Bøger skal som alt andet affald sorteres. Bøger hører i de fleste kommuners affaldsregler til i kategorien papir og skal derfor i papircontaineren. Herfra bliver de kørt til et anlæg, der laver dem om til genbrugspapir.
Hvor smider man gamle bøger ud?
Bøger afleverer du på genbrugsstationen i containeren til 'Bøger'. Papir og pap skal være rent og tørt for at kunne genanvendes. Vådt og beskidt papir skal til restaffald.
Hvilket affald er bøger?
Bøger skal være tørre og rene. Våde eller beskidte bøger skal i Restaffald derhjemme og i Rest efter sortering på genbrugspladsen.
Hvor kan jeg komme af med mine bøger?
Du kan være med til at donere bøger til Læs for Livet, på laesforlivet.dk kan du se, om det er muligt at donere på dit lokale bibliotek, alternativt kan de afleveres på deres adresse på Bogensgade 2-4 på Østerbro i København – og endeligt har de en stand på Bogforum, hvor du kan aflevere dine bøger.
Hvor gør man af brugte bøger?
// Donér dine bøger på dit lokale bibliotek
Læs for Livet samarbejder med mange biblioteker rundt om i landet. Her kan du aflevere dine bøger, hvorefter de sendes til os.
Er genbrug af bøger virkelig godt for miljøet?
Er bøger storskrald?
Storskrald. Du skal sortere dit storskrald efter 4 kategorier: Småt brændbart, fx bøger, puder, havehynder og legetøj. Stort brændbart, fx møbler, madrasser og gulvtæpper.
Kan man aflevere bøger?
Kan jeg aflevere bøgerne på et andet bibliotek i landet? Du kan uden problemer aflevere bøgerne på et af kommunens syv biblioteker, da vi har fælles EDB-system. Du kan også normalt aflevere i andre kommuner, men så er det helt på eget ansvar. Hvis bogen bliver væk undervejs til os, er du ansvarlig og skal erstatte den.
Kan man få penge for gamle bøger?
Brugte bøger er igen ved at få et liv i Danmark. Så hvis du har en bunke gamle bøger, som ligger og samler støv, er det nu, du skal slå til. Siden 2019 har eksempelvis netboghandlen Saxo gjort det muligt for medlemmer at sælge brugte bøger.
Kan man aflevere bøger på eReolen?
De bøger, du låner på eReolen, bliver automatisk afleveret efter 30 dage. Efter de 30 dage forsvinder den lånte titel automatisk fra 'Min side'. Det er således ikke nødvendigt at foretage sig noget. Det er ikke muligt at aflevere bøgerne "før tid" og dermed få mulighed for at låne nogle andre.
Hvor kan jeg sælge mine gamle bøger?
- Åbn Saxos app, tryk på 'Mere' og derefter 'Bøger/sæt til salg'
- Tryk på ikonet + for at sætte en bog til salg.
- Scan stregkoden på bogen. du vil sælge.
- Angiv stand og pris samt hvor hurtigt, du kan sende, og sæt bogen til salg.
Hvad kan man lave ud af gamle bøger?
- Plant blomster i dine gamle bøger. Det lyder måske ikke helt klogt sådan at plante blomster i en gammel bog. ...
- Lav en sengelampe af dine gamle bøger. ...
- Lav en knagerække af dine gamle bøger. ...
- Lav hyggelige hylder hvor du kan vise dine ynglings bøger frem. ...
- Lav en sengegavl af gamle bøger.
Hvad må man komme i papircontainer?
- Skrive- og kontorpapir.
- Magasiner, aviser og reklamer (uden emballage)
- Breve og kuverter (også rudekuverter)
- Fotokopier og gavepapir (hvis der ikke er plastik på det)
- Telefonbøger og almindelige bøger (men hvis ikke de er ødelagte, så send dem til genbrug i stedet).
Er ugeblade papiraffald?
Blade og ugeblade kan du aflevere i din genbrugsbeholder som Papir & Pap eller på genbrugspladsen i containeren til Papir.
Er gavepapir papiraffald?
En lille smule gavepapir skader ikke normalt i det papir, som sendes til genanvendelse, men til jul er mængderne af gavepapir meget store. Hvis det hele ender i genbrugsbeholderen, falder kvaliteten af den samlede mængde papir. Derfor indsamler vi gavepapir som restaffald eller til småt brændbart, når det er jul.
Hvad må man smide i papiraffald?
- Aviser.
- Ugeblade.
- Reklamer.
- Kuverter.
- Kontorpapir.
- Gavepapir uden glimmer.
- Bøger.
- Skrivepapir.
Hvor skal madrasser smides ud?
Store møbler, madrasser og tæpper afleverer du på genbrugsstationen på pladsen til 'Madrasser & sofaer'. De møbler, andre kan få glæde af, kan du stille i containeren for ting til genbrug. Du kan også aflevere ting, der kan genbruges, på REUSE.
Kan man slette lånte bøger på eReolen?
Fjern materialer fra lånehistorikken
Ønsker du at fjerne flere materialer på én gang, skal du gå ind på siden med din lånehistorik, klikke på "Fjern flere" i højre hjørne og herefter markere de titler, du ønsker at fjerne. Under indstillinger og "Mine data" har du også mulighed for at slette hele din historik.
Hvor mange bøger må man låne i eReolen?
Hvor mange - og hvor længe? Lånetiden er én måned. Københavnere kan låne 5 lydbøger og 5 e-bøger om måneden. Enkelte titler, ofte de nyeste, vil skulle reserveres.
Hvem står bag eReolen?
Om foreningen Det Digitale Folkebibliotek
Foreningen Det Digitale Folkebibliotek er den organisatoriske ramme om udlånssamarbejdet eReolen. Foreningen driver og udvikler på kommunernes vegne folkebibliotekernes tilbud af e-bøger og lydbøger.
Kan man sælge brugte bøger på Saxo?
Som medlem af Saxo kan du sælge dine brugte bøger videre i Saxos app. Hent appen og prøv, hvor nemt det er at give dine gamle bøger nye læsere. Bemærk, at vi lavet en ny navigation i appen, så nu er "Sælg" funktionen at finde i menuen på forsiden.
Kan man sælge bøger til antikvariat?
SAXO.com sælger antikvariske/brugte bøger i samarbejde med antikvariater. Hos Saxo ønsker vi at gøre det nemt og overskueligt for folk at købe og sælge brugte bøger.
Hvad kan man sælge brugte bøger for?
Masser af bøger sælges fra 30,- pr stk.
Hvad koster det at aflevere bøger for sent på biblioteket?
LOV OM BIBLIOTEKS-
Kommuner kan opkræve et gebyr for overskridelse af lånetiden. Gebyret kan højst udgøre 20 kr. for materialer, som en bruger har lånt samtidig, som har samme lånetid, og som afleveres samlet, dog højst 10 kr. for børn og unge under 14 år.
Kan man aflevere lånte bøger på alle biblioteker?
Kvitteringen, du får, når du afleverer, er dit bevis på at have afleveret de lånte materialer. Du kan aflevere lånte materialer overalt på Københavns Biblioteker uafhængigt af, hvor du har lånt dem.
Kan man sælge bøger til biblioteket?
Når din bog er trykt, skal du sende to eksemplarer til Dansk Bogfortegnelse (DBC) sammen med en udfyldt formular, som du finder på deres hjemmeside her. I første omgang registreres bogen med sideantal, ISBN-nummer, forfatter m.v. Herefter vurderer DBC, om bogen er egnet til at komme på biblioteket.