Kan min arbejdsgiver bestemme hvornår jeg skal holde ferie?

Du skal aftale med din arbejdsgiver, hvornår du afholder ferie. Kan du og din arbejdsgiver ikke blive enige, er det i sidste ende din arbejdsgiver, der bestemmer, hvornår du kan afholde ferie. Dog indeholder ferieloven nogle mindstekrav, som din arbejdsgiver skal overholde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wtc-law.dk

Kan man tvinge medarbejdere til at holde ferie?

Hvis din arbejdsgiver bestemmer, hvornår du skal have ferie, skal du have det at vide, senest tre måneder før din hovedferie begynder, og senest en måned før øvrig ferie begynder. Din arbejdsgiver kan ikke tvinge dig til at holde ferie, hvis du ikke har optjent ferie, og derfor selv skal betale.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Kan man selv bestemme ferie?

Du må gerne ønske ferie på bestemte tidspunkter. Og har du børn i skolealderen, skal din arbejdsgiver så vidt muligt tage hensyn til et ønske om at få ferie i skoleferien. Men kan I ikke blive enige om ferieplanen, kan din arbejdsgiver pålægge dig at holde ferien på et bestemt tidspunkt under visse betingelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvornår har man ret til at kende sin ferie?

Du skal have besked mindst 1 måned, inden øvrig ferie/restferie skal holdes, hvis din arbejdsgiver vil bestemme, hvornår du skal holde den. Hvis I sammen har aftalt, hvornår du skal holde ferie, kan hverken du eller din arbejdsgiver lave det om, medmindre I er enige om en ændring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Er man forpligtet til at holde ferie?

Du har ikke pligt til at holde ferie, hvis du ikke har optjent løn eller feriegodtgørelse til at finansiere ferien med. Din arbejdsgiver kan kun pålægge dig at holde ferie, som du har optjent løn eller feriegodtgørelse til. En undtagelse er dog, hvis din arbejdsgiver holder ferielukket.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ida.dk

Arbejdsgivere skal udbetale ubrugt ferietid



Kan min chef tvinge mig på ferie?

Hvis du har en opsigelsesperiode på 4 måneder eller derover, som ligger i perioden 1. maj til 30. oktober, kan din arbejdsgiver altså pålægge dig at afvikle al din optjente ferie, da både hovedferie og restferie kan varsles indenfor reglerne herom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret-raad.dk

Kan man kræve 3 ugers sammenhængende ferie?

Du har ret til at holde 3 ugers sammenhængende ferie i hovedferieperioden mellem 1. maj og 30. september. Det kaldes hovedferien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Hvad siger ferieloven om sommerferie?

Af de 5 ugers ferie har du ret til at holde 3 uger i sammenhæng. Denne ferie kaldes hovedferie, og de øvrige 10 dage kaldes restferie. Har du optjent højest 15 feriedage i ferieåret, fx fordi du ikke har arbejdet i hele ferieåret, så er alle de optjente feriedage hovedferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan man få udbetalt feriepenge uden at holde ferie?

Overført ferie fra tidligere ansættelse

december, kan du få feriepengene udbetalt uden at holde ferie. Du kan bestille feriepengene via en blanket vedrørende overskydende ferie, som du finder på www.borger.dk/feriepenge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår har man ret til 6 ferie uge?

Du skal holde den 6. ferieuge i perioden 01.05-30.04, som følger efter kalenderåret, hvor du har optjent ferien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Hvornår skal man senest spørge om ferie?

Hvis din arbejdsgiver bestemmer placeringen af din ferie, skal du have besked om det senest 3 måneder før din hovedferie og 1 måned før øvrig ferie. Du har stadig ret til at holde 3 ugers sammenhængende hovedferie i hovedferieperioden fra 1. maj til 30. september.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på djoef.dk

Hvad siger ferieloven?

Ferieloven fastslår først og fremmest, at alle danske lønmodtagere har ret til at holde 5 ugers ferie om året. Ferieloven siger også noget om, hvordan man som arbejdsgiver er forpligtet til at sikre sine medarbejdere feriebetaling. Medarbejderne optjener deres betalte feriedage med 2,08 dage pr. måned.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataloen.dk

Hvis man er forhindret i at holde ferie?

