedtsyrer. Det er den type fedtsyrer, vi lovpriser som sunde og hjertevenlige, når de er i olivenolie.
Hvor længe kan confiteret and holde sig i køleskabet?
Hvis lårene ikke skal spises samme dag
Kom dem over i en lufttæt beholder. Sigt fedtet igennem en fin si og hæld fedtet over andelårene, så de igen er helt dækket. Sæt låget på og sæt på køl. Så kan de holde sig i 70-80 dage på køl.
Hvordan smider man andefedt ud?
Hvor gør man af andefedt? Men hvis det overskydende fedt ikke må hældes i afløbet, hvor skal du så gøre af det? “Hvis du bare vil helt af med fedtet, så skal du i stedet smide det i skraldespanden, nærmere bestemt spanden til bioaffald, hvis du har sådan en”, siger Johnny Pedersen.
Kan man stege i andefedt?
Fedtet. Andefedt smager fantastisk. Det er godt til at stege i i stedet for olie. Så bare hæld det i en gammel olieflaske indtil det skal bruges.
Kan man friturestege i andefedt?
Ren andefedt fra Edouard Artzner i Alsace. Fremragende til at stege rodfrugter i, kan også bruges til friture stege hjemmelavede pomfritter. Eller confiter andelår, fasanlår eller svinebryst i andefedtet.
Hvad drikker man til confiteret and?
Det er en god idé at have noget syrligt og frisk tilbehør – fx salat med balsamico, en brombærsauce eller frisk rødkålssalat med appelsin – for at komplementere fedtet i selve andekødet. En Côtes du Rhône, fx en Cairanne, vil passe fremragende til.
Hvordan fjerner man fedt fra sovs?
Fjern fedtet fra fonden ved forsigtigt at skumme overfladen, og lav en god sauce ved at reducere fonden og tilsætte krydderier og en smule fløde eller smør for ekstra fylde.
Hvilken vin til confiteret and?
Italienske Amarone, Ripasso eller Primitivo er også populære klassikere til juleanden. Andre gode valg er californisk Zinfandel, Shiraz fra Australien og kraftfulde spanske rødvine på Garnacha-druen. Til Confit de Canard vil en saftig Barbera fra Piemonte eller en Syrah rødvin fra det nordlige Rhône også være gode bud.
Hvad betyder confiteret and?
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges til and, kylling og gås. 'Confire' betyder at sylte (konservere) på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede). Metoden går ud på at smøre især lårene fra fuglene ind i salt i et døgns tid.
Kan man varme and i airfryer?
Airfryeren bruger cirkulerende varm luft til at tilberede maden, hvilket kan give en mere jævn tilberedning og en sprødere overflade uden brug af store mængder fedtstof. Fordelene ved at bruge airfryer til andesteg: Optimal varmefordeling: Den cirkulerende luft sikrer, at anden bliver tilberedt jævnt på alle sider.
Hvor længe skal anden stege?
Langtidsstegning: Klargør anden som beskrevet i opskriften og brun den 15 min. i ovnen ved 225°. Sænk herefter temperaturen til 150° og steg anden i ca. 4 timer.
Kan man redde en tør and?
- For at undgå, at man ender med at servere en tør andesteg som julemad, så kan man i løbet af stegningen pøse noget af stegeskyen hen over anden. Hvis man gør det cirka fire gange i løbet af stegetiden, så giver det noget saft til kødet, siger Louisa Lorang til alive.dk.
Hvor meget and pr. person?
Hvor meget and skal man beregne pr. person? En and på omkring 3 kg. rækker til 4-6 personer.
Kan andefedt fryses ned?
En praktisk måde at opbevare andefedt på, er ved at fryse det ned i en lufttæt beholder, så det er klar, når du ønsker at tilberede brasede kartofler, råstegte grøntsager, rødkål eller blot når du har brug for at pensle lidt brød.
Kan man lave confiterede andelår i airfryer?
Steg de confiterede andelår i airfryeren ved 180 grader i 20 minutter, indtil skindet er helt sprødt. Hvis du ønsker et endnu sprødere resultat, kan du rive kødet fra andelårene fra hinanden og fjerne benene. Steg derefter stykkerne videre i 5 minutter ved 180 grader i airfryeren.