1) Mørk chokolade er ekstremt næringsrigt Hvis du vælger mørk chokolade med en høj koncentration af kakao kan du roligt spise løs (alt med måde altså!): det er nemlig rigt på næringsstoffer. Mørk chokolade med ca. 70-85% kakao indeholder blandt andet jern, magnesium, kobber, fibre og en række andre mineraler.
Hvor meget mørk chokolade om dagen er sundt?
Sørger man for at spise chokolade med en høj kakaoprocent, er man automatisk sikret det mest optimale indhold af fibre og mineraler. Selvfølgelig er 100 gram chokolade ikke sundt at indtage hver dag, men små doser på omkring 20 gram en gang imellem kan sikre et optimalt indtag af afgørende jernformer og fibre.
Er mørk chokolade godt for vægttab?
Du opnår altså ikke nogen vægttabsmæssig effekt af at spise en chokolade over 70%. Der kan dog være en idé i at spise den mørke chokolade, fordi du smagsmæssigt bliver hurtigere ”mæt”, end hvis du spiser en lys chokolade. Dette er individuelt, men kan være et argument for at spise den mørke chokolade frem for den lyse.
Hvor mørkt skal chokolade være for at være sundt?
Chokoladen skal indeholde mindst 70 procent kakao, og man kan ikke slippe afsted med at spise en hele plade, for mørk chokolade indeholder også fedt og sukker. For meget af det gode vil med andre ord medføre alle de sure eftervirkninger, som sukker og fedt normalt har.
Er mørk chokolade godt for maven?
4. Gavner fordøjelsen. Mørk chokolade er rig på fibre, der foruden at mætte godt også er med til at ”fodre” de gode bakterier i tarmen. Desuden indeholder kakao ligesom kaffe, koffein, der sætter skub i tarmenes bevægelser og fremmer fordøjelsen.
10 beviste sundhedsmæssige fordele ved mørk chokolade | Hvorfor er mørk chokolade sund?
Hvor meget mørk chokolade må man spise om dagen?
Mørk chokolade indeholder stadig meget sukker, mættet fedt og kalorier, hvilket som bekendt kan føre til vægtstigning og dermed have den komplet modsatte effekt. Det anbefales at holde sig et stykke på 10-15 g mørk chokolade om dagen.
Er mørk chokolade godt for hjertet?
Man mente førhen, at det var fedende og usundt, men nyere forskning viser, at kakao og mørk chokolade sænker kolesterol og blodtryk, forebygger blodpropper, forbedrer arteriefunktionen og øger insulinfølsomheden. Dette menes at skyldes indholdet af flavonoider, som man også får fra frugt, grønt, te og rødvin.
Er 72% chokolade sundt?
1) Mørk chokolade er ekstremt næringsrigt
Hvis du vælger mørk chokolade med en høj koncentration af kakao kan du roligt spise løs (alt med måde altså!): det er nemlig rigt på næringsstoffer. Mørk chokolade med ca. 70-85% kakao indeholder blandt andet jern, magnesium, kobber, fibre og en række andre mineraler.
Kan mørk chokolade sænke blodtrykket?
Uanset om man spiser chokoladen forarbejdet eller uforarbejdet, har chokoladen en vis sundhedsværdi. Det gælder især, når man vælger den mørke med et højt indhold af kakao, dvs. mindst 70 procent. En såkaldt Cochrane-analyse viste, at mørk chokolade har en markant positiv effekt på blodtrykket.
Kan man spise chokolade hver dag?
Læs også: Sandheden om sukker
Det betyder at en plade 70% chokolade på 100 g typisk indeholder 20 mikrogram cadmium – altså i omegnen af den mængde som en voksen person kan tåle at indtage på en dag. Derfor anbefaler fødevarestyrelsen at man ikke spiser for meget mørk chokolade.
Er 80% mørk chokolade sundt?
Ja, mørk chokolade kan betegnes som værende sundt i små mængder. Chokolades ernæringsmæssige kvaliteter ligger på højde med nødder, dadler og andre sunde snacks – og hvis du vel at mærke vælger en mørk én af slagsen og nyder den i moderate mængder, så har den mørke variant mange gavnlige effekter.
Er mørk chokolade godt mod forhøjet kolesterol?
Mørk chokolade indeholder kraftfulde polyfenolstoffer, som er gode for kolesterol og blodtryk samt kan bremse blodet i at størkne til blodpropper. Hjerte-kar-sygdom, slagtilfælde og type 2-diabetes rammer sjældnere chokoladenydere, viser en samlet analyse med 508.705 personer.
