Som fængselsbetjent bliver du ansat som tjenestemand, hvilket giver en lang række fordele. Først og fremmest sikkerhed i jobbet og en større tryghed i din ansættelse.
Hvor meget kan man tjene som fængselsbetjent?
23.719 Kr. /md. Når du har afsluttet din uddannelse, er du garanteret ansættelse. Du kan søge stillinger i alle Kriminalforsorgens fængsler og arrester i Danmark.
Hvor meget tjener en fængselsbetjent efter skat?
Basisløn: 24.364 kr./md. Personlige tillæg: 697 kr./md. Tillæg for aften, nat og weekend: 414 kr./md. Løn uden pension: 25.475 kr./md.
Hvad uddannelse skal man have for at blive fængselsbetjent?
Gennemført en gymnasial uddannelse (htx, hhx, stx, hf) eller. Taget dansk niveau C, samfundsfag niveau C, engelsk niveau C samt et valgfag på niveau C og haft mindst tre års erhvervserfaring eller. Relevant erhvervserfaring.
Hvor lang tid tager det at uddanne sig som fængselsbetjent?
Uddannelsen til fængselsbetjent tager i alt tre år. I de tre år veksles der mellem undervisning på vores skoler og praktik i et fængsel eller en arrest. I løbet af uddannelsen er man i praktik på mindst én anden institution ud over den institution, man er fast tilknyttet.
Besøger lukket afdeling i topsikret fængsel
Hvor lang tid tager det at uddanne sig til fængselsbetjent?
Fængselsbetjenten skal kunne arbejde i alle typer af institutioner, hvilket er vigtigt for, at kriminalforsorgen til alle tider kan håndtere de forskellige institutioners belæg. Det tager tre år at uddanne sig til fængselsbetjent. Store dele af uddannelsen foregår i praktik.
Hvad tjener en fængselsbetjent om måneden?
Fængselsbetjent: Du får løn under hele uddannelsen. Den gennemsnitlige løn uden pension for fængselsbetjente under uddannelse er: 23.376 kr./md.
Hvor mange timer arbejder en fængselsbetjent?
På landsplan arbejder personalet i fængsler og arrester omkring 25 timer over hver måned. I arresthusene i Nykøbing Falster, Næstved og Slagelse, arbejder fængselsbetjentene i gennemsnit 32 timer over hver måned, svarende til næsten en hel arbejdsuge mere om måneden.
Hvornår kan en fængselsbetjent gå på pension?
Politi- og fængselsbetjente forventer i gennemsnit at forlade arbejdsmarkedet to et halvt år før pensionsalderen, der lige nu er på 67 år. De er dermed den faggruppe, der tidligst ønsker at gå på pension.
Hvor mange fængselsbetjente mangler der?
- Trods ihærdige rekrutteringskampagner falder antallet af fængselsbetjente stadig. - I den seneste flerårsaftale blev det aftalt at tilføre 300 betjente frem til 2025. I stedet er der 100 færre. Der mangler altså 400 betjente, hvis denne målsætning skal indfries, skriver Fængselsforbundet i notatet.
Hvad tjener en politimand i løn?
En månedsløn på indgangsniveauet for Politiarbejde varierer fra 19.739 kr. til 30.001 kr.. Efter 5 års erhvervserfaring vil deres indkomst være mellem 23.307 kr. og 33.200 kr.
Hvor meget får man i løn som skraldemand?
Startløn på 140-155 kr. i timen.
Kan man blive fængselsbetjent med plettet straffeattest?
Kan jeg søge, hvis jeg er kendt skyldig i strafbare forhold? Som betjent i Kriminalforsorgen skal du være lovlydig. Det betyder, at du skal respektere og overholde gældende love. Hvis du er kendt skyldig i strafbare forhold, kan det have betydning for, om du kan blive optaget på uddannelsen.
Hvor mange fængselsbetjente får PTSD?
Ifølge Justitsministeriets nye undersøgelse opfylder 13,5 procent af de nuværende fængselsbetjente, værkmestre og transportbetjente diagnosekriterierne for PTSD. Hver syvende kollega er altså ramt af en posttraumatisk belastningsreaktion.
Hvad tjener en værkmester i Kriminalforsorgen?
Basislønnen er: 224.365 kr. 235.119 kr. § 5. Løngruppe 2 Løngruppen omfatter stillingerne som fængselsbetjente og værkmestre uden rele- vant faguddannelse.
Er der mangel på fængselsbetjente?
Fængselsbetjente i Danmark
I 2012 var der i gennemsnit 2.646 fængselsbetjente, i 2022 var der 1.890. Det er en nedgang på over 700 betjente nu sammenlignet med for 10 år siden. I gennemsnit er der en tilbagegang på på 74 betjente årligt. I 2021 sad der dagligt 4.169 indsatte i landets fængsler og arresthuse.
Hvordan er det at være fængselsbetjent?
Et spændende og varierende job
Som fængselsbetjent er du på samme tid menneske og myndighed. I det daglige har du ansvaret for, at der er ro og orden på din afdeling. Du sætter grænser for, hvad de indsatte må og ikke må. Du håndterer de konflikter, der opstår mellem de indsatte og mellem de indsatte og personalet.
Hvorfor mangler der fængselsbetjente?
Man har spurgt de betjente, som har sagt op. De fleste svarer, at de siger farvel til jobbet på grund af manglende udviklingsmuligheder. Jobbet giver dem for lidt i forhold til kompetenceløft og karriereudvikling, og de oplever, at de sidder fast. På andenpladsen peges der på de økonomiske nedskæringer.
Hvad er det bedst betalte job i Danmark?
Øverste virksomhedsledelse er det højest betalte erhverv, men listen omfatter også finansmæglere, speciallæger og ingeniører inden for minedrift, metallurgi og beslægtede områder. Toplønningerne mellem mænd og kvinder er meget forskellige. En mandlig senior manager tjener ca. 16 000 kr.
Hvilke job giver god løn?
- Pilot – 90.500 kr.
- Dommer – 81.000 kr.
- Advokat mv. – 68.400 kr.
- Farmaceut – 65.200 kr.
- Tandlæge – 62.500 kr.
- Læge – 61.600 kr.
- Ingeniør – 59.200 kr.
- Softwareudvikler – 58.800 kr.
Hvem tjener mest pædagog eller sygeplejerske?
En folkeskolelærer tjener i gennemsnit 47.200 kr. (inkl. pension) om måneden før skat, en pædagog tjener 38.700 kr., mens sygeplejersker tjener 43.300 kr.
Hvor mange fængselsbetjente er der i Danmark?
Landets farligste branche
De danske fængsler har længe været pressede. Antallet af fængselsbetjente falder år for år, mens antallet af indsatte stiger og stiger. I 2022 var der knap 2000 fængselsbetjente i Danmark til at se efter de omkring 4000 indsatte, viser tal fra Kriminalforsorgen.
Hvor er skolen til fængselsbetjent?
Uddannelsescentret i Møgelkær står for uddannelse af fængselsbetjente og værkmestre til fængsler og arresthuse. Uddannelsescentret i Møgelkær er beliggende i smukke omgivelser i Jylland, syd for Horsens.
Hvad tjener man som transport betjent?
Basislønnen for en transportbetjent under uddannelse udgør ca. 20000-20900 kr. om måneden. Som færdiguddannet transportbetjent stiger din løn, og du vil komme til at ligge på mellem 22400 kr.