Primitivo og Zinfandel er én og samme drue. Det første navn bruges i Syditalien, det andet i Californien. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt: Primo = første. Italienske udvandrere tog den med til Californien, og som Zinfandel optræder den her som en ren kamæleon.
Hvad hedder Zinfandel i Europa?
Zinfandel, også kaldet Primitivo i Italien, Er på kort tid blevet meget populær i Danmark. Druen menes at have Kroatisk afstamning, og er så blevet udbredt i, hovedsageligt, Californien og Apulien i Italien.
Er Zinfandel en god vin?
Zinfandel er en af de mest populære druer i USA. Zinfandel er blevet en kendt drue blandt danskerne, hvor flere og flere opdager den gode og fyldige smag. Zinfandel er en af de mest populære druer i USA og dermed også en af de mest plantede druer i Californien lige efter Cabernet Sauvignon.
Hvad kendetegner Zinfandel?
Zinfandel-rødvine kendes især for sin mørke farve, bløde tekstur og utrolig flotte smags- og duftnoter af brombær, jordbær, chokolade og svesker. Zinfandel-vine har en forholdsvis høj alkoholprocent, og derfor er den også oplagt til efterårets krydrede retter såvel som sommerhalvårets grillretter.
Hvor er Zinfandel druen fra?
Zinfandel er en druesort, der primært dyrkes i Californien. En DNA-test har fastslået, at Zinfandel og Primitivo, der især dyrkes i Puglia i Italien, er én og samme drue. Den er ligeledes identisk med den kroatiske druesort Crljenak Kaštelanski. Zinfandel er den mest plantede drue i Californien.
Vindruer 101: PRIMITIVO AKA ZINFANDEL
Hvor kommer Primitivo fra?
Primitivo kommer fra Apulien i det sydlige Italien. Egentlig stammer den oprindeligt fra Kroatien inden den kom til Italien, men det er en anden snak. I 1800-tallet blev druen taget til USA, hvor den i dag hedder Zinfandel.
Er der meget garvesyre i Zinfandel?
Er der meget garvesyre i Zinfandel? Nej, generelt set har Zinfandel-vine ikke så meget garvesyre som nogle andre rødvinsdruer som f. eks. Cabernet Sauvignon eller Nebbiolo.
Hvordan smager Primitivo?
Primitivo-vine smager af fyldige frugter i en fed krop - den har ofte en cremet smag af mørke bær som f. eks. jordbær, kirsebær, brombær og rosiner. Herudover kan du forvente noter af svesker, blommer, kanel, læder, karamel, mørk chokolade, cedertræ og nødder.
Hvad minder om Primitivo?
Vine på Primitivo er ofte mere frugtige og har stor effekt af diverse bær i duft og smag, mens vine på Zinfandel er mere mørke og kraftige i både duft og smag. Et strejf af nødder, svesker og chokolade kan her variere ligesom krydderierne af peber eller kanel.
Hvilke druer er der i Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Hvad hedder Zinfandel i Italien?
Primitivo og Zinfandel er én og samme drue. Det første navn bruges i Syditalien, det andet i Californien. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt: Primo = første. Italienske udvandrere tog den med til Californien, og som Zinfandel optræder den her som en ren kamæleon.
Hvad smager Zinfandel af?
Smagen af Zinfandel bliver ved at overraske
Det er noter af chokolade, svesker, brombær og jordbær. Andre mener den smager af blåbær, kirsebær og lakrids. Fælles for beskrivelserne af denne vin er dog, at den har aromaer af mørke bær. Den har en dyb og mørkerød farve og smager simpelthen fantastisk.
Hvad spiser man til Zinfandel?
Hvad spiser man til Zinfandel vin.
Zinfandel vinene er bedst sammen med magert kød, det skyldes at der ikke er så meget tannin og syre i vinen. Så en bøf uden fedtmarmorering eller vildt er godt at drikke Zinfandel vin til. Vinen er ofte også gode at drikke uden mad eller til grillet kød.
Hvilken vin drikkes mest i Danmark?
Rødvin udgør fortsat 68 procent af vinimporten – med italiensk rødvin som den klare favorit, mens hvidvin udgør 32 procent – med Australien i spidsen. Kigger på udelukkende på værdien af vinene topper Frankrig dog med 29% efterfulgt af Italien med 28%.
Hvad betyder Shiraz?
Syrah eller Shiraz er en blå drue, der ofte bruges til at skabe fyldige vine med god syre og masser af mørk frugt i smagen. Navnet Syrah bruges i det sydlige Frankrig, hvor druen stammer fra, mens Shiraz er navnet, der benyttes i Australien. Syrah, den blå vindrue.
Hvilken vin er mest populær i Danmark?
Hvad angår druer til rødvine indtager merlot andenpladsen, mens pinot noir er nummer tre. Listen over druesorter til hvidvine toppes altså af riesling og har henholdsvis chardonnay og pinot gris på de følgende pladser.
Hvad betyder Barolo?
Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.
Hvilken drue er Barolo lavet på?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvad betyder Amarone?
Amarone, der betyder bitter på italiensk, fik i tidernes morgen sit navn for at adskille sig fra dessertvinen Recioto. I dag er Amarone en af de mest populære vine i verden, og særligt i Danmark har Amarone vinen vundet stor popularitet.
Hvad betyder Tempranillo?
Hvad betyder Tempranillo? Navnet Tempranillo kommer fra det spanske ord "temprano", der betyder "tidlig". Det er velvalgt, da druen modnes tidligere end andre druer spanske druesorter. Tempranillo er en meget gammel druesort.
Hvad er Pingus vin?
Pingus er en berømt spansk topvin, der er kendt for sin ekstraordinære kvalitet og prestigefyldte status. Vinen er opkaldt efter dens skaber, Peter Sisseck, der er en dansk vinproducent og vinmager. Peter Sisseck blev født i Danmark, men flyttede til Spanien i 1990'erne for at arbejde med vinproduktion.
Hvad er Crianza?
Crianza på spansk vinetiket angiver, at vinen er lagret minimum 2 år, heraf 6 måneder i eg (dog 1 år for Rioja , Ribera del Duero og enkelte andre områder). Må ikke forveksles med “Sin Crianza”, hvor “sin” betyder “uden”, dvs. uden lagring . Andre spanske udtryk, der fortæller om alder er Reserva og Gran Reserva .
Er tanniner og garvesyre det samme?
Tanniner – eller garvesyre – er et stof, der sidder naturligt i rødvinsdruernes skal, i kernerne og i druernes stilke. Nogle druer, fx Cabernet Sauvignon, Nebbiolo (Barolo) og Syrah, har flere tanniner end andre. Tanninerne findes også i egetræet, som bruges til de fade, hvor man lagrer vinen.
Hvorfor får jeg hovedpine af vin?
Rødvin kan indeholde stoffet tyramin, der kan trigge migrænelignende hovedpine. Løsning: Pas især på rødvin fremstillet på druen Cabernet sauvignon. Bourgognens drue Pinot noir er et bedre valg, da den danner meget lidt tyramin.
Hvorfor får jeg det dårligt af rødvin?
Mange mennesker får desværre ubehag ved at drikke vin, især rødvin. Det kan være i form af rødmen, udslæt, kvalme, svær hovedpine og ledsmerter. Reaktionen kan komme temmelig hurtigt, efter at du har drukket 1-2 glas, men også dagen efter.