Hvis du vil være helt sikker på, at dine glas er desinficerede, så kan du bruge alkohol i stedet for atamon - derved undgår du også tilsætningsstoffer.
Er Atamon nødvendigt?
Hvorfor skal man bruge Atamon? Atamon bruges til konservering af syltede produkter. Mange ønsker i dag at bruge mindre sukker, når der skal syltes, og derfor er det særligt nødvendigt at tilsætte et konserveringsmiddel for at sikre en lang holdbarhed.
Hvor længe kan marmelade holde sig uden Atamon?
Hvor længe kan marmelade holde sig uden atamon? Opbevaring og holdbarhed: hvis marmelade opbevares i helt rene, skoldede og alkoholskyllede glas, så kan de uåbnet holde sig i minimum 2 måneder opbevaret mørkt og lidt køligt (under 16 grader cirka) Måske kan det holde sig længere.
Kan man bruge eddike i stedet for Atamon?
flydende Atamon konserverer 2 liter saft. Til hver liter saft bruges ½ tsk. Eddikesyltning: 1 tsk. flydende Atamon konserverer ½ liter eddike.
Er der Atamon i syltesukker?
Både geleringsmiddel og syltesukker indeholder også desuden konserveringsmiddel. Bruger du hverken geleringsmiddel eller syltesukker kan Atamon anvendes til konservering.
Sådan laver du pickles uden en opskrift
Hvad gør Atamon?
Atamon er et produkt til konservering af føde- og drikkevarer. Det aktive stof i produktet, natriumbenzoat (E-211), hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe og nogle bakterier, men virker bedst i sure omgivelser (f. eks. marmelade eller saft).
Hvorfor skal man bruge syltesukker?
Syltesukker. Hindbær og blåbær indeholder ikke meget pektin og derfor er det bedst at bruge syltesukker, som er sukker med tilsat pektin og citronsyre. På den måde kan du nedsætte sukker mængden samt kogetiden, og stadig få en god konsistens til dit syltetøj. Syltetøj skal være flydende, men ikke sjasket.
Hvor lang tid kan hjemmelavet syltetøj holde sig?
Opbevar dine glas mørkt og køligt, så kan dit syltetøj holde i et år, eller mere. Du kan godt opbevare dit syltetøj ved stuetemperatur, for eksempel i et køkkenskab, men hvis det står lidt køligt, holder det længere. Smagen og farven kan godt ændre sig lidt med tiden, hvis du har det stående i lang tid.
Hvad er forskellen på lagereddike og eddike?
Eddike er dybest set vand blandet med eddikesyre. Almindelig eddike sælges typisk som 5% lagereddike, der indeholder 5% af den skarpe eddikesyre. Eddikesyren er lavet ved, at gærbakterier forvandler alkohol til eddike. Den almindelige eddike, som du finder i køkkenskabet kalder man også for lagereddike.
Hvad koster atamon?
14,95 kr.
Hvordan skolder man sylteglas?
Vask sylteglas med opvaskesæbe på alle sider, også overside og underside af låget. Skold dem på alle sider bagefter, også skeen til at fylde glassene. Lad det hele dryppe af på rene viskestykker. Skold igen glassene kort før brug.
Hvorfor skal man skumme syltetøj?
Mens du koger bær eller det, du vil sylte, skal du sørge for at skumme grundigt med en hulske. Skummet kan indeholde bakterier og skimmelsvampe, som gør dit syltetøj dårligt. Brug helt rene, skoldede glas til dit syltetøj.
Kan man fryse syltetøj ned?
Fryser du marmeladen ned, kan den holder sig længere helt uden konserveringsmiddel og med lavt sukkerindhold. Blend bærrene med lidt sukker, tilsæt lidt geleringsmiddel, da frugtens naturlige pektin nedbrydes i fryseren, og frys syltetøjet i en egnet beholder. Det kan holde sig i op til et år ved minus 18º.
Hvorfor er der en kineser på atamon?
Kineseren på atamon-flasken er tænkt som en hyldest til asiatiske kokke.
Kan man skylle sin mund i atamon?
1 spsk. flydende atamon røres op i 1 glas vand = atamonvand til skylning af munden og gurgling af halsen. Spyttes derefter ud. Bruges mod svamp i munden.
Hvordan renser man syltetøjsglas med atamon?
Tilsæt 2 tsk. Atamon i hver flaske/glas, hvor du har 1 deciliter varmt vand. Sæt låg på flasken eller glas og ryst/fordel væsken godt. hæld det derefter ud og sæt låg på igen, så der ikke kommer støv eller lignede ned i de rengjorte flasker eller glas.
Hvilken eddike er bedst til syltning?
Lagereddike bruges som regel til syltning og marinering af større mængder produkter, fx grøntsager eller sild, som man ønsker at konservere. Lagereddiken er billig og smagsneutral, og smag tilføres ofte i form af krydderier. Både frugteddiker og vineddiker er lavet af gæret frugtsaft, der fermenteres til eddike.
Kan man bruge brun eddike til syltning?
Fakta om eddike og eddikesyre
Den har også en brun variant som indeholder aromastoffer og et karamelfarvestof (E150c), som giver eddiken den brune farve. Den brune eddike er beregnet til madlavning og syltning.
Kan man putte eddike i vaskemaskinen?
Sådan afkalker du vaskemaskinen med lagereddike
Eddiken kan også hældes i vaskemaskines rum til skyllemiddel, og vil ikke blot give blødere tøj, det holder også vaskemaskinens varmelegeme og tromle fri for kalkaflejringer.
Hvad kan jeg bruge i stedet for atamon?
Hvis du vil være helt sikker på, at dine glas er desinficerede, så kan du bruge alkohol i stedet for atamon - derved undgår du også tilsætningsstoffer.
Hvis syltetøjet er for tyndt?
Hvis dit syltetøj eller gelé er blevet for tyndt, kan du koge det op igen og tilsætte Melatin.
Hvis syltetøjet er for tykt?
Er din marmelade for tyk? Hvis din marmelade er blevet for tyk, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig sagtens koge din marmelade op og tilsætte en passende mængde vand lidt efter lidt, til du opnår den ønskede konsistens.
Hvad er forskellen på pektin og Melatin?
Gul melatin indeholder frugt-pektiner, som gelerer sammen med sukker. Den er rigtig god i geléer eller marmelader med frugter, der har lavt pektin-indhold. Det kunne for eksempel være æblegelé. Rød melatin er god at bruge til at jævne og tykne en marmelade eller syltetøj som for eksempel en jordbær marmelade.
Hvad er tykkest marmelade eller syltetøj?
Syltetøj er tyndere og har en mere flydende konsistens, hvorimod marmelade ifølge Marmeladebekendtgørelsen skal have en geléagtig konsistens. Det gør marmeladen tykkere end syltetøj.
Hvad kan jeg bruge i stedet for Melatin?
Der er tradition for at bruge Melatin i Danmark til syltetøj og marmelade – jeg er ikke vild med produktet, da der ofte er konserveringsmidler i – og så er det enormt dyrt. Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farven, end hvis man bruger eksempelvis Melatin.