Et Genvex-anlæg i en gennemsnitlig bolig (hus på 150 m2) bruger kun cirka 45 W i timen. Det svarer til cirka 394 kWh om året, hvilket i 2020 gav en årlig udgift på cirka 788 kroner (2,0 kroner/ kWh*).
Hvor meget strøm bruger Genvex?
Strømforbruget afhænger meget af, hvilket ventilationsaggregat du vælger, samt hvordan det bliver brugt. Strømforbruget varierer fra 300 til 2.000 kWh om året.
Hvor mange kWh bruger en Genvex?
Et Genvex-anlæg har et relativt lavt strømforbrug, og det er derfor meget energieffektivt. Strømforbruget afhænger i høj grad af, hvor stor boligen er. Et anlæg i en bolig på 150 kvadratmeter bruger omkring 45 watt i timen, hvilket svarer til, at anlægget bruger omkring 394 kWh om året.
Kan Genvex betale sig?
Det kan betale sig
Hvis du gerne vil have et ventilationsanlæg, der kan lidt ekstra, er der altså rigtig mange gode grunde til at vælge et ventilationsanlæg med varmepumpe. Her er nogle af de bedste: Et perfekt indeklima året rundt. Flere funktioner i ét anlæg.
Kan man slukke for Genvex?
Selve anlægget går ikke i stykker af at blive slukket som sådan, men der vil desværre være en risiko for, at der kan udvikle sig kondens i ventilationskanalerne og i selve anlægget.
Indregulering hos Genvex - sådan foregår det
Hvad er bedst Nilan eller Genvex?
Genvex' anlæg har typisk en højere temperaturvirkningsgrad end Nilans anlæg. Det betyder at de kan genvinde mere varme fra den udsugede luft. Nilans anlæg har typisk flere funktioner end Genvex' anlæg. Det betyder at de kan dække flere behov udover ventilation.
Kan man få tilskud til Genvex?
Har du overvejet at opgradere dit indeklima og få installeret et ventilationsanlæg i din bolig? Så kan du søge om tilskud til energirenovering gennem Energirenoveringspuljen. Puljen løber frem til 2026, og der tilføres nye midler hvert år.
Hvor ofte skal Genvex renses?
hver 3-5 år. Over tid vil der samle sig skidt, støv og snavs i ventilationskanalerne. Det kan nedsætte anlæggets effektivitet og øge lydniveauet og energiforbruget i ventilationssystemet. Derfor er en professionel kanalrensning en rigtig god idé.
Hvor meget strøm bruger et ventilationsanlæg?
Et typisk ventilationsanlæg bruger ca. 400-500 kWh om året. Hvor meget kan jeg spare på varmeregningen? Det kommer an på, hvilket anlæg du vælger, hvor godt din bolig er isoleret, og hvilken opvarmningsform du har.
Hvor længe holder et Genvex anlæg?
Uanset om du har fået genvex anlæg monteret i et nyt hus eller i et gammelt, har genvex en levetid på cirka 15-20 år. Levetiden afhænger primært af, om anlægget står på en god placering, hvor det ikke skal kæmpe for at trække frisk luft ind i huset og nemt kan få den gamle luft ud igen.
Er Genvex en varmepumpe?
Nej, et genvex-anlæg varmer ikke, men udskifter blot luften - primært for at forbedre indeklimaet. Et genvex-anlæg kan forsynes med en varmepumpe, som kan hjælpe med produktion af brugsvand.
Er en ventilator dyr i strøm?
En typisk bordventilator bruger mellem 20 og 45 W, og en gulvventilator ligger mellem 30 og 80 W. Regner vi på det, bruger en gulvventilator omkring 1,2 kWh, hvis den kører i 24 timer i streg. Det svarer til omkring 4 kr. i døgnet, som det vil koste dig at have den kørende.
Hvilket Genvex anlæg er bedst?
