Normal har netop kastet sig over Frankrig, mens modeselskabet Ball Group indtager Tyskland. Normal-kæden har siden etableringen i 2013 åbnet over 200 butikker i fem lande. Arkivfoto: Charlotte de la Fuente. Antallet af danske detailbutikker falder, og der er pres på hele sektoren.
I hvilke lande er der en normal?
Normal er en butikskæde der sælger EU-importerede mærkevarer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland og Frankrig. Den første butik i kæden åbnede lørdag den 6. april 2013 i Silkeborg.
Hvor mange lande har normal butikker?
NORMAL er en danskejet detailkæde, der sælger helt normale varer til unormale priser. Sortimentet omfatter blandt andet kendte mærkevarer inden for personlig pleje, makeup, konfekture og husholdningsartikler. Kæden har nu mere end 480 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig, Finland og Portugal.
Er butikskæden normal dansk?
Detailkæden Normal er stiftet af Torben Mouritsen og Bo Kristensen. De åbnede første butik i Silkeborg i 2013. Kæden har nu 456 butikker i seks lande – heraf over 100 rundt om i Danmark.
Hvor ligger Danmarks største normal?
NORMAL er en af de mest fremadstormende kæder i hele Norden. Danskerne er vilde med butikkerne, hvor man kan få kendte mærkevarer til helt særlige skarpe priser. Nu satser de endnu mere på Aalborg. Til efteråret åbner Danmarks største NORMAL i Aalborgs midtby på over 700 kvadratmeter.
The Dark Side of Living in Germany
Hvilket land har opfundet NORMAL?
Detailkæden Normal er stiftet af Torben Mouritsen og Bo Kristensen. De åbnede første butik i Silkeborg i 2013. Kæden har nu 456 butikker i seks lande – heraf over 100 rundt om i Danmark.
Hvem ejer NORMAL i Danmark?
Hovedaktionær i Normal er Heartland, som er investeringskoncernen for Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der siden 2014 har været en del af detailselskabet. Blandt de øvrige ejere er udover Torben Mouritsen også medstifter Bo Kristensen og bestyrelsesformand Jan Lehrmann.
Hvorfor kan NORMAL sælge så billigt?
Hovedårsagen til at Normal A/S kan sælge varer 30-40% billigere end andre detailbutikker, skyldes at de parallelimporterer. Det vil sige, at de opkøber varer i europæiske lande hvor købekraften er lavere end Danmark og derefter sælges det i landet, til en dyrere pris og dermed opnår profit (Bohsen, 2014).
Hvem ejer NORMAL i dag?
Man har valgt ikke at kalde sig et supermarked. Ifølge stifterne er omkring 80% af kunderne kvinder. I løbet af kædens levetid har direktøren i Bestseller, Anders Holch Povlsen, investeret så meget i kæden, at han i dag er hovedaktionær med en ejerandel på 71,29% gennem sit eget investeringsselskab Heartland A/S.
Hvor mange butikker har normal i Europa?
Der er over 400 butikker (primo 2023) i de følgende lande: Danmark, Norge, Sverige, Finland, hvor man åbnede i februar 2021, Holland og Frankrig, hvor man åbnede i august 2019, Portugal, Spanien. Antal ansatte (deltid inkl.)
Hvem opfandt butikken normal?
Konceptet er parallelimport af kendte mærkevarer, der sælges til lave priser. Opgjort som fuldtidsansatte var der i 2017/18 488 medarbejdere i det danske moderselskab, Normal A/S. Samlet beskæftigede hele den stærkt ekspanderende kæde flere tusinde i 2019. Normal blev grundlagt af Torben Mouritsen og Bo Kristensen.
Hvem er Normals største konkurrent?
Normal er begyndt som en konkurrent til bl. a. Matas-kæden og sælger primært produkter til personlig pleje og husholdningsartikler. Konceptet er parallelimport af kendte mærkevarer, der sælges til lave priser.
Er der kun Normal i Danmark?
maj 2017 offentliggjorde kæden, at man åbner sine to første butikker udenfor Danmark i Kristiansand i Norge. Der er over 400 butikker (primo 2023) i de følgende lande: Danmark, Norge, Sverige, Finland, hvor man åbnede i februar 2021, Holland og Frankrig, hvor man åbnede i august 2019, Portugal, Spanien.
Hvem er ejerne af Normal?
Hovedaktionær i Normal er Heartland, som er investeringskoncernen for Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, der siden 2014 har været en del af detailselskabet. Blandt de øvrige ejere er udover Torben Mouritsen også medstifter Bo Kristensen og bestyrelsesformand Jan Lehrmann.
Hvor mange Normal butikker findes i Danmark?
NORMAL har mere end 120 danske butikker. Blandt varerne finder man hårpleje, hudpleje, husholdningsartikler, makeup, konfekture, drikkevarer mv.
Kan man shoppe online i NORMAL?
Du kan betale med Dankort, Visa, Mastercard og MobilePay på vores webshop. Vi tager desværre ikke imod gavekort på vores hjemmeside.
Hvilke kunder har NORMAL?
Ved at analysere Normals målgruppe fandt vi frem til, at deres kunder primært er unge, kvinder og børnefamilier. De køb deres kunder fortager sig er oftest impulskøb og vanekøb. Kunderne handler efter thrifty-motivet, hvor kunderne køber produkter til en billig pris.
Hvor meget ejer Søren Fauli af Normal?
Ifølge cvr-registeret ejer han i dag 71 procent af selskabet. Også Løvens Hule-investoren Jan Lehrmann er en del af ejerkredsen. Navnet, maskotten og markedsføringen har filminstruktøren Søren Fauli været med til at udvikle.
Hvad ejer Holch Povlsen?
Ifølge Forbes havde Povlsen en formue på $5,8 milliarder i juni 2015. Holch Povlsen ejer to tredjedele af aktierne i butikskæden Normal og er dermed hovedaktionær. I 2021 købte han 25 % af Coolshop. I 2021 investerede Anders Holch Povlsen et stort beløb i Lunar A/S, en dansk app-bank.
Hvornår startede NORMAL i Danmark?
Normal, der har hovedsæde i Skanderborg, er en af de yngste og hurtigst voksende butikskæder i Danmark. Den første butik åbnede i 2013 i Silkeborg, og siden er der etableret butikker overalt i Danmark, hvor kæden i 2019 omfattede ca. 100 butikker.
Hvem har lavet NORMAL?
Den blev stiftet af bl.a. forretningsmanden Torben Mouritsen og Bo Kristensen. Mouritsen kalder butikskæden for en hybrid mellem en dagligvareforretning og en forretning med artikler til personlig pleje. Man har valgt ikke at kalde sig et supermarked. Ifølge stifterne er omkring 80% af kunderne kvinder.
Hvem er NORMAL leverandører?
Normal har leverandør i hele EU, hvor de får deres vare fra, derudover har virksomheden også meget stiftende leverandører, hvilket vil sige at der er korte leverandøraftaler.