For at tjene en fuldtidsløn ved arbejde med juletræer kræves der omkring 40 hektar, vurderer Jørn Bertelsen. I år sælger Jørn Bertelsen træerne for i gennemsnit lige over 100 kr. Helt fra starten har han eksporteret træerne gennem Skovdyrkerne.
Hvor meget koster et juletræ?
Prisen på et juletræ varierer baseret på typen af træ, størrelse, kvalitet og hvor du køber det. Generelt kan priserne for et juletræ ligge mellem 150 kr. og 600 kr.
Hvornår begynder man at sælge juletræer?
Hvornår skal I sælge
Der er ikke den store idé i at starte før december, der er ikke det store salg. Men der er alligevel en del der vil købe juletræer i starten af december.
Hvem køber juletræer?
Tyskland er den største opkøber af danske juletræer, da de køber 49 procent af træerne. Dernæst kommer Frankrig, Storbritannien, Holland, Polen, Sverige, Tjekkiet, Østrig, Norge, og Schweiz.
Hvor mange juletræer bliver solgt i Danmark?
Hver jul køber danskerne ca. 1,5 million juletræer.
7 måder du kan tjene penge på online i 2023
Hvor lang tid tager det at producere et juletræ?
Når juletræerne plantes, er de allerede 3-4 år gamle. Fra udplantningen går der 8-10 år, før de når juletræshøjden. Det er normalt kun ca. 60% af de plantede små træer, der bliver til juletræer.
Hvilket træ bliver oftest brugt som juletræ i Danmark?
Nordmannsgranen er det mest solgte juletræ i Danmark, hvilket skyldes, at træet er robust og kan holde sig længe indendørs uden af tabe nålene. Træet har lange, blanke, mørkegrønne nåle, og det er tæt og fyldigt. Nordmannsgranen er kegleformet og har dermed en flot, symmetrisk form.
Hvilket land eksporterer flest juletræer i verden?
I Danmark bliver der dyrket omkring 10 millioner juletræer om året. Heraf eksporterer vi ca. 9 millioner juletræer, og det gør os til Europas førende eksportør af juletræer. Omkring halvdelen af eksporten går til juletræets hjemland, Tyskland.
Hvor lang tid kan et juletræ stå inde?
Juletræet kan cirka holde sig indendørs i 1-3 uger afhængigt af temperaturen i rummet. Holdbarheden er bedst ved normal stuetemperatur og aftager jo varmere det er i rummet. Efter nogle uger er det normalt, at træet mister sin glans og begynder at tabe nåle.
Hvor lang tid kan et juletræ holde sig udenfor?
Fæld træet i november eller december, hvis det skal stå udenfor med lyskæder eller lignende. Det kan holde sig hele vinteren udenfor. Skal træet stå indenfor? Fæld da først træet et par uger før jul.
Hvilket juletræ skal man vælge?
Vil du have et juletræ tidligt i december, som holder helt til juleaften, er det derfor en god ide at gå efter nordmannsgran eller sølvgran. Tager du derimod ud og fælder juletræet et par dage før juleaften, kan du sagtens gå med rødgran eller blågran.
Hvor mange nåle er der på en nordmannsgran?
Hvor mange nåle har et juletræ
Et almindeligt lille juletræ af Nordmannsgran, som er 120 cm højt, har 200.000 grannåle.
Er juletræer bæredygtige?
Juletræer belaster klima og miljø – men du kan mindske belastningen ved at vælge det rigtige træ. Produktionen af juletræer belaster klima og miljø, og vil du holde en mere bæredygtig jul, vil det bedste være helt at undlade juletræet.
Hvilket juletræ er det mest populære i Danmark?
Nordmannsgran er den mest populære gransort, der bruges som juletræ i Danmark. Faktisk vælger 4 ud af 5 danskere denne type som juletræ. Nordmannsgranen kaldes nogle gange for 'Ædelgran,' og det er ofte symmetrisk og har bløde, blanke og dybgrønne nåle.
Hvilket juletræ holder længst?
Nordmannsgran holder længst på nålene, men en rødgran kan sagtens stå inde i små 10 dage stort set uden at tabe nåle. Stil træet i en spand med vand, og lad det stå udenfor og i læ, indtil det skal pyntes inden døre. Herved holder du på fugten i nålene.
Hvad koster en Nordmannsgran?
Laveste pris for Nordmannsgran er 159 kr.
Hvor tidligt kan man tage juletræet ind?
Ved at vente reducerer du risikoen for, at træet mister for mange nåle og bevare sin skønhed og friskhed på selve juleaften. Et godt tidspunkt at tage juletræet ind i stuen er typisk 1 uge før juleaften.
Hvor længe kan en Nordmannsgran stå?
Den er kendt for sin flotte form, dens mørkegrønne nåle og dens evne til at holde sig flot i længere tid. En velplejet Nordmannsgran kan let holde sig frisk i 4-6 uger indendørs.
Hvordan undgår man at juletræet taber nålene?
Stil træet koldt og giv det vand
Hvis dit juletræ taber nålene, er det næsten altid fordi det tørrer ud. Heldigvis kan du hjælpe dit træ ved at stille det koldt, fugtigt og i læ.
Hvorfor hedder det nordmannsgran?
Navnet skyldes den finske botaniker Alexander von Nordmann, som i 1836 opdagede granen på en rejse til Kaukasus og var den første til at beskrive den videnskabeligt. Omkring 1850 blev nordmannsgran indført til Danmark, og i dag vokser træet over hele landet i plantager, hvor det bruges til juletræer og pyntegrønt.
Hvor hurtigt vokser en nordmannsgran?
Træet vokser årligt med cirka 15 - 30 cm.
Hvor mange danskere køber øko juletræ?
I 2018 drejede det sig om 321 hektar svarende til 1,7 procent af det samlede areal til juletræsproduktion. Holdes andelen op mod, at der ifølge brancheforeningen Danske Juletræer årligt sælges 1,5 millioner juletræer i Danmark, bliver det til 25.500 økologiske juletræer eller hvert 59. juletræ.
Hvilket grantræ kan ikke bruges som juletræ?
Blågran. Blågranen har et blåligt skær i nålene, hvilket giver den et specielt udseende, og er ikke et populært juletræ herhjemme. Dog sælges den meget i Tyskland, hvor de særligt tager dem ind i hjemmet i mindre udgaver, som de planter i potter.
Er ædelgran og nordmannsgran det samme?
Nordmannsgranen er det foretrukne juletræ mange steder i Europa på grund af udseendet og den gode holdbarhed. På latin hedder nordmannsgran Abies nordmanniana og tilhører slægten ædelgran. Nobilis kaldes også sølvgran, fordi træet har nærmest sølvfarvede nåle – en mellemting mellem blågrå og blågrøn.
Er juletræet dansk?
Skikken med et pyntet træ i stuen kom fra Tyskland, og blev i starten af 1800-tallet mest dyrket af adelen og borgerskabet. I løbet af 1800-tallet blev juletræet mere og mere udbredt, også i almindelige hjem. På landet afløste juletræet ældre former for festoppyntning som ophængningen af hvide, broderede tekstiler.