Når maden er stærk, fungerer det bedst med en vin, der er kold og virker læskende. Vinen bør have noget sødme i sig, for at dulme den stærke og varme fornemmelse i munden.
Hvad drikker man til kinesisk mad?
Det mest foretrukne vinvalg til kinesisk mad er Riesling. Dens aromatiske aspekter, diskrete sødme og høje syreniveau spiller perfekt sammen med de fleste populære kinesiske retter. Vil du prøve noget andet end Riesling, kan vi varmt anbefale en Pinot Gris eller Gewürztraminer.
Hvad drikker man til chili con carne?
Hvis du er mere til et glas kølig hvidvin end øl og rødvin, vil en fadlagret aromatisk Chardonnay eller en krydret parfumereret Gewurtztraminer passe godt til den stærke mad, da det kræver sin hvidvin at matche denne stærke chiliret. Du kan også sagtens servere en rødvin til chili con carne.
Hvad drikker man til Tikka Masala?
Hvad drikker man til tikka masala? Det er oftest sådan, at de fleste foretrækker hvidvin, når der spises retter, der er lidt krydrede. Det er lækkert at drikke en vin, der er meget frugtig i smagen og ikke så tør.
Hvilken vin drikker man til thaimad?
Hvidvin passer generelt bedst til det asiatiske køkken, hvor thaimad ikke er nogen undtagelse. Hvis der indgår citrongræs og lime i retten, vil en vin på riesling - enten østrigsk, fransk, tysk eller fra St. Washington alle fungere rigtig godt.
Q&A + Spiser Verdens STÆRKESTE SNACKS
Hvad drikker man til koreansk mad?
Koreansk soju er en alkoholisk drik, der laves af ris eller korn og typisk har en alkoholprocent på mellem 20% og 25%. Det er den mest populære alkoholholdige drik i Sydkorea og er ofte serveret i forbindelse med traditionelle koreanske måltider.
Hvad er godt til at drikke til indisk mad?
Vin til indisk mad
En kraftig, tør og let sød hvidvin som Pinot Grigio lagret på egetræsfade er derfor en glimrende kandidat. Er du mere i humør til rødvin, så prøv en tør, røget og krydret Syrah, der ikke er for frugtig.
Hvad drikker man til Curry?
Karry: Som udgangspunkt skal der hvidvin til karry. Uanset hvor stærk og krydret retten er, skal der være lidt sødme i vinen. Til en ret med ”dansk” karrystyrke vil en oversøisk chardonnay fungere fint og en hvidvin på Rhône-druerne marsanne og/eller viognier vil være rigtig lækker, fx en hvid côtes-du-Rhône.
Hvilken øl til indisk mad?
IPA til mad
Indian Pale Ale (IPA) har meget humlearoma, som giver den bitterhed. Derfor går en IPA godt sammen med kraftige retter, der kan matche IPA's bitterhed. Det kan eksempelvis være krydret mad, fed mad, eller til fisk og skaldyr. Det kan blandt andet være som øl til indisk mad, thai mad, stegt kød og ost.
Hvad drikker man til indisk dahl?
Er man til en frugtig hvidvin med sødme kan en Riesling være en god løsning. Et godt alternativ til hvidvin er en god orangevin, der passer ualmindelig godt til indisk mad. At finde vin til indisk mad kan være udfordrende, da retterne ofte er både krydrede og sødmeprægede.
Hvad drikker man til bøf stroganoff?
- Syrah.
- Nero d'Avola.
- Barolo.
- Bordeaux.
Hvad drikker man til tacos?
Laver du dine Tacos med kylling, så prøv en frugtig og frisk Pinot Gris eller Riesling. Tilføjer du masser af krydderurter, kan du med fordel vælge en Sauvignon Blanc eller en spansk Verdejo, der ofte har en skøn urtet note over sig. Gustave Lorentz' Pinot Gris er perfekt til tacos med kylling.
Hvilken vin passer til bøf stroganoff?
Bøf stroganoff kræver tungere rødvine med noter af røg, jord eller urter – prøv en Syrah, Nero d'Avola, Barolo eller Bordeaux.