Er der kolesterol i mørk chokolade?
Chokolade med højt kakaoindhold
- Mørk chokolade med et kakaoindhold på minimum 50 procent indeholder de såkaldte flavonoider, der sænker blodtrykket, forhindrer kolesterol i at aflejre sig i blodårene, og dermed mindsker risikoen for blodpropper.
Er 100% mørk chokolade sundt?
Ja, mørk chokolade kan betegnes som værende sundt i små mængder. Chokolades ernæringsmæssige kvaliteter ligger på højde med nødder, dadler og andre sunde snacks – og hvis du vel at mærke vælger en mørk én af slagsen og nyder den i moderate mængder, så har den mørke variant mange gavnlige effekter.
Er mørk chokolade godt for huden?
Mørk chokolade er rig på antioxidanter, fedtsyrer og flavonoider, der fremmer glødende hud, så du både udtrykker sundhed og glæde. Der findes også en masse antioxidanter i mørk chokolade, der vil medvirke til at reducere og forebygge ru hud og beskytter den mod solskader.
Hvilken chokolade er antiinflammatorisk?
Mørk chokolade er antiinflammatorisk!
Kan man få hjertebanken af chokolade?
Theobromine kan udløse krampeanfald, give uregelmæssig hjerterytme – især ved ophidselse. Derudover irriterer theobromine mave-tarmkanalen. Symptomer: opkast, ondt i maven, savlen, øget drikkelyst og urinering, kramper, hjertebanken, ophedning, cyanose (blå-farvning af slimhinder), nyrepåvirkning.
Er mandler godt for forhøjet blodtryk?
Her er nogle eksempler.
Mandler er rige på umættede fedtstoffer, der kan hjælpe med at sænke det dårlige LDL-kolesterol og forbedre det gode HDL-kolesterol. De kan også modvirke inflammation og sænke blodtrykket, viser forskning.
Hvad må man ikke spise når man har for højt blodtryk?
kød, fedt og mælkeprodukter kan øge risikoen for hjerte- og karsygdom. Hvis du har forhøjet blodtryk, bør du desuden spise mindre salt, og ikke spise lakrids dagligt. Kosten skal være varieret og sat sammen, så den indeholder meget frugt, grøntsager og fisk, og mindre fedt og mindre kød og mælkeprodukter.
Er der magnesium i mørk chokolade?
Hvor findes magnesium i kosten? Magnesium findes overalt i kosten, men følgende fødevarer er specielt rige på magnesium: Især grønne bladgrøntsager, bælgfrugter, mørk chokolade, nødder og fuldkornsprodukter er rige på magnesium, mens de primære kilder i kosten er kornprodukter, mælk og grøntsager.
Hvad er bedst mørk eller lys chokolade?
Mørk chokolade har et højt kakaoindhold, og det er her, de mange sunde antioxidanter findes. Derfor gælder det helt generelt, at jo mørkere chokoladen er, desto sundere vil den være. Den lyse chokolade er fattig på kakaopulver, og i stedet er den typisk proppet med en masse sukker.
Hvor sætter chokolade sig på kroppen?
Chokolade (i begrænsede mængder) er godt for dit hjerte, da det styrker indersiden af dine blodårer, så der ikke så let kommer åreforkalkning og blodpropper. Antioxidanterne i den bittersøde snack får blodårerne til at slappe af, så blodet lettere kan løbe igennem, og hjertet ikke skal arbejde så hårdt.
Er chokolade godt for hjernen?
Lad os blive ved det med følelsen af lykke. Chokolade påvirker nemlig også frigørelsen af endorfiner og serotonin i hjernen, som hjælper mod stress, løfter humøret og øger følelsen af velvære og velbehag.
Er chokolade vanddrivende?
Kakao, et kemisk skatkammer
De udgør omkring 3% af kakaobønnens vægt og består af to tredjedele theobromin og en tredjedel coffein. Theobromin stimulerer hjertemuskulaturen, virker vanddrivende, udvider kranspulsårerne og afslapper den glatte muskulatur.
Er der kalium i mørk chokolade?
Chokolade er lækkert, og hvis du spiser det, der har et kakaoindhold på over 70 %, er det også ret sundt. Kakaoindholdet bør være 70 % eller højere for at sikre nok flavonoider. Mørk chokolade giver dig også blodtryksænkende kalium og magnesium.