”Genvex teknologien har med ECO 400 igen vist sig at kunne levere de allerbedste aggregater på markedet. Teknologien var banebrydende, da vi lancerede det første Genvex aggregat for over 40 år siden, og med produkter som ECO 400 er det tydeligt, at teknologien stadig er førende den dag i dag.”
Hvad koster det at få Genvex?
Hvad koster et Genvex anlæg? Genvex anlæg koster i gennemsnit mellem 23.000 – 70.000 kroner, og kan dække 130 – 300 kvm. Mindre vægmonterede anlæg koster fra omkring 4.500 – 10.000 kroner, og dækker et areal på omkring 35 – 70 kvadratmeter. Disse priser er normalt inklusiv montering, samt installation.
Hvor meget strøm bruger en luft til luft pumpe?
Så meget strøm bruger de forskellige varmepumper
For de forskellige typer varmepumper kom de frem til følgende forbrug i strøm på et år: Jordvarmepumpe: 5.246 kWh. Luft-til-vand varmepumpe: 5.746 kWh. Luft-til-luft varmepumpe: 3.732 kWh.
Kan det betale sig med varmegenvinding?
Anlæg til enkeltrum. Hvis der blot er behov for at forbedre ventilationen i et eller flere rum, eller er der tale om etagebyggeri, kan det ofte med fordel betale sig at overveje enkeltrumsventilation med varmegenvinding.
Hvorfor kører Genvex hele tiden?
Ifølge bygningsreglementet skal luften i en bolig skiftes ½ gang i timen og defor bør anlægget køre hele tiden!
Hvad koster et Genvexanlæg?
Prisen for et komplet ventilationsanlæg ligger typisk på 50.000 - 100.000 kr. inkl. moms og montering. Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på en komplet pakkeløsning med ventilationsaggregat, betjeningspanel og inkl.
Hvad koster 120 watt i timen?
En almindelig stationær computer bruger cirka 120 watt pr. time – det vil sige, at hvis du bruger den fem timer om dagen derhjemme i et helt år, vil den koste dig cirka 770 kr./år – ved en gennemsnitlig elpris på 3,5 kr./kWh (tjek altid den aktuelle elpris).
Kan Genvex køle?
Køling af friskluft i sommerperioden.
Genvex Optima-styringen giver mulighed for at tænde/slukke en cirkulationspumpe, som leder vand fra brinesystemet op til vandkølefladen, når betingelserne for start er opfyldt. Eksempel på køleydelse.
Hvad koster rens af ventilationsanlæg?
Pris for rensning af ventilationsanlæg
Prisen på rens af Ventilation/Genvex i en villa mellem 20-250m2 er ca. 3000 kr. plus moms uden filter.
Hvad koster indregulering af ventilation?
Ud over den medfølgende indregulering anbefaler vi, at dit anlæg indreguleres løbende for at sikre en optimal drift. Prisen på en indregulering ligger typisk på 3.000 - 3.750 kroner.
Hvornår åbner Varmepumpepuljen 2023?
Bygningspuljen, der stammer fra Energiaftalen 2018, blev i sommeren 2023 opsplittet i to nye puljer. Den ene er Varmepumpepuljen, der åbner den 12. september, og den anden er Energirenoveringspuljen, som åbner 11. oktober.
Kan man få tilskud til varmepumpe 2023?
I 2023 er der afsat 224 millioner til Varmepumpepuljen. Ifølge Energistyrelsen betyder det, at 13.000 – 15.000 boligejere kan få et tilskud til varmepumpe i 2023. Tilskudssatsen fra Varmepumpepuljen afhænger af typen af varmepumpe du vælger og er: Luft til vand varmepumpe: 17.000 kr.
Hvad koster et genvindingsanlæg?
Et varmegenvindingsanlæg er relativt dyrt. Det koster normalt et sted mellem 55.000 og 100.000 kr., afhængigt af hvor stort huset er.