Der findes mange arter & sorter af salvie Ananassalvie både dufter & smager af ananas. Røde, brogede, grønne eller grålige. Store blade. Små blade.
Hvad smager salvie af?
Den har en dyb og nærmest kødfuld smag med bitre noter af kamfer, eukalyptus og citron. Det er svært at lave en florlet og elegant krydring, når man arbejder med salvie, for her er tale om en krydderurt, der vil frem i verden. Der er fuldt smæk på smagen, som er meget værdsat i det sydeuropæiske køkken.
Hvad er salvie godt imod?
Salvie har bl. a. været brugt mod halsbetændelse, hoste, snue og træthed, men i dag bruges den som lægeurt mest som mundskyl og mod fordøjelsesproblemer.
Kan man få for meget salvie?
Salvie indeholder thujon, et giftstof, som i for store mængder er skadeligt. Dog sker der intet ved at drikke 1-2 kopper dagligt over en periode.
Hvor bruger man salvie?
Krydderurte bladene kan anvendes til meget og den friske salvie plukkes oftest fra omkring maj til frosten sætter ind. Det kan anbefales at hakke et par blade meget fint og bruge det som drys på en lækker tomatsalat eller i dine gryderetter, hvor det også kan give en delikat smag, men husk ikke at bruge for meget.
BLIVER HØJ PÅ SAGE!!
Hvordan virker salvie?
Salvie er kendt for sine beroligende egenskaber og er blevet anvendt i traditionel medicin til at lindre stress og angst. Salvie kan brygges som te og indtages, eller salvieolien kan påføres huden eller anvendes i aromaterapi for at opnå den beroligende virkning.
Kan man spise salvie rå?
Salvie har en gennemtrængende smag og vælger man at bruge den rå, skal man gøre det med måde. Når salvie varmes op ændrer smagen karakter og bliver mere krydret. Lad dig derfor ikke skræmme af smagen, når du nipper et blad af den friske salvie. Den er velegnet til grisekød eksempelvis koteletter og flæskesteg.
Hvad gør hvid salvie?
Hvid Salvie (Også kaldet Hellig salvie) blade er almindeligt anvendt som en udrensnings urt, til at rense krop, sjæl og sind - OG til at rense hjemmet og fjerne negativitet. Det bruges også til at rense genstand. Denne urt er ofte bruges til at fremme heling og spiritualitet.
Hvad er salvie lavet af?
Salvie er en flerårig staude i læbeblomstfamilien, der også rummer krydderurter som timian, oregano og citronmelisse. Planten kan blive op til 70 centimeter høj, og har de kønneste lilla blomster. Mange har måske oven i købet urten i sin have uden at vide det, for det er en sej plante, der kommer igen og igen.
Kan alle salvie spises?
Salvie, Salvia patens
De fine blå salvier kan sagtens spises. Brug dem som pynt eller i salaten.
Hvorfor brænder man salvie?
Smudging er en gammel ceremoni, hvor du brænder hellige planter, såsom salvie, hvor du lader røgen rydde op og velsigne et rum, dig selv mm. Formålet med rensning er at gøre et sted fri af dvælende energier, hvilket kan være forskellig fra, hvad du har af hensigt for at rummet/huset mm.
Hvor kommer salvie fra?
Salvie stammer fra Middelhavslandene, hvor den vokser vildt på stenede skråninger. Den dyrkes i dag mange steder i verden, da det er en nøjsom og hårdfør plante. Navnet salvie kommer af det latinske salvare, der betyder at helbrede.
Hvor meget salvie må man spise?
Du skal dog være opmærksom på, at salvie indeholder giftstoffet thujon, som kan beskadige centralnervesystemet, hvis det indtages i alt for store doser eller gennem for lang tid. Derfor anbefales det, at du ikke drikke salvie te dagligt, men nøjes med det enkelte dage om ugen eller i perioder.
Er salvie vanddrivende?
De vanddrivende og krampeløsende sider af indholdsstofferne forklarer, hvordan den er et godt og pålideligt middel ved så generende og alvorlige lidelser som urinretension (besvær med at komme af med vandet), svagt fungerende nyrer, ødemer, urinsyregigt, reumatisme og migræne.
Hvor kan jeg købe frisk salvie?
Køb Salvie 75 g fra Natur Drogeriet - Matas.
Hvilket krydderi minder om salvie?
Salvie. SMAG: Salvie minder lidt om rosmarin, idet den også har en let bitter smag og en pebret styrke.
Kan man spise salvie blomster?
Der findes mange forskellige sorter af salvie. For blot at nævne nogle få, så er der staudesalvie – Salvia nemorosa – som er en smuk staude med flotte og velduftende blomster. Så er der blå salvie – Salvia patens – som også er en prydplante, men hvor blomsterne kan bruges som drys i madlavningen.
Kan man fryse frisk salvie?
Salvie er god til at fjerne fedtsmagen i fede retter, og er derfor velegnet til kraftig mad som flæskesteg, lam, vildt og fede fisk. Men den er også god til bla. salater, supper, oste og the. Ja, hakkes før frysning eller fryses hel (uden stilke).
Er russisk salvie spiselig?
Plantens blade og blomster er spiselige, med en stærk krydret smag, som kan minde om en blanding af mynte, peber og salvie.
Hvordan renser man ud med salvie?
Ønsker du at rense dit hus, så start ved hoveddøren. Gå gennem huset i det tempo der passer dig, pust røgen ud i rummene eller vift med en fjer eller din hånd. Det er vigtigt at røgen fordeles rundt. Mens du går rundt og fordeler røgen, tænker eller fremsiger du de rensende hensigter/intentioner du føler for.
Hvordan brænder man hvid salvie?
Hvid Salvie er en naturligt tørret plante, som er bundet sammen tæt, og de kan bruges gentagne gange. Du tænder ild til dit salvie bundt og lader det brænde et par sekunder, hvorefter du puster ilden ud. Den røg, der nu kommer fra dit salvie bundt, kan du rense med.
Hvad farve er salvie?
Salvie er en grøn nuance, der holder over tid, og som er velegnet til at kombinere med forskellige materialer på bordplader og tilbehør.
Hvilken krydderurt er sundest?
Det bedste, du kan sætte tænderne i, når du skal fylde din krop med vitaminer, fibre og stort set ingen kalorier: Brøndkarse! Videnskaben har for længst kåret den grønne krydderurt som verdens mest næringsrige mad, men det er, som om vi danskere ikke rigtig er med på ”brøndkarsebeatet”.
Kan man tørre salvie?
De mere tørre og træagtige krydderurter som rosmarin, timian, citron verbena, oregano, estragon, salvie, og fennikel med stilk, beholder smagen fint. Estragon og løvstikke er så intense at de også kan klare en tørring.
Kan salvie tåle frost?
Ananassalvie, Salvia elegans, er en flerårig plante, som ikke tåler frost. Den kan derfor kun plantes ud i haven fra sidst i maj/først i juni og skal tages ind igen i oktober. Den kan klippes tilbage, inden den tages ind eller dækkes til i drivhuset.