Ålerøgning er en variant af varmrøgning, hvor kernetemperaturen af fødevaren holdes på 65 grader. Danske spegepølser er ofte ålerøgede. Små ovne til varmrøgning er blevet populære blandt jægere, lystfiskere og grillfolket og må kun bruges udendørs.
Er alle spegepølser røget?
Alle vore spegepølser er røget i de gamle stenovne over bøgesmuld tilsat enebær.
Hvad er spegepølse lavet ud af?
Spegepølse er en pålægspølse af varierende mængder hakket svine- eller oksekød samt spæk. Kødet æltes med salt og krydderier, stoppes i tarme, tørres og røges.
Hvornår er en spegepølse for gammel?
Kødpølse: 4-5 dage. Leverpølse: 4-5 dage. Spegepølse: 4-5 uger. Løgpølse: 4-5 dage.
Hvilket dyr kommer spegepølse fra?
Spegepølser kan fremstilles af forskellig slags kød; mest almindeligt er svinekød, men almindeligvis kan også spegepølser af oksekød eller lammekød købes hos de fleste slagtere og dagligvarebutikker.
Sådan laver du vildtspegepølser (Danish Salami)
Er der lus i spegepølse?
Er der lus i spegepølse? Umiddelbart siger det måske ikke så meget, men bag det store E og de tre tal gemmer der sig et udtræk fra skjoldlusen, som bruges som et meget effektivt rødt farvestof - også kaldet karmin. Lus i maden lyder ikke rart, men det er fuldt ud lovligt, og du tager formentlig ikke skade af det.
Er der gris i spegepølse?
Ingredienser: Skinkekød 48%, spæk 33%, oksekød 14%, salt 3%. Krydderier, bl.
Er spegepølse dansk?
Spegepølse er en rigtig terroir-specialitet – for spegepølse er dansk. Det er navnet på en dansk, røget pølse. Egentlig betyder det saltet og tørret pølse, der alt efter type krydres med peber, paprika, hvidløg, chili, koriander, fennikel osv. Kartoffelspegepølsen er oprindeligt en sønderjysk specialitet.
Hvorfor hedder det en spegepølse?
Spegepølser, spegesild eller spegeskinke er lufttørrede eller saltede, så de holder sig. Dette ord er, ligesom det andet spege, af oldnordisk oprindelse: spæge, spicka eller speje. Det er formentlig udsprunget af et ord for flis, splint eller træpind, der kunne hedde spik, og som vi kender i spiger.
Er salami og spegepølse det samme?
Spørgsmål: Hvad er forskellen på salami og spegepølse ? Svar: Forskellen på 3-Stjernets salamier og spegepølser er lagesaltningen, som vi er de eneste i Danmark, der praktiserer.
Hvor usundt er spegepølse?
Fødevarestyrelsen råder til at spare på madderne med kødpålæg. Spis højst et stykke spegepølse, rullepølse eller andet kødpålæg om dagen. Reserver eventuelt kødpålæg og bacon til særlige dage. Det meste kødpålæg indeholder nitrit, som kan danne kræftfremkaldende nitrosaminer i kødet.
Hvad er det hvide i spegepølse?
GDL (Glucono delta-lactone) er et kemisk tilsætningsstof med E-nummer E575 man bruger til at tilsætte bla. spegepølser, så man starter en naturlig syrningsproces af spegepølsen hurtigere end pølser der ikke er tilsat GDL. Stoffet er et hvidt pulver og lugtfrit.
Er pepperoni og spegepølse det samme?
Pepperoni er en italiensk, krydret pølse. Pepperoni minder lidt om en stærk spegepølse. Du kender den nok fra pizza. Du kan købe pepperoni som en hel pølse eller skåret ud i tynde skiver.
Kan man fryse spegepølse i skiver?
Frysning af spegepølse
Du kan også forlænge holdbarheden på en spegepølse yderligere ved at lægge den i fryseren. Og her skal spegepølsen blot fryses i vacuum-indpakningen eller i en frysepose. Holdbarheden på en spegepølse på frost er op til tre måneder. Se også hvor længe de mest mest brugte fødevarer kan holde sig.
Er pepperoni og chorizo det samme?
Den italienske pepperoni minder om den spanske chorizo, men pepperoni får sin røgsmag fra koldrøgning, mens chorizo får røgsmagen fra røget paprika.
Er salami og pepperoni det samme?
En klassisk pepperoni er en røget, tørret pøse lavet af svinekød, den fås også med halv oksekød, halv svinekød. Den er inspireret af de italienske salami, men er meget finere hakket og mere blød i konsistensen. Den røde farve kommer fra paprika, andre krydderier er typisk hvidløg, salt og peber.
Er spegepølse tilberedt?
Spegepølsen er rå.
Den italienske salami og den danske spegepølse er i familie med hinanden. Spegepølser er produkter, der ikke er varmebehandlede, men rå.
Er spegepølse fermenteret?
Spegepølser er fermenterede, dvs. de er tilsat en mælkesyrekultur, som er med til at give pølsen smag og aroma. Sammen med bl. a. tørring og saltning medvirker bakterierne til, at pølsen kan holde længe.
Hvad er sønderjysk spegepølse?
Sønderjysk enebærrøget spegepølse. Den originale sønderjysk spegepølse har vi produceret siden 1862 efter traditionel sønderjysk opskrift. Den er fremstillet af mager svinekød, oksekød og spæk og røget på enebær så den bliver meget mild i smagen.
Hvad spiser man til spegepølse?
Tips. Skal der ekstra fyld (og farve) på din spegepølsemad, kan du servere den med agurk, gul peber og ristede løg. Kogte kartofler som topping er også en mulighed, da de komplementerer spegepølsen rigtig godt. Når du vil gøre lidt ekstra ud af din rugbrødsmad, er smørrebrød et godt bud på, hvad du skal servere.
Er spegepølse varmebehandlet?
Fakta om spegepølse
Pølsen varmebehandles ikke, men fermenteres gennem en naturlig modningsproces.
Hvad er Kartoffelspegepølse?
Kartoffelspegepølsen indeholder kun 14% fedt, men har samme kraft som de mere klassiske spegepølser. Vi har erstattet fedtet med kartofler, som netop gør kartoffelspegepølsen til et lidt sundere valg med kun 14% fedt. Smagen er stadig helt sin egen med en delikat afstemt blanding af kardemomme, peber og hvidløg.
Hvor lang tid skal en spegepølse hænge?
Den indledende fermentering kan startes i en 8% saltlage, hvor spegepølsen ligger i køleskabet i ca. 7-14 dage afhængig af tykkelse, tarm, skivestørrelse på hakkeren m.m. Dette er den letteste metode for amatører. Den kan også foregå i et klimaskab ved ca. 18°C og 95% fugtighed, hvilket giver finere aromaer.
Hvor meget salt i spegepølse?
I kategorien pålægspølser, hvor en spegepølse hører til, er der således sat en maksimal grænse på 2,2 g salt og 10 g fedt pr. 100 g produkt.