Hvad drikker man til kylling i karry?
Kylling i karry er en velkendt klassiker, som byder på sødme og stærkhed fra karryen. Også her er Pinot Noir fra Bourgogne et godt bud, ligeledes den kraftigere spanske rødvin. Går du med med hvidvin, skal der gerne være spark på smagene med en højere alkoholprocent.
Hvad er godt at drikke til sushi?
Den bedste løsning er tør hvidvin, som har nok syre til at skære igennem fiskens og risens fedtethed. Visse søde vine er også et godt supplement til sushiruller, men de skal serveres afkølet. Sushi kan serveres med enten tør eller sød hvidvin.
Hvad drikker man til wok?
Her vil det passe rigtig godt med med en hvidvin med lidt sødme. Prøv en riesling fra St. Washington - eller østrigsk eller tysk riesling, østrigsk grüner veltliner, en californisk viognier eller en semi seco spansk cava. En frugtig let perlende rosé vil også pase godt.
Hvilken øl til bøf?
Mørk ale – klosterøllen til din bøf
Hvis man går efter en afdæmpet sødme og god maltbitterhed, så får man nogle gode tanniner, der virkeligt matcher kødets proteiner. De engelske brown ales er typisk ikke så alkoholstærke som de belgiske, og de belgiske er generelt lidt sødere end de engelske.
Hvilken øl til maden?
Det er derfor ikke ligegyldigt hvilken øl, man vælger at bruge som ingrediens i mad. Som udgangspunkt lyder den gyldne regel, at: Lyse og lette ølsorter er velegnede i lette/spinkle retter. Mørke og kraftige ølsorter er velegnede i kraftige retter.
Hvad er forskellen på mjød og øl?
Mjød er hverken øl eller vin, for de er henholdsvis gæret på korn og frugt. Mjød gæres på sukker - honning - og derfor er mjød helt sin egen kategori. For at en mjød kan kaldes en mjød, skal mindst 51% af det fermenterbare sukker stamme fra honning (AMMA).
Hvad drikker man til japansk mad?
Japanerne er et øl folk og de værdsætter en god øl til maden. Det er dog også en del som foretrækker en kop green tea til maden. I weekenderne hvor japanerne har fri og har bedre tid til, at sidde og nye et måltid mad i flere timer. Der vil japanerne også være tilbøjelig til at drikke sake til sushi.
Hvad drikker man til butter chicken?
valg af vin, hvis man gerne vil nyde et godt glas til de indiske retter, det gælder både butter chicken, men også retter som tikka chicken masala og curry – en krydret Gewurztraminer gør sig virkelig glimrende til de smagfyldte krydrede – men dog ikke alt for stærke – retter.
Hvad drikker man til Peking and?
For eksempel harmonerer den sprøde Peking-and ideelt med en tør Merlot. Hvis andebryst er stegt i fedt, har den brug for en Pinot Noir, i sojasovs marinerede kødretter dog drager fordel af en fyldig og fløjlsagtig rødvin.
Hvilken vin er god til sushi?
Sushi består af mange smagsnuancer, og det er vigtigt at vælge en vin, der kan komplementere disse smage. En tør hvidvin med frisk syre kan skære igennem fiskens og risens fede struktur og samtidig virke mundrensende. Gode eksempler på hvidvine til sushi er Sauvignon Blanc, Albariño og Grüner Veltliner.
Er indisk mad stærk?
De forskellige regionale indiske køkkener adskiller sig ved at bruge meget forskellig styrke og varme. Styrken af en tilberedt ret reguleres ofte op og ned ved brug af forskelligt tilbehør, f. eks. chutney eller raita, som er krydrede saucer baseret på yoghurt og rå eller kogte grøntsager.
Er indisk mad sundt?
Er indisk mad sundt? Indisk mad er ikke kun berømt for sin fremragende smag, men også for sine ernæringsmæssige fordele. En typisk indisk ret er krydret med ingredienser som gurkemeje, som booster kroppens immunforsvar og inflammatoriske respons.