Er alle retssager offentlige?

De fleste retssager er offentlige. Skoleklasser og større grupper skal kontakte retten i forvejen, hvis de gerne vil overvære en retssag. Alle har som udgangspunkt adgang til at overvære retsmøderne. Der kan dog være sager, der behandles for lukkede døre, hvor der ikke er offentlig adgang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Er en retssag offentlig?

I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det vil sige, at borgere og repræsentanter fra pressen har adgang til alle retsmøder. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt, at offentligheden (for eksempel pressen) ikke har adgang til at overvære, hvad der foregår i en del af eller i hele retsmødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Er alle retssager åbne?

Alle retsmøder er som udgangspunkt åbne for offentligheden. Det betyder, at med mindre dommeren har bestemt andet, kan enhver overvære et retsmøde. Du kan gå til punktet retslister og se hvilke sager, der er berammet i denne og næste uge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvornår er en retssag lukket for offentligheden?

Retssager i Danmark er som udgangspunkt offentlige, og domme afsiges altid i et åbent retsmøde. Dørene kan dog lukkes, når særlige hensyn til en part, et vidne eller andre med tilknytning til sagen gør det påkrævet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvordan kan man se en retssag?

Minretssag.dk er domstolenes sagsportal, hvor borgere, virksomheder, myndigheder eller deres advokater skal anlægge civile sager ved retterne. Minretssag.dk indeholder sagens oplysninger, processkrifter, bilag m.v.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Er alle retssager offentlige rekorder? - CountyOffice.org



Kan man se om en person er straffet?

Den offentlige straffeattest indeholder oplysninger om samtlige overtrædelser af straffeloven. Andre lovovertrædelser fremgår også af straffeattesten, hvis de har ført til frihedsstraf eller lign. Oplysningerne står på straffeattesten mindst 10 år efter lovovertrædelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor kan man læse om retssager?

Danmarks Domstole har offentliggjort en database med afgørelser fra domstolene. Og du kan se med nu. Danmarks Domstole har åbnet Domsdatabasen, hvor du kan søge og finde domme afsagt ved domstolene. Databasen er åben for alle og har været et ønske fra både politisk side og aktører med interesse i domme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvem kan anlægge en retssag mod det offentlige?

Alle civile sager skal anlægges på minretssag.dk. Retssager, du selv kan anlægge mod borgere, myndigheder eller virksomheder, kaldes civile sager. Det kan fx være sager om anerkendelse af rettigheder eller om et beløb, som du mener, en anden part skal betale til dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvor offentliggøres domme?

I Domsdatabasen finder du over 2.900 afgørelser, der er fordelt på både civile sager og straffesager med repræsentation fra alle instanser og retter i hel...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domsdatabasen.dk

Kan du blive straffet hvis du bliver væk fra retsmødet?

Hvis du ikke kommer til retsmødet uden at have givet besked, kan du bl. a. blive idømt en bøde. Du kan også risikere at blive hentet af politiet og eventuelt anbragt i arresten, indtil du kan blive afhørt i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad er forskellen på at være sigtet og tiltalt?

Anklagemyndigheden rejser tiltale, hvis det vurderes, at der er beviser nok til at få en sigtet person dømt. At rejse tiltale betyder, at sagen bliver sendt til retten med et anklageskrift, der beskriver den strafbare handling. Personen, som tidligere var sigtet, er nu tiltalt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man anke alle domme?

Normalt kan en dom fra byretten ankes til landsretten, men der findes nogle undtagelser hertil – en af dem er forbuddet mod grundløs anke. Udgangspunktet er, at en dom fra byretten kan ankes til landsretten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvc.dk

Hvad er paragraf 831?

Efter § 831 medfører tilståelsen mulighed for, at sagen afgøres uden medvirken af lægdommere – nævninge eller domsmænd. Bødesager er de mindst alvorlige. I disse sa- ger medfører tilståelsen efter § 832 mulighed for, at sagerne af- gøres, uden at der indblandes en dommer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jurabibliotek.dk

Hvis man taber en retssag og ikke kan betale?

Taber du retssagen, betaler statskassen også sagsomkostningerne til modparten. Du skal som udgangspunkt sende din ansøgning om fri proces til Civilstyrelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvad er en borgerlig retssag?

Civile retssager er sager, der omhandler uenighed, tvist, mellem to eller flere parter. Parterne kan være private personer eller juridiske personer som fx staten eller et aktieselskab.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Kan man dømmes uden retssag?

​En sag kan – hvis der ikke bliver rejst tiltale – slutte på flere måder. Selv om politiet har sigtet dig, fordi mistanken har rettet sig mod dig, kan anklagemyndigheden beslutte ikke at rejse tiltale. Det betyder, at sagen ikke kommer i retten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvor kan man se om en dom er anket?

Ankede eller kærede afgørelser fra Højesteret eller landsretterne offentliggøres i Domsdatabasen sammen med de underliggende afgørelser. Du kan se og læse alle de afgørelser som indgår i appelforløbet under banneret ”Oplysning om appel”, der fremgår i bunden af siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domsdatabasen.dk

Hvor lang tid tager en retssag?

En retssag i 1. instans varer typisk mellem 8 og 18 måneder afhængig af, hvor kompliceret sagen er, hvor mange vidner og parter der skal høres, parternes indstilling til at fremme sagen og rettens øvrige sagsmængde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ret-raad.dk

Hvordan fungerer retssystemet?

Retssystemet er baseret på et såkaldt to-instans-princip, hvilket giver dig ret til at få din sag vurderet ved to forskellige domstole. Det betyder, at du har mulighed for at klage over (anke) en retsafgørelse og bede om at få en højere domstol til at tage stilling til, om afgørelsen er korrekt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvad koster det at tabe en retssag?

Hvis du taber sagen efter gennemført procedure, må du regne med at blive dømt til at betale 5.000- 7.000 kr. i sagsomkostninger til modparten. Hertil skal lægges omkostningerne til din egen advokat, som sandsynligvis skal have 6.500-8.500 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Hvad koster det at få en sag i retten?

Når du anlægger en civil sag, skal du som hovedregel betale en retsafgift. Beløbets størrelse afhænger af, hvilken civil sag, der er er tale om. Afhængig af den civile sag skal der også betales en yderligere retsafgift i form af berammelsesafgift, der betales, når sagens værdi er over 100.000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Er grundlovsforhør offentlige?

I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det vil sige, at borgere (herunder dine pårørende) og journalister har adgang til alle retsmøder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Kan man se stævninger?

På minretssag.dk kan du se stævningen, hvem du er blevet sagsøgt af, og hvilket krav sagsøger mener at have imod dig. Dette krav kaldes for en påstand. Alle sagens dokumenter samles på minretssag.dk, hvor kommunikationen med retten også foregår.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på domstol.dk

Hvem er med i en retssag?

Der vil altid være en eller flere tiltalte, og som oftest har den eller de tiltalte en forsvarsadvokat. Der vil endvidere være en eller flere dommere og en anklager til stede. I nogle sager vil der også være en bistandsadvokat, som er advokat for offeret i sagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvornår bliver der afsagt dom i mia sagen?

Her vil anklageren argumentere for, hvorfor hun mener, at den tiltalte skal dømmes. Herefter vil forsvarer Mette Grith Stage komme med sine bemærkninger til skyldspørgsmålet. Herefter vil dommere og nævninge votere, og skyldkendelsen ventes afsagt onsdag 28. juni.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordjyske.dk