Hvis du af særlige årsager ikke har mulighed for at holde din ferie i ferieperioden, er du feriehindret. Hvis du er feriehindret op til den 31. december, kan du få den ferie, som du ikke kan nå at holde, overført til næste ferieperiode. Du kan højst få overført fire ugers ferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad sker der med ubrugt ferie?

Hvis en medarbejder ikke sørger for at afholde ferie i ferieåret og ikke har lavet en aftale om overførsel eller udbetaling af feriedagene, bortfalder feriedagene. Værdien af ikke-afholdte feriedage skal overføres til Arbejdsmarkedets Feriefond.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dataloen.dk

Hvor tidligt skal man varsle ferie?

Hvis arbejdsgiveren og medarbejderen ikke kan blive enige om feriens placering, kan arbejdsgiveren placere ferien med de varsler, som følger af ferieloven: Hovedferie skal varsles med mindst 3 måneders varsel, og. restferie skal varsles med mindst 1 måneds varsel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskerhverv.dk

Hvor mange ugers ferie kan man overføre?

Det betyder, at der, første år du overfører ferie, kun kan overføres én uges ferie. Det efterfølgende ferieår har du seks ugers ferie.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på 3f.dk

Hvordan er de nye ferieregler?

Ny ferielov pr.

september 2020 trådte den nye ferielov i kraft. Du har samme ret til ferie som hidtil, men som noget nyt bliver ferien optjent løbende og kan afholdes allerede fra måneden efter. Dette kaldes samtidighedsferie, og det sikrer, at også nyansatte kan holde ferie med løn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på foa.dk

Kan ferieloven fraviges ved aftale?

En lønmodtager kan ikke give afkald på sin ret til ferie, løn under ferie, ferietillæg og feriegodtgørelse efter loven, og loven kan i øvrigt ikke fraviges til ugunst for lønmodtageren, medmindre andet fremgår af de øvrige bestemmelser i loven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Kan man holde 4 ugers sommerferie?

Du har ret til mindst 3 ugers sammenhængende ferie i hovedferieperioden (1. maj – 30. september), medmindre du konkret aftaler andet med din arbejdsgiver. Du kan ikke aftale med din arbejdsgiver, at du skal holde mindre end to ugers sammenhængende ferie hen over sommeren.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fagbladetfoa.dk

Hvem har ret til den 6 ferieuge?

Som ansat i en kommune eller region har du ret til 6 ugers ferie om året. De 5 uger optjener du som samtidighedsferie. Det betyder, at du har mulighed for at afvikle din ferie umiddelbart efter, at du har optjent den.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sl.dk

Hvor meget sammenhængende ferie har man ret til?

Du har ret til 3 ugers sammenhængende ferie, men det er lovligt, at du og din arbejdsgiver individuelt kan aftale, at du f. eks. kun holder to ugers sommerferie i sommerferieperioden. Måske vil du gerne udskyde ferien helt og gemme de tre ugers ferie til december måned for tage en længere ferierejse til Thailand.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret-raad.dk

Kan arbejdsgiveren tvinge dig til overarbejde?

Som udgangspunkt har din arbejdsgiver ledelsesretten til at pålægge dig at arbejde over. Derfor er det en konkret vurdering, om du kan nægte at arbejde over.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på detfagligehus.dk

Kan man tage på ferie når man er sygemeldt med stress?

Som udgangspunkt er enhver sygemelding en feriehindring. Men er du sygemeldt med stress og ønsker ferie, kan det alligevel godt lade sig gøre. Vil du gerne holde ferie under din stresssygemelding, kræver det tilladelse fra: Arbejdsgiver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krifa.dk

Hvad er lovlig feriehindring?

En feriehindring er, ifølge ferieloven, en gyldig grund til ikke at have holdt din ferie. Du skal nemlig som udgangspunkt holde din ferie inden for ferieafholdelsesperioden, som løber fra 1. september til 31. december året efter - altså 16 måneder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krifa.dk

Kan man holde ferie når man er syg?

Den sygemeldte kan kun holde den ferie, som han eller hun har optjent ret til at holde. Det betyder, at den sygemeldte har ret til samme antal feriedage som vedkommende havde optjent før sygemeldingen. Der er ikke ret til mere eller mindre ferie, end hvis borgeren ikke var sygemeldt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ast.dk