AKT eller akt har flere betydninger: Sagsakter – papirer i en retssag eller anden officiel behandling. Akt (skuespil) – hovedafsnit af et skuespil eller en opera. Akt (koncert) – hovedafsnit af en koncert.
Hvad er en AKT pædagog?
En AKT-uddannelse er en uddannelse, der giver lærere og andet pædagogisk fagpersonale mulighed for at udvikle deres kompetencer inden for adfærd, kontakt og trivsel. AKT tager udgangspunkt i den enkelte elevs behov og styrker og har til formål at støtte elevens læring og udvikling.
Hvad kan en AKT lærer?
AKT står for Adfærd, Kontakt og Trivsel. AKT sætter fokus på sociale processer omkring elevers trivsel i skolen. En AKT-lærer kan fungere som støtte for eleverne og er også sparringspartner for andre lærere, som skal arbejde med trivsel i klassen.
Hvordan bliver man AKT lærer?
- En relevant adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse eller en relevant videregående voksenuddannelse (VVU)
- Mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Hvad tjener en AKT lærer?
En pædagogisk vejleder tjener omkring 34.000 kr. om måneden.
Hvad siger en AKT-Lærer om Bubbles systemet?
Hvad er AKT opgaver?
AKT-funktionen er defineret ved at være en særlig ressourceperson med opgaver relateret til inklusion og børn og familier med særlige behov. Helt overordnet skal AKT-funktionen styrke daginstitutionernes indsats i forhold til tre områder. pædagogerne i 2013-15 gennemført diplommodul i Social Inklusion.
Hvor mange undervisningstimer skal man have som lærer?
Alle lærere skal i udgangspunktet i skoleåret 2021/2022 læse 765 undervisningstimer timer pr. år (740 skemalagte undervisningstimer samt 25 ressourcetimer), med mindre de har andre opgaver der påvirker deres undervisningstid.
Hvad er en LKT lærer?
LKT-teamet har opgaver som er relateret til elevernes trivsel på skolen, herunder omsorg og kontakt samt udvikling af børns muligheder for at deltage i legefællesskaber i frikvartererne samt understøttelse af et struktureret og forudsigeligt læringsmiljø.
Hvad får en pædagog i timeløn?
Grundlønnen pr. 1. oktober 2023 for nyuddannede pædagoger ansat på overenskomsten mellem BUPL og KL er mellem 28.148-29.445 kr. pr.
Hvad får en lærer på slutløn?
Den centrale slutløn, som stort set alle på anciennitetslønsystemet aflønnes efter, er på løntrin 43 + 13.000 i årligt grundbeløb (31.03.2000). 36.939,42 kr.
Hvad er månedslønnen for en lærer?
En folkeskolelærer tjener i gennemsnit 47.200 kr. (inkl. pension) om måneden før skat, en pædagog tjener 38.700 kr., mens sygeplejersker tjener 43.300 kr.
Kan man blive lærer uden læreruddannelse?
En analyse viser, at 35,6 procent af nyansatte lærere i skoleåret 2020/2021 ikke havde en læreruddannelse. Det er ikke nødvendigt at have taget en læreruddannelse for at arbejde som lærer, og ser man blandt de nyansatte lærere, er der mange, som ikke har taget uddannelsen.
Hvor meget sommerferie har en skolelærer?
Lærerne har fire ugers sommerferie.
Hvor mange ugers sommerferie har en lærer?
Hvornår er der ferie? Lærerne har 5 ugers "almindelig" ferie, ligesom man har på det øvrige arbejdsmarked (6. ferieuge omtales senere.).
Hvordan bliver man inklusionsvejleder?
Inklusionsvejleder er en uddannelsesretning under den pædagogiske diplomuddannelse. Ønsker du at tage en fuld pædagogisk diplomuddannelse som inklusionsvejleder, består uddannelsen af 2 retningsspecifikke moduler, 1 valgfrit modul, 2 obligatoriske moduler samt 1 afsluttende afgangsprojekt.
Hvad får man i løn som jordemoder?
Gennemsnitsløn for regionalt ansatte jordemødre (eksklusive ledere og uddannelsesansvarlige) per 1. februar. Den gennemsnitlige nettoløn (inkl. særlig feriegodtgørelse men uden pension og ulempetillæg) er altså 34.476 kr.
Hvad tjener en gymnasielærer om måneden?
Startlønnen for en gymnasielærer er minimum kr. 36.471 kroner inkl. pension på stx og hf og minimum kr. 36.564 inkl.
Hvor meget stiger en lærer i løn efter 8 år?
Efter 8 års anciennitet er grundlønnen løntrin 40. Hertil kommer undervisertillæg på kr. 13.000 årligt samt Køge- og Stevnstillæg på hhv. 11.000 og 11.750 kr.
Hvor meget får en sygeplejerske i løn?
Sygeplejersker har på tværs af kommuner og regioner en gennemsnitlig løn på 37.881 kr. om måneden ekskl. genetillæg ifølge tal fra Danmarks Statistik. Gennemsnittet er for en 37 timers arbejdsuge.